Skocz do zawartości

Wersminia - łowisko C&R

dekosz

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Panowie.

Wybieram się pierwszy raz na Wersminie.Może zdradzicie ciekawe miejscówki na zębatego..?

Jak będziesz na miejscu Jurek napewno Ci powie gdzie najlepiej gryzą :D Generalnie nigdy nie robił z tego tajemnic bo w jego interesie jest żebyś złowił jak najwięcej i później z chęcią wracał. W tym roku na początku sezonu miałem tam zawitać , lecz jak to bywa życie zweryfikowało moje plany.

Panowie.

Wybieram się pierwszy raz na Wersminie.Może zdradzicie ciekawe miejscówki na zębatego..?

Kolego szczupłego tam jest całkiem sporo tylko cholerka jest jakiś taki płochliwy, chimeryczny, nieaktywny. Czesz gdzie się da płytkie, głębokie, strome, itp...

Po lewej od pomostu z którego wystartujesz masz górkę.

Po prawej masz miłą zatoczkę.

Daleko po lewej masz 2 akwen płytszy.

Połamania,

ZH

• 3 tygodnie później...

Moja doświadczenia podobne, jesienią słabiej. 2 tyg. temu byłem na 1 dzień, padło kilka mniejszych szczupaków. Są w bardzo złej kondycji, pokaleczone, wychudzone, złowiłem też okonia 35cm, blady, słaby i chudy jak naleśnik, ciekaw jestem co poza łowieniem jest tego przyczyną.

Czy był ktoś ostatnio nad jeziorem ? ruszyło się coś ? Będę w czwartek i piątek pływał, może ktoś z forumowiczów wybiera się również w tych dniach ?

Pozdrawiam Jakub

PS.

@Kadet w maju na weekendy lepiej rezerwować łodzie telefonicznie, w tygodniu jeżeli nie ma żadnej imprezy to spokojnie można pływać.

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...

Na mazurach znalezienie takiego jeziora chyba graniczy z cudem... W moich rejonach (Pisz-Orzysz) presja praktycznie na każdym jeziorze, małe, duże jest porównywalna z Wersminia. Do tego dochodzący rybacy... W tamtym roku odłowy prowadzili na jeziorkach po 10-20 ha....

Cuda się zdarzają. Do Wersminii mam 11 km. Było to moje ulubione łowisko ale pod koniec lat osiemdziesiątych. Teraz tam bywam sporadycznie. Tylko wtedy gdy nie mam czym pociągnąć łódkę.

A presja jest ale tam gdzie łatwo dojechać.

• 1 miesiąc temu...

Witam

Podpowie mi ktoś czy jest sens tam jechać o tej porze roku?Będę około 50 km od tego łowiska i korci mnie by wyskoczyć i spróbować porzucać.Jeśli będę się wybierał to będę zmuszony wypożyczyć tam łódkę i pływać o wiosłach(czy to nie ograniczy mnie za bardzo?).Fajnie byłoby jakby ktoś "przypadkiem" tam był i chciał razem popływać w poniedziałek lub wtorek.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...

Panowie dzieje się coś na tym łowisku? Chciał bym się tam wybrać w tym roku na jesień ale drzeć 600km żeby nic nie złowić to mi się niezbyt uśmiecha :) Niestety w moich rejonach nie ma porządnych łowisk na stojącej wodzie gdzie można liczyć na porządnego drapieżcę. A że w tym roku nie wyrobię się finansowo i czasowo ze Szwecją/Norwegią toteż szukam jakiejś alternatywy...

Edytowane przez Luke