Zander Hunter Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Woda wczoraj miała 15 stopni, brań jak na lekarstwo.Piątek był hmmmmm rozsądny. pozdrawiam,ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 dyskusja o łowieniu szczupaków w kwietniu została wydzielona do wątku na forum ogólnym: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=341525 msg_341525 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Witam Był ktoś może ostatnio nad wodą? Wie ktoś jak było na zawodach ? Rybka dopisała? Pozdrawiam Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
długi Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Na zawodach rybki skubały,atmosfera wspaniała.Trafiliśmy na zmianę pogody i brań w sobotę było mniej.Za tydzień poprawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazdzior Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Wczoraj też z braniami mogło być lepiej, na szczęście humor poprawiła rybka 88cm. Poza tym jeden mniejszy, dwa spady i trzy odprowadzenia pod łódkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacavip Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 No Gazdzior niewiele mu brakuje do tego potwora z Pogorzelca pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 23 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Witam Był może ktoś może ostatnio na wodzie ? Dzieje się coś ? Pozdrawiam Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Panowie.Wybieram się pierwszy raz na Wersminie.Może zdradzicie ciekawe miejscówki na zębatego..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Panowie.Wybieram się pierwszy raz na Wersminie.Może zdradzicie ciekawe miejscówki na zębatego..? Jak będziesz na miejscu Jurek napewno Ci powie gdzie najlepiej gryzą Generalnie nigdy nie robił z tego tajemnic bo w jego interesie jest żebyś złowił jak najwięcej i później z chęcią wracał. W tym roku na początku sezonu miałem tam zawitać , lecz jak to bywa życie zweryfikowało moje plany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Panowie.Wybieram się pierwszy raz na Wersminie.Może zdradzicie ciekawe miejscówki na zębatego..?Kolego szczupłego tam jest całkiem sporo tylko cholerka jest jakiś taki płochliwy, chimeryczny, nieaktywny. Czesz gdzie się da płytkie, głębokie, strome, itp...Po lewej od pomostu z którego wystartujesz masz górkę.Po prawej masz miłą zatoczkę.Daleko po lewej masz 2 akwen płytszy.Połamania,ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Cześć, Jak wasze wyniki na Wersmini jesienią?Chodzi mi o II połowę września i październik. U mnie zawsze jesienią było dużo gorzej niż maj/czerwiec. Pozdrawiam,Szewer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Moja doświadczenia podobne, jesienią słabiej. 2 tyg. temu byłem na 1 dzień, padło kilka mniejszych szczupaków. Są w bardzo złej kondycji, pokaleczone, wychudzone, złowiłem też okonia 35cm, blady, słaby i chudy jak naleśnik, ciekaw jestem co poza łowieniem jest tego przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Witam.Mam zamiar wybrać się na Wersminie w maju.Jak wygląda presja na łowisku w tym miesiącu , czy są problemy z wypożyczeniem łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Czy był ktoś ostatnio nad jeziorem ? ruszyło się coś ? Będę w czwartek i piątek pływał, może ktoś z forumowiczów wybiera się również w tych dniach ? Pozdrawiam Jakub PS. @Kadet w maju na weekendy lepiej rezerwować łodzie telefonicznie, w tygodniu jeżeli nie ma żadnej imprezy to spokojnie można pływać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Jeszcze szału mnie ma, trzeba trochę poczekać. Nie ma co dziwić się kondycji ryb, którym co chwila ktoś przestawia szczęki, maca i wala po dnie łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Rybki w calkiem dobrej kondycji na 10 zlapanych tylko jeden chudy reszta w normie. Wielkosc do 70 cm. Dwa okonie takie po 30 cm a one w super kondycji. POZDR. ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Był ktoś może ostatnio? Jakie wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 21 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Witam Był ktoś może ostatnio nad jeziorem ? Jak co roku jesień słaba, czy może coś się zmieniło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Był ktoś może w tym roku nad jeziorem? Jak efekty ? Osobiście byłem raz, ale bez rewelacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazdzior Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Ja na początku maja wydłubałem 3sztuki. Brania były bardzo delikatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 @dekosz dziwię Ci się że mieszkając na Mazurach zawracasz sobię głowę Wersminią. Nie lepiej poznać okoliczne jeziora.Najlepiej mające opinię wykłusowanych i gdzie co roku podobno jest przyducha. Nie ma presji a ryby są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Na mazurach znalezienie takiego jeziora chyba graniczy z cudem... W moich rejonach (Pisz-Orzysz) presja praktycznie na każdym jeziorze, małe, duże jest porównywalna z Wersminia. Do tego dochodzący rybacy... W tamtym roku odłowy prowadzili na jeziorkach po 10-20 ha.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Cuda się zdarzają. Do Wersminii mam 11 km. Było to moje ulubione łowisko ale pod koniec lat osiemdziesiątych. Teraz tam bywam sporadycznie. Tylko wtedy gdy nie mam czym pociągnąć łódkę.A presja jest ale tam gdzie łatwo dojechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 WitamPodpowie mi ktoś czy jest sens tam jechać o tej porze roku?Będę około 50 km od tego łowiska i korci mnie by wyskoczyć i spróbować porzucać.Jeśli będę się wybierał to będę zmuszony wypożyczyć tam łódkę i pływać o wiosłach(czy to nie ograniczy mnie za bardzo?).Fajnie byłoby jakby ktoś "przypadkiem" tam był i chciał razem popływać w poniedziałek lub wtorek.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 (edytowane) Panowie dzieje się coś na tym łowisku? Chciał bym się tam wybrać w tym roku na jesień ale drzeć 600km żeby nic nie złowić to mi się niezbyt uśmiecha Niestety w moich rejonach nie ma porządnych łowisk na stojącej wodzie gdzie można liczyć na porządnego drapieżcę. A że w tym roku nie wyrobię się finansowo i czasowo ze Szwecją/Norwegią toteż szukam jakiejś alternatywy... Edytowane 9 Września 2013 przez Luke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi