Person Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Jurek w tym rok mial przypal z klusolami. Z elektryczna wedka noca plywali...Nie do końca pływali.Nie wiadomo nawet czy zdążyli.Sprzęt był ukryty głęboko w trzcinach.Podobnie jak łódka.Pomijam fakt,że mniej więcej tydzień później wyjął z wody 2 siaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Nie do końca pływali.Nie wiadomo nawet czy zdążyli.Sprzęt był ukryty głęboko w trzcinach.Podobnie jak łódka.Pomijam fakt,że mniej więcej tydzień później wyjął z wody 2 siaty.Złodziejstwo w Polsce nie zna granic. Marzy mi się stworzenie takiej Wersmini z tym, że w północno-zachodniej Polsce ale chyb abym musiał jezioro ogrodzić i dać na płot informację że próba kłusowania będzie karana odcięciem jaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Person Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Paweł zgadzam się z tym co napisałeś, bo obserwując pracę organów ścigania w zakresie kłusownictwa z każdym dniem rośnie we mnie przekonanie do wykonywania samosądu. Wiem kto jest właścicielem łódki. Jego bezczelność jest nieograniczona, bo nie ma żadnych oporów, żeby wrzucać na popularnym portalu społecznościowym zdjęcia z truchłem wypchanej ikrą samicą szczupaka w środku zimy. No ale policja ma ważniejsze sprawy na głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 (edytowane) Z tego co slyszlem Juras nakryl ich na goracym uczynku. Wiem kto jest właścicielem łódki. Jego bezczelność jest nieograniczona, bo nie ma żadnych oporów, żeby wrzucać na popularnym portalu społecznościowym zdjęcia z truchłem wypchanej ikrą samicą szczupaka w środku zimy.Ta bezczelnosc to jest male bobu. Kłusole zlosili na policji zaginiecie tej lodki Edytowane 17 Lipca 2014 przez andrew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Na łódkę jest sposób prosty - trochę benzyny plus zapałki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Person Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Ta bezczelnosc to jest male bobu. Kłusole zlosili na policji zaginiecie tej lodki To oznacza,że posiadają jeszcze czwartą szarą komórkę oprócz tych odpowiedzialnych za:spanie,jedzenie i wciąganie-wydychanie powietrza. Myślę, że po wtopie z odnalezieniem sprzętu to najlepsze co mogli zrobić przy okazji śmiejąc się z nieudolności organów w walce z kłusownictwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dadi Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Czołem ! Odkopie trochę temat, będę w okolicy Wersminii za 2 tygodnie, dzieje się coś ? W jakich godzinach ryby sa aktywne ? Gdzie najlepiej teraz popływać ?Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys1 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 ostatnio miałem okazje parę razy wpaść do Martian łowiłem zarówno rano jak i wieczorkiem, i lepiej wypadały poranki ale o czym tu mówić jak woda miała 25 stopni i żar lał się z nieba. Z tego co wiem i pogadałem z innymi mało kto wyciągał w te upały więcej niż 1-2 glutowate sztuki szczupłego. Raniutko możesz poćwiczyć trzcinki ale z każdą godziną brania ustają i ryby schodzą głębiej. Fajne miejsce jest tuż przed wejściem do przesmyku, jest spadeczek, rdestnica, blisko trzcinki i zawsze coś tam się trafi.Może sumy się ruszyły to może uda Ci się jakiegoś wyciągnąć Pozdrawiam i powodzeniaBorys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dadi Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Dzięki za info, nie za ciekawie to wygląda, tymbardziej że będę tam na pare godzin godzinach porannych, nie chciałbym poraz kolejny zjechać o kiju... Czy zamiast Wersminii koledzy coś są w stanie polecić w okolicy ? Słyszałem o jakimś łowisku sandaczowym, również prywatnym, gdzieś niedaleko, ale nie mam konkretów. Żeby nie było OT, jeśli ktoś jeszcze miał do czynienia z Wersminią ostatnimi czasy to proszę o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Jak bedziesz daj znać jak wygląda sytuacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dadi Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Siemka, Pływałem wczoraj od 6 do 11, wyciągnąłem 2 nieduże szczupaki, jeden większy spadł, wszystko działo się praktycznie między 6:30 a 7. Potem woda martwa i nawet pobicia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Witam, byłym wdzięczny za jakieś aktualne info: rusza się coś na wersminii? jak aktualne wyniki? jak dotąd jeździłem tam wiosną, jesienią byłem raz i nie połowiłem. teraz jadę 02.10 i liczę, że coś się będzie działo :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathe Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 I jak wyniki kolego? Pytam bo wybieram się niedlugo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_tp Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Witam. Również jestem ciekawy... Jesienią nie zawsze udało mi się połowić, dużo lepsze wyniki miałem wiosną, czy nawet latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys1 Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 ja powiem tak byłem na koniec września i cisza taka że aż brak mi słów... każdy kto spływał z wody był raczej mało zadowolony. Kolega z Mrągowa na boczny trok ustzrelil jednego okonia 42cm ale poza tym to cisza :/ jakieś drobne okonki i jakiś nie duży szczupły ale jak na ta wodę bryndza. Będę pewnie jakoś w najbliższy weekend na mazurach to zajrzę na Wersi może będzie coś lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Coś mi tu śmierdzi, tam gdzie ryby są przekręty. Trzeba za coś się utrzymać. A co ryby mają się mnożyć jak szalone. HMMM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 (edytowane) zupełnie nie rozumiem ww. posta. ja byłem w pierwszy weekend października. nie połowiłem, ale nie zwalam na przekręty, a na lipcową (!) pogodę, ciśnienie tak duże, że brakowało skali, flautę. wszystko się sprzysięgło przeciwko wędkarzom w ten weekend, a i pewnie umiejętności - gdyby były większe - pozwoliłyby na wydłubanie czegoś oprócz jednego pistoleta. o tym, że ryba tam jest, można się przekonać chociażby z profilu na fb - ostatni rekord: 121 cm. Edytowane 3 Listopada 2014 przez croock 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Ryby na Wersmini jest naprawde sporo. Koniec sezonu zawsze jest słaby. Szczupaki sa już mega ostrożnę,nie jeden dostał już w pysk,i smieją się na widok jerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 dokładnie. moim zdaniem ten akwen mógłby być idealnym przedmiotem badań pt. "jak presja wędkarska wpływa na ilość brań nawet przy rygorystycznym C&R". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Może ktoś chetny na wspólne łowy w ostatni wekend kwietnia ? Sobota -niedziela ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Może ktoś chetny na wspólne łowy w ostatni wekend kwietnia ? Sobota -niedziela ?Niewielu się zgłosi pewnie. Okres ochronny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Tam nie obowiązuje, już od tygodnia łowią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Znaczy ustawa o rybactwie śródlądowym i rozporządzenia ministra rolnictwa nie obowiązują?? Ustawa z dnia 18 kwietnia 1985 r. o rybactwie śródlądowym 'mówi' o tym tak:Art. 8. 1. Zabrania się połowu ryb:1) w wypadkach określonych przepisami o ochronie przyrody,2) o wymiarach ochronnych,3) w okresie ochronnymOkresy ochronne podane są w ROZPORZĄDZENIU MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI z dnia 12 listopada 2001 r. w sprawie połowu ryb oraz warunków chowu, hodowli i połowu innych organizmów żyjących w wodzie:§ 7. 1. Niedozwolony jest połów ryb i raków w okresach ochronnych, z zastrzeżeniem ust. 2, ustanowionych dla:...12) szczupaka (Esox lucius L.):a) w rzekach i zbiornikach zaporowych - od dnia 1 stycznia do dnia 30 kwietnia, w pozostałych wodach - od dnia 1 marca do dnia 30 kwietnia Mówienie więc że nie obowiązują jest lekkim przegięciem, bo ewidentnie złamane sa przepisy zarówno ustawy jak i rozporządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Cóż.. wyszło ze jestem największym klusolem na jerku Trudno jakoś przeżyje z tym Jedna osoba chetna już jest, może ktoś jeszcze chce do tego klusowniczego grona dołączyć to zapraszam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Woda zimna, 6 stopni, pajki nie wytarte. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi