Waldi Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Serwus,Czy ktoś wybiera się na Wersminię w ten weekend ? Pozdrawiam,Waldi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Poszedł priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Koledzy, dajcie koniecznie znać po powrocie, jak tam sytuacja na Wersminii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 W niedzielę będzie tłoczno, ponieważ są zawody... Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Ok, nie jadę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Nic nie straciłeś - tak ci powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 No niedziela okazała się trudnym dniem Woda zimna i tylko metoda na wiosło coś może wskórać.ZH 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Z roku na rok coraz gorzej z tym łowiskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 W ubiegły weekend woda 5,5 z kolegą @Olsztyniak po jednym braniu, pituszki takie +/- 60cm. Słabo jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) zupełnie nie rozumiem ww. posta. ja byłem w pierwszy weekend października. nie połowiłem, ale nie zwalam na przekręty, a na lipcową (!) pogodę, ciśnienie tak duże, że brakowało skali, flautę. wszystko się sprzysięgło przeciwko wędkarzom w ten weekend, a i pewnie umiejętności - gdyby były większe - pozwoliłyby na wydłubanie czegoś oprócz jednego pistoleta. o tym, że ryba tam jest, można się przekonać chociażby z profilu na fb - ostatni rekord: 121 cm.Takie rekordy mam na jeziorze koło Augustowa co roku.A nie wierzę że tam ryby nie biorą skoro jest ich tam niby mnóstwo.Reklama dźwignia handlu.Pozdrawiam i daje do myślenia.Trzeba za coś dzierżawę opłacić, ale na pewno nie ze składek wędkarzy.Kij w mrowisko wsadzony, ciekawe co będzie.Ufff. Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez Albatros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mari Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 dyskusja o łowieniu szczupaków w kwietniu została wydzielona do wątku na forum ogólnym: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=341525 msg_341525 I w całości wycięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michall Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Co się dziwicie. Jezioro nie jest za wielkie a jest na nim bardzo duża presja wędkarska. Dużo ryb jest już pokłutych. Jest ich tam dużo ale juz nie reagują na klasyczne przynęty.Myślę,że tam może sprawdziła by się jakaś nietypowa guma, jakaś hybryda itp.Ewentualnie uzbrojona martwa rybka prowadzona metodą spiningową , ale chyba jest to niedozwolone na tym łowisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) Co się dziwicie. Jezioro nie jest za wielkie a jest na nim bardzo duża presja wędkarska. Dużo ryb jest już pokłutych. Jest ich tam dużo ale juz nie reagują na klasyczne przynęty.Myślę,że tam może sprawdziła by się jakaś nietypowa guma, jakaś hybryda itp. Też tak mi się wydaje, każda ryba przeważnie była tam złapana po kilka razy. Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez anpart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Tak pewnie jest. Plus zimna woda. Mam testowe stawy hodowlane gdzie żyje duża populacja szczupaków. W tym wiele naprawdę dużych. 2-3 tygodnie temu brak oznak żerowania. Woda zimna jak cholera. Szczupaki bez woli walki i brań jak na lekarstwo. Ślady żerowania co kilka godzin punktowo.A teraz w tej płyciutkiej wodzie już się dzieje. Szczupaki młynkują itd.A na Mazurach temperatura wody jak tutaj kilka tygodni temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 W niedzielę temperatura juz oscylowała na poziomie 12-13 stopni. Pod powierzchnią, bo jakoś sonda mi tak mierzy. Myślę, że jednak im tam ryby podbierają autochtoni. Parę razy na siatki się skarżyli i na ukrywających się po krzakach łobuzów z zywcówkami. A ile tego jest w rzeczywistości? Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Był ktoś na zawodach? Jak wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 (edytowane) Byłem Wyniki... bardzo słabe. Wygrał nasz forumowy kolega szczupakami 63 cm (1. tura) i 78 cm (2. tura). Na łodzi mieliśmy jeszcze krótkiego esoxa i mikro okonia, który zaatakował Bustera 15 cm Poza ww. rybami, na wszystkich zawodników było jeszcze 7 esoxów (od 65 cm do 50 cm) i okoń 23 cm. Zawody pokryły się z tarłem płoci. Warunki pogodowe też zaliczyłbym do utrudnień, choć pływało się przyjemnie. Całości patronował Savage Gear, który przeprowadził pokaz sprzętu i ufundował nagrody dla każdego uczestnika. Miły gest. Pozdrowienia dla Wojtiego, fajnie było się w końcu spotkać Edytowane 11 Maja 2015 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Niezbyt dobre wieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Istotnie. Niestety, ja przekonałem się o tym na własnej skórze. Z drugiej strony, łowiłem z kumplem i zdołałem przetestować nowy podbierak, więc czasem straconym bym tych zawodów nie nazwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys1 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 no ogólnie cieniutko było tak jak na Dadaju na Garmin Fishing Series tak i na zawodach o puchar Wersmini rybki nie dopisały Tak jak wyżej kolega pisze rybek padło bardzo niewiele, raptem kilka esoxów Tak czy owak atmosfera była rewelacyjna! Biesiada trwała do późnych godzin wieczornych i nikomu nie przychodziło do głowy rozpamiętywanie tego, że ryby tego dnia nie współpracowały. PozdrawiamBorys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anonymous Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Witam. Był ktoś może na Wersminii? Jakieś wieści ? Coś się ruszyło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 20 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Ponawiam pytanie kolegi wyżej :-) Był ktoś w lipcu? Dzieje się coś, czy lepiej jechać na pobliską wodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anonymous Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Byłem 15.07 i niestety poza jednym niewymiarowym szczupaczkiem nic więcej :/ Niestety pogoda nie dopisała. Zmienny wiatr, raz deszcz raz słońce . Co nie zmienia faktu, że łowisko ma potencjał i przy ustabilizowanej pogodzie myślę , że wynik byłby całkiem inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 24 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 (edytowane) Byłem wczoraj. Pogoda do dupy, uniemożliwiła pływanie od 6 do 14 ( burze i deszcze). Przed burzą ktoś trafił 90, ja od 5 do 6 na zero. Później wędkowałem od 14 do 21 wynik 3 szczupaki 65, 55, 50, jedno niezacięte branie i jakieś 10 okoni +-15cm na paprocha. Pozdrawiam Edytowane 24 Lipca 2015 przez dekosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 1 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Czy byłby ktoś chętny na wspólny wyjazd na 2-4 dni między 20-30 września ? Mimo niezbyt optymistycznych wieści chciałbym spróbować jeszcze w tym roku odwiedzić jezioro. Kompan mi odpadł i szukam chętnego, żeby było raźniej jak będzie totalna klapa Mam silnik 55, mocny akumulator, jezioro znam dosyć dobrze, chęci i nastawienie na te największe szczupaki . Łowienie od świtu do wieczora bez marudzenia, że nic nie bierze Pozdrawiam Ps. Nocleg albo nad jeziorem w domkach, albo mam bazę 10km dalej w cenie 0,7l wody ognistej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi