croock Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Panowie, jak tam aktualna sytuacja? wybieram się (być może) na piątek i sobotę. Prognozy co do ciśnienia nie rokują dobrze, a mam dziwne wrażenie, że szczupłe na Wersminii są na skoki ciśnienia wyjątkowo wrażliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Czy byłby ktoś chętny na wspólny wyjazd na 2-4 dni między 20-30 września ? Mimo niezbyt optymistycznych wieści chciałbym spróbować jeszcze w tym roku odwiedzić jezioro. Kompan mi odpadł i szukam chętnego, żeby było raźniej jak będzie totalna klapa Mam silnik 55, mocny akumulator, jezioro znam dosyć dobrze, chęci i nastawienie na te największe szczupaki . Łowienie od świtu do wieczora bez marudzenia, że nic nie bierze Pozdrawiam Ps. Nocleg albo nad jeziorem w domkach, albo mam bazę 10km dalej w cenie 0,7l wody ognistej Byłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Kolega był w ub tygodniu , generalnie bryndza 3 paje przez cały dzień, największy 60 cm.Metoda jerking Był sam na całym jeziorze, taka presja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Wpadłem zobaczyć jak wygląda ta słynna Wersminia. Jeziorko bardzo ładne i widać, że dba się tam o wiele jego aspektów. Byłem tuż po majówce. "Szwecji" nie było (nie znałem wody, pogoda etc.?) - w każdym razie max co strzeliło to szczupły 74 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Przy jakim ciśnieniu tam lowiles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Nie pamiętam dokładnie, ale skakało w okolicach 1026 hPa. Najgorszy chyba był porywisty, zimny, północny wiatr i smażące słoneczko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Mi to coś ta cała Wersmina jakoś przereklamowana chyba i na pewno przełowiona, ale czy tylko przez wędkarzy hmmm. Oto jest pytanie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 a skąd pomysł, że przez kogoś innego niż wędkarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelec Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 He he, tam sumy załatwiły sprawę; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Sumy to są tam od kilku lat. To zbyt małe jezioro na tak dużą presję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anonymous Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Byłem na Wersminii kilka razy w tamtym roku. Nie złapałem nic dłuższego niż 60cm. Moim zdaniem woda ma potencjał i napewno jest tam sporo dużego szczupaka i innych ryb. Łowisko pilnowane, zarybiane i z dużą populacją dużego drapieżnika. Niestety jak to bywa w Naszym hobby nie zawsze jest nam dane połapać, ale woda napewno godna polecenia. Presja jest duża owszem, ale bylem kilka razy i pływało sporo łodzi. Wszyscy mieli podobne wyniki. Więc sądze, że z tym kłuciem to troche mit bo to nie jest oczko 1ha, żeby łapać cały czas te same ryby przy tak licznej populacji. Poprostu to trudne łowisko i tyle. Ogólnie polecam wszystkim . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.gluchy Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 (edytowane) Byłem tam 4 razy po 5 dni, łowisko piękne, spokojne i ciekawe. Ryb jest dużo ale bardzo cwane i strasznie podatne na warunki pogodowe i kapryśne także z wynikami jest różnie, sam miałem słabe jak i lepsze wyjazdy ale bardzo lubię to łowisko i na pewno tam chętnie wrócę. Trzeba bardzo kombinować z przynętami może uda się czymś wstrzelić to można połowić i nie bać się malutkich gumek.... Edytowane 11 Maja 2016 przez k.gluchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Poprostu to trudne łowisko i tyle. Ogólnie polecam wszystkim .Pamiętam czasy jak było bardzo prostym łowiskiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 (edytowane) To łowisko byłoby dobrym przedmiotem jakiegoś studium ichtiologicznego :-)w wyłowienie ryb nie wierzę. byłem wielokrotnie, obserwowałem ludzi i to jak pilnują i dbają. osłabienie wyników chyba jednak nastąpiło, więc pytanie dlaczego? ryby pokłute uodparniają się na przynęty?wydaje mi się, że gdzieś słyszałem, że początek sezonu zazwyczaj jest tam lepszy - to by potwierdzało ww. tezę. Edytowane 12 Maja 2016 przez croock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Pamiętam czasy jak było bardzo prostym łowiskiem.Też pamiętam te czasy. Łowiłem tylko z brzegu , wystarczyła obrotówka rozmiar 3 i nie zwracałem uwagi na ciśnienie ( teraz zresztą też nie zwracam) . No ale wtedy było sporo zachodu ze zdobyciem zezwolenia bo nikomu w PGR Wopławki nie zależało aby je sprzedać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Zdaje się że piszesz o trochę wcześniejszym okresie. Ja na Wersminie pierwszy raz byłem już za obecnego właściciela jakieś 5-6 lat temu i rzeczywiście wystarczyło łowienie z brzegu żeby zejść z wody z bananem na gębie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Od siebie dodam jeszcze, że Jurek nie zgarnia opłat za wędkujące kobiet, co jest świetną opcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 23 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Wybiera się ktoś na długi wekend nad jezioro? Mialby ktoś ochotę dołączyć? Może być z noclegiem albo bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Wybiera się ktoś na zawody z forumowiczów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Byłem na Wersminie w połowie Maja i mogę z czystym sumieniem powiedzieć że połowiłem:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreska Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Zastanawiam się czy w weekend nie jechać na wersminie, ale ostatnio słyszałem że jest tam kiepsko z rybą. Może ktoś wędrował jakoś niedawno i powie jak wygląda sytuacja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Byłem tydzień temu. 3 sztuki u mnie i 2 u kolegi. Największy ok 70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Dziś na profilu wersminii na FB zagościła gruba metrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreska Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Widziałem... piękna ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNSaNeMaN Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Ja bym tam poszukał toniowych mamusiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi