Meth Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 okoń tam jest ładny, natomiast nie wiem, czy ludzie nastawiają się na nie celowo, czy tylko jako przyłów.Okoń jako przyłów przy nastawieniu na szczupaka, gdzie gumy raczej 15cm + to chyba już w granicach 50cm Podobno spod lodu ładne garbuski się łowią na tym łowisku. W tym roku urlop spędziłem na Kujawach, być może w przyszłym sezonie wybiorę Mazury i odwiedzę łowisko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Podobno spod lodu ładne garbuski się łowią na tym łowisku.Może nie zawsze, ale czterdziestaki nie są wydarzeniem dnia. 5 takich na dzień już jednak zasługuje na takie miano :-) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Okoń jako przyłów przy nastawieniu na szczupaka, gdzie gumy raczej 15cm + to chyba już w granicach 50cm Podobno spod lodu ładne garbuski się łowią na tym łowisku. W tym roku urlop spędziłem na Kujawach, być może w przyszłym sezonie wybiorę Mazury i odwiedzę łowisko.zapomniałem o łowionych spod lodu. chyba na profilu FB Wersminii widziałem kiedyś fajne zdjęcia z zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Sposoby na "skute" szczupale: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Krótki raport: z braniami (jakimikolwiek) jest tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Od kiedy na Wersmini zaczyna się sezon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo_t Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Zależy na co podlodowy już w pełni na szczupłe od maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Normalny spinn. Kurcze... Myśłałem, że może wcześniej coś... Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Na szczupaka zaczyna się w drugiej połowie kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szperacz76 Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Ponieważ właśnie wróciłem z tego łowiska dorzucę coś od siebie dla potomnych Łowiliśmy w 4 osoby od południa w piątek 5 maja do południa w niedzielę 7 maja.Łącznie spędziliśmy nad wodą około 24 godzin, co można przeliczyć na 96 spinningogodzin Pogoda super, nie za zimno, nie za ciepło, delikatna falka, podobno pierwsze cieplejsze dni w tej okolicy tego roku.Na wodzie mały ruch, maksymalnie 6 łódek, chociaż przeważnie my + jedna, dwie inne łódki.Wstępne info od łowiących; zdarzają się pojedyncze, krótkie ryby; pytaliśmy też później o wyniki napotkanych wędkarzy w trakcie naszego pobytu - wszyscy pytani na zero.Złowiliśmy 14 szczupaczków, z czego 3 miarowe w granicach 50-55 cm, reszta śledzie.Nie widzieliśmy żadnego okonia, na płyciznach zero drobnicy; trochę spławiało się tylko miejscowo na otwartej wodzie kilkanaście metrów od pasa trzcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 No to nie napawasz "potomnych" optymizmem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szperacz76 Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 To ku sprawiedliwości dodam, że kilka godzin po naszym wyjeździe padła metrówka - można zobaczyć filmik na ich stronie facebookowej.Tylko gdzie te roczniki pomiędzy ja się pytam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Trolowaliście po głębszej wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szperacz76 Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Tylko spinn, głównie na głębokościach 3-6 metrów. Sumiennie obmachaliśmy całe jezioro dookoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Nic się nie działo na plyciznach w przesmyku i za nim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Byliście na wersminku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szperacz76 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Nic się nie działo na plyciznach w przesmyku i za nim? Tam nic nie złowiliśmy, i w ogólne nie widziałem tam żadnych ryb, nawet drobnicy.Prawie wszystkie brania i rybki mieliśmy albo na prawo od stanicy za cyplem (na całej długości, czyli od samego cypla aż do tej płytszej części przy linii kolejowej), albo na lewo od stanicy na odcinku około 300 metrów przed przesmykiem.Tam też kilka/kilkanaście metrów od trzcin spławiało się co nieco drobnicy.Tylko bierz poprawkę, że ze mnie żaden mistrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szperacz76 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Byliście na wersminku?Nie, może tam się wszystkie pochowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Byliście na wersminku?A tam nie ma czasem zakazu łowienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 A tam nie ma czasem zakazu łowienia? Może pomylony został Wersminek z płytką częścią Wersminii (na lewo od przystani, za przesmykiem). Na Wersminek to nie wiem nawet czy się da wpłynąć łodzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Nie pomyliłem. Pytałem z ciekawości. A wpłynąć się da tylko trochę trzeba się namęczyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Wersminek jest w prawo za przesmykiem. Da się tam wpłynąć pod warunkiem że nie ma jeszcze zielska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotwic Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Wersminek jest w prawo za przesmykiem. Da się tam wpłynąć pod warunkiem że nie ma jeszcze zielska.Hmm, a od kiedy to zielsko wodne ma takie niesamowite zdolności blikujące, by nie dało się pływać łódką.Nie mówię, o wędkarstwie pseudorekreacyjnym, gdzie, nieodzowne jest zapierd..alanie w ślizgu, nawet kajakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Hmm, a od kiedy to zielsko wodne ma takie niesamowite zdolności blikujące, by nie dało się pływać łódką. A podobno nie ma głupich pytań 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreska Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Jutro jadę na Martiany. Ktoś może ma jakieś nowe wieści z nad wody? Dzieje się tam coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi