hm62 Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Na wszystkie 15 ,czy wybrany kolor? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielos Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Na jesieni ubiegłego roku na gumy 17-25cm wieszały mi się esoxy 45cm więc żadne potwory w mojej opinii na szczupaka nie ma zbyt dużych przynęt. U Jurka w arsenale też widziałem "gumki" nawet po 30 cm (np. węgorze od SG). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hakan Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Białe z niebieskim grzbietem. Dokładnie na takiego samego 30 cm węgorza od SG pod koniec października uderzył szczupak na oko z 50 cm na wersminii, podziurawił ogon przynęty i odpłynął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Cześć, ma ktoś z kolegów informacje co się dzieje teraz na tym jeziorku? Warto się tam teraz wybrać czy czekać do jesieni? Jak z presją wędkarską latem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielos Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Byłem tydzień temu w niedzielę od godz. 5 do 12 - 4 esoxy 65-70cm. Na wodzie kilka łodzi w tym dwie na białoryb. Wybrać się zawsze warto nawet jak nie połowisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Odkopię temat. Czy ktoś wie, jak sytuacja na Wersminii na początku sezonu? Szczupaki po tarle? Gryzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Widziałem zdjęcie złowionej ostatnio grubej mamuśki. Nie dopytałem, ile miał, ale raczej na pewno 100+ ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hakan Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Z tego co z Jurkiem rozmawiałem, to gryzą.Jak się uda to sprawdzę w tym tygodniu, dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Po tarle i gryzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Wczoraj 112 ... nie mój. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Wczoraj już nie gryzły. Chlopaki z FoxRage jakieś pojedyncze mieli ... ogólnie lipa straszna a pogoda była idealna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendil Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Przestają gryźć bo okres ochronny się kończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 tam w kwietniu można łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendil Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 A w jakim to kraju? Bo w Polsce obowiązuje ustawa o rybactwie śródlądowym i rozporządzenia do niej (ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI1) z dnia 12 listopada 2001 r. w sprawie połowu ryb oraz warunków chowu, hodowli i połowu innych organizmów żyjących w wodzie). Zachęam przeczytać paragraf 7.1 12) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendil Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) Już kiedyś o tym było. Nawet były zdjęcia szczupaków, ale jak się okazało że okres ochronny dotyczy nie tylko wód PZW to już nikt nie wstawiał zdjęć ale widać dalej niezgodnie z prawem w kwietniu szczupaki gryzą.I jeszcze nazwanie tego procederu: "Kłusownictwo – zabijanie, chwytanie lub ściganie zwierzyny oraz łowienie ryb z NARUSZENIEM OBOWIĄZUJĄCEGO PRAWA, bez wymaganych uprawnień, w niedozwolony prawem sposób, a także w NIEDOZWOLONYM CZASIE lub miejscu. Nielegalne działania przeciwko roślinności określa się mianem szkodnictwa leśnego" Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez Elendil 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Ktoś wie może, jak tam aktualna sytuacja? Słyszałem, że w ostatnich dniach ilość brań spadła, ale były ładne ryby (są też na profilu FB łowiska). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hakan Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 W zasadzie nie wiem jak było wcześniej ale z tego co jurek mówił to spadła ilość brań, my we czterech w czwartek 4 ryby wyciągnięte, jedna spięta i kilka odprowadzeń także dzień raczej słaby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 dzięki za informację. jaką mieliście pogodę i jaka temperatura wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hakan Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Cały dzień słońce i nie z mocny wiatr. Temperatura wody z tego co pamietam ok 9 stopni, na płytkiej zatoce 11-12 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Dzięki, ja jestem od dzisiaj. będę łowił po południu. póki co (niestety) piękna słoneczna pogoda ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Dzięki, ja jestem od dzisiaj. będę łowił po południu. póki co (niestety) piękna słoneczna pogoda ????To w maju, a szczególnie na początku, nie musi być minus. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Łowiłem krótko w czwartek i piątek (tylko wieczorami) i trochę dłużej w sobotę. W sobotę totalna lampa i bez brania, choć nie wszyscy spływali o kiju. W czwartek i piątek nieco lepiej - kilka brań, odprowadzenia i coś tam nawet się uwiesiło. Z tego co się orientuję, większość łódek miała pojedyncze ryby, ale była wśród nich 90tka. U mnie wszystkie ryby, które zameldowały się na pokładzie, wzięły na Zayebarki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 Panowie czy ktoś z was był ostatnio na Wersminie? Skubie coś czy raczej poczekać na ochłodzenie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hakan Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 Wczoraj rozmawiałem z Jurkiem, mówił że coś tam dłubią ale jest raczej słabo, pogoda się zmienia cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Sądząc z wpisów Jurka na FB, sezon obfitował w metrówki jak mało który. Planuję jechać na Wersminię pod koniec sierpnia, choć na cuda się nie nastawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi