Skocz do zawartości

Wersminia - łowisko C&R

dekosz

Rekomendowane odpowiedzi

Bylem dwa razy w ciagu ostatnich siedmiu dni

Szesc szczuplych na dziewiec godzin

W zeszly weekend 103cm zlowila dziewczyna z Ketrzyna :D Wczoraj tez byla metroweczka fotografowana

Sumy tez sie trafiaja przy okazji z tego co widzialem dzisiaj

Polubilem te wode i ludzi ktorzy tam pracuje naprawde musza sie narobic zeby im mamusiek niewyklusowano

a wokolo homo sovieticus na lewo i na prawo

Zrobmy tam zlot

W koncu jakies ryby beda :unsure:

A co wazniejsze trzeba promowac sluszne idee

Najśmieszniejsze jest to, że to łowisko promuje zasady C&R hasłem Złap i wypuść - oto dewiza wspólczesnego sportu wędkarskiego!a w regulaminie są podane ceny za kilogram mięska <_< Dziwne sa też wymiary ochronne :unsure: Małe rybki i prawdziwe okazy można brać tylko tych średnich nie. Jeżeli C&R to chyba już pełną gębą.

Pozdr.

Salmo

Witam,byłem 2 dni(czwartek i piątek)

Panowie z obsługi bardzo mili i pomocni,poziom domków może być ot mazurski standard,domki w większości 4 osobowe,cena za domek taka sama bez względu na ilość osob najbardziej opłaca się jechać w 4 osoby.

Jezioro bardzo malownicze i bardzo fajnie położone, wokół las,woda bardzo przejżysta,dywany z roślin na dnie,2 fajne zatoki grążelowe,jezioro w najgłębszym miejscu ma +/-9m średnia głebokość 5-6m, gwałtowne spady wokół całego jeziora z 2 na

4-6m.

Za bardzo nie potrafiłem sobie wyobrazić jeziora 100ha, teraz już wiem jak takie wygląda. Jezioro 100ha to takie które można opłynąć wokół na silniku elektrycznym w trolu w 1h.

Jak na wodzie było 5 łódek to było ciasno(przynajmniej dla nas) czesto było tak że trzeba było omijać innych łowiących. Do wypożyczenia jest 20 łódek +jakies łodki miejscowych,w weekend często pływają wszystkie,więc chyba przynęty goście wrzucają sobie do łódek.

Wersminia jako taka działa od 1 maja 2009 na początku było super im później tym gorzej(myślę że jest to spowodowane ilością ludzi i z miesiąca na miesiąc będzie coraz gorzej bo poprostu te ryby już nie dają rady i najzwyczajniej w świecie maja dość)

Generalnie zajebista presja na bardzo małym zbiorniku, ciągle jakaś łódka na wodzie,jezioro spokojnie można obrobić w 1 dzień,ryby mocno skłute,te które my wyciągnelismy bardzo chude może dieta gumowo-plastikowa im nie służy,sporo małych ryb,brania bardzo delikatne lub tylko liźnięca,tak jakby były spłoszone(myślę że to przez presję=>moja teoria).

Ilośc i jakoś ryb jakie wyciagnęliśmy taka sama jak na innych jeziorach.

Warto jechać na 1 dzień jak ktoś jest przejazdem lub jeśli ma się blisko,jeśli ktoś ma kawał drogi albo koło domu ma łowisko w którym trafia same małe ryby i od czasu do czasu duże to niech sobie odpuści.

Jeziorko mogłoby być fajne gdyby było tylko 5 łódek i nikt by o nim mie wiedział a tak jest niezła siekiera.

Nie odradzam nie zachęcam.

Pozdrawiam

Ja byłem na Wersmini we wtorek. Potwierdzam to co mówili przedmówcy. Najwiekszą zmorą tego łowiska sa kotwice które są zmontowane z zalanego cementem 4l baniaka i do tego cienka linka jak od bielizny :huh: Samo jeziorko piękne, dno pokryte dywanem roslinności a na środku 8m blat z gołym dnem ( to tak w dużym skrócie ) Rozmawiałem z prowadzącymi te łowisko odnośnie wprowadzenia bezwzglednego C&R. Zobaczyłem tylko uśmich jednego z nich i usłyszałem opowieści o wędkarzach którzy wynosili złowione szczupaki do lasu na przeciwko lub o gościach łowiacych z pomostu którzy ukradkiem ryby chowali do nieopodal zaparkowanego samochodu :wacko: Tak więc probowali a mozliwość zabrania jednej ryby za opłatą jest tak jakby dla świętego spokoju Jeśli chodzi o wyniki to nic szczególnego. Dwa małe szczupaczki przez cały dzień pływania.

.

post-300-1348914476,112_thumb.jpg

post-300-1348914476,1756_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...

A ja mialem bardzo nieudany wyjazd :angry: . Jak chłop ma pecha to i w ... na żyletkę trafi. Inna sprawa, że w tym roku jest to osobliwie łatwe. Pogoda w ciagu tygodnia dobra, a pieprzy się na prawie każdą sobotę i niedzielę.

Czas i możliwość wyjazdu miałem jak zwykle jedynie w łykend i to jeszcze tylko ten ostatni.

Z Rodzicielem swym wybrawszy się, popływawszy na wietrze, paskudniejącym pod koniec dnia, stwierdziwszy, że te zębate cholery ni diabła nie chcą gryźć.

Jakieś pojedyncze padły, w tym metrówka, ale niestety nie nam.

Natomiast jeziorko faktycznie całkiem fajne. Dno w pobliżu trzcin (czyli praktycznie po całym obwodzie) bardzo urozmaicone - dołki, górki, tu ziele, tam ... też. Moczarki i innych, podobnych roślin przeszło więcej. W niedzielę z wiatrem było jeszcze gorzej i nawet nie wypływaliśmy (nie tylko my). Rybę jednak czuję i wiem, że tam jeszcze wrócę, ino jakby się dało przy nieco lepszej pogodzie ...

Pzdr.

Fatso

byłem w sobotę 03.10 i jedna sztuka ok 60 cm

dla mnie osobiście jak na lowisko specjalne to tragedia

obsluga jak najbardziej ok natomiast jeda rzecz dobiła mnie i kolege do ziemi a mianowicie lodzie

3 osobowe, podobna sa te lodzie sprawdzałem tabliczke znamionowa ale chyba na rynek azjatycki produkowane

dla tych co dysponuja własnym srodkiem oplywajacym radze go zabrac ze soba wtedy bedzie mozna stanąć na lodzi inaczej jak wieje jest bardzo kiepsko

woda ma potencjał i narazie tyle :(

pozdrowienia dla wariatów których spotkałem :D