szewer Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 Witam,Panowie jak tam ostatnie wyniki na Wersmini? Łowił ktoś? Pytam bo wybieram się tam na początku października. POzdrawiamSzewer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 Bylem dwa razy w ciagu ostatnich siedmiu dniSzesc szczuplych na dziewiec godzin W zeszly weekend 103cm zlowila dziewczyna z Ketrzyna Wczoraj tez byla metroweczka fotografowana Sumy tez sie trafiaja przy okazji z tego co widzialem dzisiaj Polubilem te wode i ludzi ktorzy tam pracuje naprawde musza sie narobic zeby im mamusiek niewyklusowanoa wokolo homo sovieticus na lewo i na prawo Zrobmy tam zlot W koncu jakies ryby beda A co wazniejsze trzeba promowac sluszne idee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 21 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Byłem w sobotę na Wersminie złowiłem 14 szczupaków i jeden sumek 85cm Szczupaki z przedziału 50-60cm i jeden ładny grubasek równe 75cm. sorki za jakość, ale fotka z komy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Najśmieszniejsze jest to, że to łowisko promuje zasady C&R hasłem Złap i wypuść - oto dewiza wspólczesnego sportu wędkarskiego!a w regulaminie są podane ceny za kilogram mięska <_< Dziwne sa też wymiary ochronne Małe rybki i prawdziwe okazy można brać tylko tych średnich nie. Jeżeli C&R to chyba już pełną gębą. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 W takim razie nie rózni się wiele o takiego Eldorado na którym do niedawna był jeszcze bezwzgledny C&R ( co prawda nie długo) a obecnie jedną rybę mozna zabrać za opłatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 @SalmoJa tabelkę WYMIAR od w cm. - WYMIAR do w cm. rozumiem tak, że to rybę(1 szt.) którą można zabrać mieści się między 60-80 i każda miejsza lub większa od tych widełek musi być C&R. PZDRZanderix 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Witam,byłem 2 dni(czwartek i piątek) Panowie z obsługi bardzo mili i pomocni,poziom domków może być ot mazurski standard,domki w większości 4 osobowe,cena za domek taka sama bez względu na ilość osob najbardziej opłaca się jechać w 4 osoby. Jezioro bardzo malownicze i bardzo fajnie położone, wokół las,woda bardzo przejżysta,dywany z roślin na dnie,2 fajne zatoki grążelowe,jezioro w najgłębszym miejscu ma +/-9m średnia głebokość 5-6m, gwałtowne spady wokół całego jeziora z 2 na 4-6m. Za bardzo nie potrafiłem sobie wyobrazić jeziora 100ha, teraz już wiem jak takie wygląda. Jezioro 100ha to takie które można opłynąć wokół na silniku elektrycznym w trolu w 1h.Jak na wodzie było 5 łódek to było ciasno(przynajmniej dla nas) czesto było tak że trzeba było omijać innych łowiących. Do wypożyczenia jest 20 łódek +jakies łodki miejscowych,w weekend często pływają wszystkie,więc chyba przynęty goście wrzucają sobie do łódek. Wersminia jako taka działa od 1 maja 2009 na początku było super im później tym gorzej(myślę że jest to spowodowane ilością ludzi i z miesiąca na miesiąc będzie coraz gorzej bo poprostu te ryby już nie dają rady i najzwyczajniej w świecie maja dość) Generalnie zajebista presja na bardzo małym zbiorniku, ciągle jakaś łódka na wodzie,jezioro spokojnie można obrobić w 1 dzień,ryby mocno skłute,te które my wyciągnelismy bardzo chude może dieta gumowo-plastikowa im nie służy,sporo małych ryb,brania bardzo delikatne lub tylko liźnięca,tak jakby były spłoszone(myślę że to przez presję=>moja teoria).Ilośc i jakoś ryb jakie wyciagnęliśmy taka sama jak na innych jeziorach. Warto jechać na 1 dzień jak ktoś jest przejazdem lub jeśli ma się blisko,jeśli ktoś ma kawał drogi albo koło domu ma łowisko w którym trafia same małe ryby i od czasu do czasu duże to niech sobie odpuści. Jeziorko mogłoby być fajne gdyby było tylko 5 łódek i nikt by o nim mie wiedział a tak jest niezła siekiera. Nie odradzam nie zachęcam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Dodam od siebie, że nawet zaciskanie zębów nic nie dawało - normalnie człek bezsilny i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Do tej pory boli mnie brzuch od śmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Szacun normalnie fotka do kalendarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Zadziorny ten maluch Aż strach pomyśleć co będzie jak podrośnie <_< pzdrGrzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 @Zanderix@Tommek Brygada Kryzys reaktywacja jednym słowem, Panowie, nie dość że daliście ciała to jeszcze bezcześcicie nasz święty regulamin <_< politowania godne po prostu <_< z czystej złośliwości nie usune Wam tej fotki teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadex Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Sprawdzimy ocenimy , sami dojdziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 @Zanderix@Tommek... daliście ciała ... @Friko Mocne słowa, bardzo mocne <_< <_< <_< PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Że niby ten ma regulaminowe 75 - no, niech Ci będzie <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 hehe,Friko ale ja nigdzie nie napisałem że nie połapaliśmy,napisałem że to lowisko jest przeciętne jak każde inne i nie ma żadnych wodotrysków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 aaa, rozumiem, i to po powrocie tak Cię na te wirówki naszło? drukt skołowałeś? sp. a że be wodotrysków to widać, widać niestety, ech <_< tak już ten nasz wędkarski los Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Ja byłem na Wersmini we wtorek. Potwierdzam to co mówili przedmówcy. Najwiekszą zmorą tego łowiska sa kotwice które są zmontowane z zalanego cementem 4l baniaka i do tego cienka linka jak od bielizny Samo jeziorko piękne, dno pokryte dywanem roslinności a na środku 8m blat z gołym dnem ( to tak w dużym skrócie ) Rozmawiałem z prowadzącymi te łowisko odnośnie wprowadzenia bezwzglednego C&R. Zobaczyłem tylko uśmich jednego z nich i usłyszałem opowieści o wędkarzach którzy wynosili złowione szczupaki do lasu na przeciwko lub o gościach łowiacych z pomostu którzy ukradkiem ryby chowali do nieopodal zaparkowanego samochodu Tak więc probowali a mozliwość zabrania jednej ryby za opłatą jest tak jakby dla świętego spokoju Jeśli chodzi o wyniki to nic szczególnego. Dwa małe szczupaczki przez cały dzień pływania. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Trochę fotek. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Dodam od siebie, że nawet zaciskanie zębów nic nie dawało - normalnie człek bezsilny i tyle i dlatego był to bardzo udany wyjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 A ja mialem bardzo nieudany wyjazd . Jak chłop ma pecha to i w ... na żyletkę trafi. Inna sprawa, że w tym roku jest to osobliwie łatwe. Pogoda w ciagu tygodnia dobra, a pieprzy się na prawie każdą sobotę i niedzielę. Czas i możliwość wyjazdu miałem jak zwykle jedynie w łykend i to jeszcze tylko ten ostatni. Z Rodzicielem swym wybrawszy się, popływawszy na wietrze, paskudniejącym pod koniec dnia, stwierdziwszy, że te zębate cholery ni diabła nie chcą gryźć. Jakieś pojedyncze padły, w tym metrówka, ale niestety nie nam. Natomiast jeziorko faktycznie całkiem fajne. Dno w pobliżu trzcin (czyli praktycznie po całym obwodzie) bardzo urozmaicone - dołki, górki, tu ziele, tam ... też. Moczarki i innych, podobnych roślin przeszło więcej. W niedzielę z wiatrem było jeszcze gorzej i nawet nie wypływaliśmy (nie tylko my). Rybę jednak czuję i wiem, że tam jeszcze wrócę, ino jakby się dało przy nieco lepszej pogodzie ... Pzdr.Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwara Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 byłem w sobotę 03.10 i jedna sztuka ok 60 cm dla mnie osobiście jak na lowisko specjalne to tragediaobsluga jak najbardziej ok natomiast jeda rzecz dobiła mnie i kolege do ziemi a mianowicie lodzie 3 osobowe, podobna sa te lodzie sprawdzałem tabliczke znamionowa ale chyba na rynek azjatycki produkowanedla tych co dysponuja własnym srodkiem oplywajacym radze go zabrac ze soba wtedy bedzie mozna stanąć na lodzi inaczej jak wieje jest bardzo kiepskowoda ma potencjał i narazie tyle pozdrowienia dla wariatów których spotkałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 dla tych co dysponuja własnym srodkiem oplywajacym radze go zabrac ze soba wtedy bedzie mozna stanąć na lodzi inaczej jak wieje jest bardzo kiepskoZdaje sie nie wolno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadex Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 byłem w sobotę 03.10 i jedna sztuka ok 60 cm dla mnie osobiście jak na lowisko specjalne to tragedia)Moze napsizesz cos wiecej o technice polowu jaka stosowales , przynety , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi