Skocz do zawartości

Wersminia - łowisko C&R

dekosz

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

szczupak to raczej nietrudna ryba do złowienia tymbardziej mały,nieraz jednak dziwna.dotykasz przyneta pyska upatrzonej ryby a ona nic,a pluskniesz 2 m od niej i wtedy walnie :mellow:

ja byłem wczoraj na pomoscie jednego z Olsztynskich jezior,przedenma łwił Pan uzywajac blaszki 0-1 i mówił ze dzis nie biora szczupaki ,a jest od rana,oczywiscie machał w strone otwartej wody i prowadził dla mne owa przynete tempem niezrozumiałym,gdy zwolnił miejsce wyjałem z pod trzcin 4 okołowymiarki :unsure: łowiłem antykoncepcyjnie B) czyli z guma na haku B)

więc moze to zalezy gdzie i jak kolega łwił,być moze trzeba szukac troche blizej brzegu,ewentualnie jakies górki srudjeziorne.

Panowie,

tak dla Waszej informacji - mój znajomy nie należy do jakichś wędkarskich kosiorów i do tego był tam pierwszy raz. Mam w mail'u jego krótką relację i wynika z niej że na innych łodziach mieli trochę lepsze wyniki ale to juz byli jacyś zawodowcy którzy podobno testowali sprzęt.

Piszcie jak będziecie w tym miejscu. Może kiedyś się wybiorę na jeden dzień...

Pozdr!

M.

szczupak to raczej nietrudna ryba do złowienia tymbardziej mały,nieraz jednak dziwna.dotykasz przyneta pyska upatrzonej ryby a ona nic,a pluskniesz 2 m od niej i wtedy walnie :mellow:

ja byłem wczoraj na pomoscie jednego z Olsztynskich jezior,przedenma łwił Pan uzywajac blaszki 0-1 i mówił ze dzis nie biora szczupaki ,a jest od rana,oczywiscie machał w strone otwartej wody i prowadził dla mne owa przynete tempem niezrozumiałym,gdy zwolnił miejsce wyjałem z pod trzcin 4 okołowymiarki :unsure: łowiłem antykoncepcyjnie B) czyli z guma na haku B)

więc moze to zalezy gdzie i jak kolega łwił,być moze trzeba szukac troche blizej brzegu,ewentualnie jakies górki srudjeziorne.

To jak z tymi rybami? I na dodatek jakimi :D?

PS Sorki za OT

• 5 tygodni później...

Zezwolenie na połów 25,- dziennie, łódka 30,- ale dwuosobowa tylko przy dużej ilości sprzętu robi się ciasno. Polecam zabrać ze sobą silnik elektryczny jak ktoś ma bo mimo że jezioro nie jest aż tak duże żeby nie dać rady na wiosłach to jak wieje porządnie robi się problem z powrotem. Poza tym można trolować a big mamy lubią wtedy capnąć wobka :)Niebawem film z ostatniej wyprawy na Wersminie na http://www.wedkarstwotv.pl

Wersminia jest jak każde inne jezioro, raz się trafi i nałowi a raz nie. Ostatnio spotkaliśmy tam 12 latka który natrzaskał w dwa dni prawie 50 sztuk w tym największa 101cm, dwa dni po tym ryba była całkiem nieaktywna i wieszały się same króciaki. Wywiad z tym chłopcem i zdjęcia są tutaj

http://www.wedkarstwotv.pl/wedkarstwotv-przeglad/wyprawy/104 -big-mommas-house-wersminia

Razem 35 minut filmu

Bardzo fajny filmik.Jest dokładnie tak jak napisał @kowson.To nie jest akwarium i kiedy ryba nie bierze można stanąc na głowie i nic z tego nie bedzie.Jurek pomaga ile może żeby wszyscy byli zadowoleni ale tez nie jest jasnowidzem,ze wie na jakie kolory dzisiaj akurat ryba bierze i gdzie :unsure: .Relacje wrzuce na strone Wersmini :D

• 1 miesiąc temu...