Skocz do zawartości

Wersminia - łowisko C&R

dekosz

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Witam

We trzech pływaliśmy przez cały wczorajszy dzień, na samym początku kolega trafił króciaka (w drugim rzucie) - stwierdziliśmy że będzie nieźle...

...no i cały dzień kompletne zero, dopiero około 18 trafiłem na slidera 10-tkę jednego 72 cm i na tym koniec.

Pozdrawiam

Kuba

A kiedy ten zlot jest? Ja jestem w okolicach Wersminii 4-10 pażdziernika. Może bym podjechał chociaż na chwilę. Na moim jeziorku też podobno na razie lipa. Jak się księżyc odchudzi to powinny zacząć gryźć. W pełnię zazwyczaj jest do bani.

Łowisko odwiedziłem 24-26.09 .Był to nasz pierwszy wyjazd nad Wersminie. Na trzy dni łowienia w 4 osoby złowiliśmy w sumie koło 40 sztuk. Największy ryba złowiona przez naszą ekipę miała 76 cm. Miałem na wędce rybę około 80 cm ale spięła się. Generalnie ryby brały słabo. Brania były tylko rano i wieczorem. Woda godna polecenia i na 1005 tam wrócimy ;)

Witam

Byłem tam po raz drugi...na trzy dni pływania i trzy osoby, złowiliśmy 4 szczupaki (największy równe 80 cm) i jednego okonia + kilka pogryzionych gum. Łowiąc na płytkiej południowej zatoce za perchem 12-ką wyszły mi dwa całkiem ładne +/-80 cm, niestety trącały tylko zamkniętym pyskiem...

Pozdrawiam

PS. Zamierzamy zrobić jeszcze jedno podejście w listopadzie.

• 2 tygodnie później...

... mówiąc delikatnie bardzo średnio... relację przejrzałem pobieżnie i odniosłem mylne wrażenie, że autor pisząc o szczupaku i o dwóch okoniach mówi o swoich zdobyczach... w rzeczywistości okazało się, że to ryby z trzech pierwszych premiowanych miejsc, trzech różnych wędkarzy... okonie 24, 22 cm z pudła na tylu chłopa trochę zniechęcają...

• 2 tygodnie później...