godski Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Jak będą wypuszczali, to wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 a witam witam:D:D Pawełku bedzie wesoło i rybnie^^ Ja będę z kolegą Pumbixem alias WhiteWillow zaznawał kunsztu Trollingu-Północy!!! aa.. jeśli Maciuś-Wędzia pomaluje swoje wobki i pojedzie z nami to zobaczysz killery!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomik1980 Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Zawitałem na wersmini w niedzielę...niestety rybki dalej nie skore do współpracy, z rana jeszcze można coś wydłubać.Szczupaczki w ogóle nie czują nadchodzącej zimy,no żeby mnie o tej porze na łódce meszki gryzły .W niedzielę jeszcze raz spróbuje i tak do z..... końca roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 @Gadget - proponuje trochę mniej entuzjazmu Wtedy każda ryba będzie miłym zaskoczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Mnie zawsze i każda ryba zaskakuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiex Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Czy ktoś był ostatnio na Wersmini, jeżeli tak to jak wyniki? Będę w pobliżu w ten weekend i się zastanawiam czy nie zawitać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarecki74 Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Niestety na Wersmini nadal cisza chyba dopiera na wiosnę szczupłe zaczną żerować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Czy ktoś jesienią wogóle połowił na Wersmini???Chyba trzeba tą wodę po prostu dorybić i wtedy będą brały Pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarecki74 Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Ryb tam jest cała masa, wiem co mówię. Ale to dość specyficzne łowisko. Wiosna i początek lata tam się aż gotuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Woda pełna szczupaka i kiepska końcówka sezonu??? Może trzeba odłożyć dżerkówkę i przeprosić się z innymi metodami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Obawiam się, że to również może nie pomóc. Byłem na Werminii 7 listopada i praktycznie cały dzień orałem jezioro woblerami w trollingu. Po spadach, po blatach, w toni, przy dnie, deep runnerami, shallow runnerami - bez najmniejszego efektu. Jedyne ryby jakie wyjechały tego dnia to jakieś króciaki z max 1,5m wody na niewielkie gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarecki74 Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Podobno siedzą centralnie w trzcinach i pyska nie wystawiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Tak to mniej więcej wyglądało. Wystawiać nie muszą, oby go czasami otwierały, ale i na to też nie mogliśmy zbytnio liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 To może nie jest ich tam znowu aż tak wiele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarecki74 Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 jest sporo, jak byliśmy w lipcu to mieliśmy po kilkanaście sztuk dziennie a z tego co wiem najlepiej tam jest jak lody puszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Cześć koledzy.Moje zdanie jest takie.Ryby są, i to sporo. Świadczą o tym wyniki, głównie wiosenno - wczesnoletnie, a także widok ekranu sondy. Ale zastanowić się można nad tym, że jezioro nie jest duże. 100h przeczesze równo przez dzień, od kilku do kilkunastu łódek, a na każdej z nich 2-3 wędkarzy. Ryby się opatrzą, i znają pewnie już z nazw, wszystie gumy, woblery itp. Sam p. Jurek (stażnik łowiska) przyznał mi, że im więcej łódek na wodzie tym mniej brań.Czemu wyniki są najlepsze wiosną i wczesnym latem? Szczupaki od dawna nie widziały żadnych błyskotek, (nic ich niepokoiło)zapomniały że robią kuku. Dodatkowo przebyta zima, i tarło zmuszają do intensywnego żerowania.pozdrawiam Paweł nizinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomik1980 Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgadzam się z poprzednikiem łapię dość często nad tym jeziorem i mam identyczne obserwacje.2 tygodnie temu plywalismy tam niestety bylo slabo więc postanowiliśmy się przedrzeć przez trzciny na ,,Wersminek''takie małe oczko w lesie gdzie nikt nie łapie a jeszcze mniej osób o nim wie,efekt-5 sztuk w ok 40min.Ryba tam nie była przeploszona to i skora do współpracy była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarecki74 Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Może się mylę ale chyba na tym małym jeziorku jest zakaz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomik1980 Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Może się mylę ale chyba na tym małym jeziorku jest zakaz ?,,Et tu Brute contra me'' jarecki74 wiem że tam jest zakaz, wiesz że znam regulamin łowiska,często pomagam dla Jurka aby i inni go przestrzegali.Na ,,małe'' wpłyneliśmy w celu jego sprawdzenia-przy okazji pogoniliśmy 2 podejrzanych typów którzy na nasz widok zaczęli uciekać w las,nawet Juras qadem ich nie dogonił więc oczko zaczeliśmy czesać blachami czy owe typy czegoś nie postawili...a zlapane przy tej okazji zębacze zostały przetransportowane na dużą Wersminie.Ot i cala historia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgadzam się z poprzednikiem łapię dość często nad tym jeziorem i mam identyczne obserwacje.2 tygodnie temu plywalismy tam niestety bylo slabo więc postanowiliśmy się przedrzeć przez trzciny na ,,Wersminek''takie małe oczko w lesie gdzie nikt nie łapie a jeszcze mniej osób o nim wie,efekt-5 sztuk w ok 40min.Ryba tam nie była przeploszona to i skora do współpracy była Da rade przepłynąć tam łódką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomik1980 Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Jest ciężko ale da radę,ale jak było wcześniej pisane tam jest zakaz łapania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Ale zakazu przeszukiwania blachami wody za sieciami nie ma Żartowałem oczywiście i nie mam zamiaru nic z wody wyciągać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomik1980 Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Czuję od niektórych delikatny powiew.......więc więcej postaram się nie wpowiadac w tym temacie o wersmini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Przecież jaja sobie robię, żadnych powiewów A praca społeczna i pomoc Jurkowi w wszech miar godne pochwały Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazdzior Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Panowie macie jakieś wieści z Wersminii? Nie byłem tam od września i mam zamiar w grudniu jeszcze się wybrać w te okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi