Skocz do zawartości

Wersminia - łowisko C&R

dekosz

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież jaja sobie robię, żadnych powiewów ;)

A praca społeczna i pomoc Jurkowi w wszech miar godne pochwały

Pozdrawiam

Ja też jaja sobie robiłem

B)

A co do wersminii dwa dni temu dzwonił do mnie Jurek i mówił ze słabiutko,a w grudniu...to chyba już będzie lód bo dzisiaj małe jeziorka już cale stały.

Zgadza się Tomi.

Nie jestem wielkim pasjonatem szczupaków, ale to chyba jedyne takie łowisko w PL. Jeśli się mylę, poprawcie mnie.

Lecz wiem ile kasy jest wsadzone w Wersminię, a nie jest to zbyt dochodowy interes...

pozdrawiam

Z tym może być problem, ponieważ pasjonatów wędkarstwa z dużą kasą jest niewielu, a do tego mogących wydać kilkaset tyś zł, wiedząc że zwróci się za ładnych pare lat. Oczywiście jeśli wcześniej nie wypowie umowy dzierżawy RZGW, lub po upływie czasu dzierżawy, nie wygra przetargu na wodę ponownie...

Moim zdaniem aby szybciej się zwracało, trzeba by stworzyć większe łowiko niż Wersminia, przynajmniej 3-4 krotnie, wraz z infrastruktórą (domki, slip itp). To jest bardzo spory wydatek, a gdy się to robi przy dzierżawionej wodzie, staje się niepewne. Dlatego jest brak takich łowisk.

Ogólnie mówiąc nasze PZW mogło by się pokusić o takie łowiska. Lecz trzeba by do tego ludzi z głową, a nie jak np przy jez Wiartel. Powstało tam super łowisko, z którego ryby wyparowały... a pare groszy z naszych składek kosztowały, nie mówiąc o kosztach dwóch strażników, których po roku złapano na kłusowaniu, właśnie w pilnowanym jeziorze...

pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...