chomik1980 Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Przecież jaja sobie robię, żadnych powiewów A praca społeczna i pomoc Jurkowi w wszech miar godne pochwały PozdrawiamJa też jaja sobie robiłem A co do wersminii dwa dni temu dzwonił do mnie Jurek i mówił ze słabiutko,a w grudniu...to chyba już będzie lód bo dzisiaj małe jeziorka już cale stały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazdzior Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Dzięki za info @chomik. Wiosna była rewelacyjna na tym łowisku, a później powoli, powoli coraz gorzej. Może pajki znają już wszystkie sztuczne przynęty na pamięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Obiawiam się tylko, że w kwietniu nie będzie gdzie wiosła wsadzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazdzior Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Pewnie będzie ciasno ale nie ma co demonizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Presja na to jezioro pokazuje jak wielkie jest zapotrzebowanie na dobre łowiska z drapieżnikami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgadza się Tomi.Nie jestem wielkim pasjonatem szczupaków, ale to chyba jedyne takie łowisko w PL. Jeśli się mylę, poprawcie mnie.Lecz wiem ile kasy jest wsadzone w Wersminię, a nie jest to zbyt dochodowy interes...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowson77 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Stworzenie takiego łowiska to długoterminowa inwestycja. Mam jednak nadzieję, że akwenów tego typu będzie pojawiało się coraz więcej w naszym kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Z tym może być problem, ponieważ pasjonatów wędkarstwa z dużą kasą jest niewielu, a do tego mogących wydać kilkaset tyś zł, wiedząc że zwróci się za ładnych pare lat. Oczywiście jeśli wcześniej nie wypowie umowy dzierżawy RZGW, lub po upływie czasu dzierżawy, nie wygra przetargu na wodę ponownie...Moim zdaniem aby szybciej się zwracało, trzeba by stworzyć większe łowiko niż Wersminia, przynajmniej 3-4 krotnie, wraz z infrastruktórą (domki, slip itp). To jest bardzo spory wydatek, a gdy się to robi przy dzierżawionej wodzie, staje się niepewne. Dlatego jest brak takich łowisk.Ogólnie mówiąc nasze PZW mogło by się pokusić o takie łowiska. Lecz trzeba by do tego ludzi z głową, a nie jak np przy jez Wiartel. Powstało tam super łowisko, z którego ryby wyparowały... a pare groszy z naszych składek kosztowały, nie mówiąc o kosztach dwóch strażników, których po roku złapano na kłusowaniu, właśnie w pilnowanym jeziorze...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Z tymi strażnikami to są jaja wszędzie .Cztery lata temu u mnie na górnej Wiśle złapali komendanta i zastepce komendanta SSR na kłusowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Nie jestem wielkim pasjonatem szczupaków, ale to chyba jedyne takie łowisko w PL. Tak. Jedyne KOMERCYJNE lowisko w którym sa szczupaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomik1980 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Dla zainteresowanych, na wersminie zmienił się troszeczkę regulamin łowiska między innymi można łapać w nocy itp.I jest już podany nowy termin zawodów o puchar wersmini Dokładnie można wszystko przeczytac na stronie łowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarecki74 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zawody miały się odbyć w kwietniu ale przesunięto na maj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 wiadomo może od kiedy można się umawiać na łybki?w ub. roku już w kwietniu można było łowić, a na stronie nic nie jest napisane łod kedy <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Jak nie ma lodu, to pewnie można.Ja w ub. niedzielę siędziałem jeszcze na lodzie w okolicach Grajewa, pokrywa miała 25cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Na 90 % jezior w okolicy już nie ma lodu.Te ciepłe dni z wiaterkiem swoje zrobiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Najproście zadzwoń do Jurka i zapytaj o warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Juz dzwoniłem i okazało się że od 2 dni pływa jeziorko.Wczoraj lub dzisiaj pływał Jurek i dwa dziobnięcia, więc generalnie cienkło <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Jadę 15-17 kwietnia. Dam znać jakie były wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarecki74 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Akurat na dorszach jesteśmy 17go ale po cichu zastanawiamy się żeby nie wracać do Wawy tylko zagościć chociaż dwa dni na Wersminii <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zadziory na kotwiczkach dalej trzeba likwidować? Juz jestem bliski, żeby zlikwidować je na wszystkich przynetach. Dużo z was tak łowi notorycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Ja i mój syn. Zero zadziorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 ja na większości też już ich nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zaginacie czy szlifujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zaginam (zgniatam) szczypcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zaginam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi