Tomek Kotelon Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Witam.Problem polega na tym że po roztopieniu cyny na blaszcze po ostygnieciu zostaje coś takiego Jak to zrobić żeby cyna była gładka? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar80 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 dłużej grzać aby wyparował topnik albo użyć cyny bez topnika (mniej błyszczące będzie ale bardziej jednolite) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kotelon Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Dzięki. Jutro spróbuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 zobacz tutaj http://jerkbait.pl/topic/885-wahad%C5%82a-gar%C5%9B%C4%87-pyta%C5%84/i do linku z w jednym z ostatnich postow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 (edytowane) No ale w czym problem można wygładzić chwilkę to twa ale efekt murowany....zakup pilniczek do np.paznokci taki metalowy z normalną tz.kratką koszt kilku złotych.po lutowaniu przeszlifuj do gładkiego no w miarę...nastepnie rantem owego pilnika raz koło razu ruchem posuwisto zwrotnym z niewielką siłą wygładzisz powierzchnię.Jeśli chciał byś uzyskać efekt tkz.lusterka to samo po tym co mówiłem wykonaj np.grubą igłą do szycia ręcznego.Chcąc utrzymać jak naj dłużej efekt blasku zabezpiecz po odtłuszczeniu bezbarwnym lakierem. No to zima idzie pełną gębą......jak dłubacze zamiast woblerów błystkami się zajmują. Oczywiście zaponiałem dodać o mozliwości zmiany tego na co lutujesz kwas lub inna cholera...nawet na mocznik niektórzy to robią....i działa!Będziesz miał jakieś pytanka podklep na priv-a coś podpowiem. Edytowane 12 Grudnia 2014 przez Fred Arbogast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
towmala Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 (edytowane) Ja trochę podgrzewałem formę ,jeżeli była metalowa jak lałem cynę na blaszce to dawałem kalafonni Edytowane 12 Grudnia 2014 przez towmala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 To jest całkiem normalne , że cyna nie rozkłada się równomiernie bo po prostu nie jednakowo zastyga . Dodatkową sprawą jest właśnie to co sam robisz , czyli dodajesz kalafonię która się spala i może szlakować płynną cynę . W trakcie podgrzewania dochodzi także do utleniania i wypływania na powierzchnię zanieczyszczeń . Zrób tak jak radzą koledzy , kilka ruchów pilniczkiem czyni cuda . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 To może też być efektem gwałtownego /szybkiego studzenia. Czysta cyna niestety tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 A próbowałeś przetrzeć wilgotną bawełnianą szmatką? Zaraz po nałożeniu cyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Nie kolego ta szmatka nic nie załatwi to zastyganie takie ale wypróbuj sposób podsunięty prze zemnie po lutowaniu....działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi