pontonss Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Witam koledzy, Czy są na forum jakieś osoby zainteresowane chociaż wstępnie wyprawą do Mongolii do krainy Taimienia? Teraz wiem że to zabrzmi jak ogłoszenie matrymonialne- ja 30 lat, wesoły lubie połowić, wieczorną gorzołką lub piwem też nie gardzę.Najlepiej gdyby choć jedna osoba miała jakieś doświadczenia z tego kraju.Jak ktoś jest zainteresowany to proszę o wpisanie informacji w linku. Z wędkarskim pozdrowienim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Sory za ot.Ostatnio ogladałem na discovery "rzeczne potwory" i Jeremy Wade łowili właśnie tajmieny w Mongolii. Coś pięknego, taka dzicz że ruskim uralem go do łowiska dowozili a ryb w mongolii nikt nie łowi bo mają jakieś dziwne przesądy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 No ja też to oglądałem, barany, wódeczka, łososie coś pięknego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Proponuję najpierw poszukać o nowych przepisach, o tym że nikt nie łowi itd Bo z tego co opowiadają ludzie którzy tam byli to wygląda trochę inaczej niż w krainie baśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 No właśnie czekam na opowieści tych ludzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Taka wyprawa to nie dorsze we Władku, kupa kasy, kupa organizacji i kupa radochy, ale do tego musi być ktoś łebski co to dopnie na ostatni guzik bo inaczej dzyngis han was dopadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Pewnie był bym chętny ale na rok 2016. Przyszły już zarezerwowany : Islandia, Norwegia i jeśli żony nie będą protestować Kola. Gdyby ktoś organizował wyjazd do Mongolii lub na Syberię w 2016 to wstępnie był bym zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Kiedyś pamiętam że na stronie Bayan Goł była oferta wyjazdów z nimi. Nie wiem czy w Mongolii nie mieli nawet swojej własnej bazy.A kto jak kto ale oni mają w Polsce chyba najlepiej opanowane wyjazdy na tajmienie. Może warto dołączyć do takiej dużej ekipy? Znają miejsca,maja kontakty, daje to większa szanse złowienia ryb i bezpieczeństwa całej wyprawy.Napisz do nich, zapytaj. Na pewno odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania, bardzo fajni i uczynni ludzie. Może skontaktują Cię z kimś kto tez szuka kompanów?http://www.bayangol.pl/kontakt.php Krzysiek Zieliński ma też dużo informacji o wyjazdach do Mongolii i nie tylko. A masz do niego chyba dośc blisko ... http://www.fishingart.pl/podroze/ Albo szukaj informacji tu:http://fishmongolia.com/mongolia-taimen-fly-fishing-trips/float-trips/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Dziękuję koledzy jak nie ten rok to następny ale już myślimy pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Moj tesciu byl w Mongolii bodaj w 2008 roku. Poszukaj kontaktu do pana Uryna (wydal kilka ksiazek o Mongolii) to wlasnie z nim jechali. Generalnie narzekal troche, myslal ze wieksza dzicz bedzie ale stale mijali wycieczki Niemcow i Czechow chyba... Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Jeżeli nie trzeba będzie uciekać przed Tatarami i Mongołami to chętnie bym się wybrał. Ale musiałbym mieć konkrety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Już jakieś konkrety się pojawiają są 2 chętne ekipy wszystko będę pisał w watku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Odzywaj się do Słowika, albo do Mariusza, kontakt podał Ci @Archanioł (Bayan-Goł). Ja już byłem i więcej się nie wybieram, europejczycy i amerykanie nauczyli Mongołów zjadać rybki. Żołnierze wybijają resztki w rezerwatach. Jeśli chcesz złowić tajmienia, to już tylko w Rosji. Ostatnia szansa to pojechać z Krzyśkiem Zielińskim. Nie wierz w bajki opowiadane przez naciągaczy, rozmnożyli się ostatnio strasznie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 No właśnie widziałem film jak Jeremy Wade się męczył 2 tygodnie aby złapać jednego, też mnie to zastanawiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Od kilku lat panuje cisza w temacie tajmieni i w ogóle wypraw do Mongolii. Obawiam się że ten kierunek można uznać za "spalony" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Niestety tak. Warto wybrać się by zobaczyć jedne z ostatnich dzikich miejsc, ale bez napinki na ryby. Jak ekipa złowi kilka ryb w dwa tygodnie, to jest sukces. Skończyły się czasy łowienia po kilkadziesiąt sztuk dziennie. Najbardziej znane destynacje są puste. Szanse na złowienie ostatnich sztuk są tam, gdzie nie ma dostępu. Jak dasz radę pojechać 4-5 dni konno w góry, to możesz mieć nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 No właśnie jest opcja wyprawy na granicę z Rosją do zupełnej dziczy. Czerwiec 2016 rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 2 moich kumpli bylo w mongolii w tym roku. Polowili dziesiatki taimieni ale nie za wielkich. Oczywiscie kilka ladnych sztuk tez padlo. Jak chcesz to dowiem sie detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 O ile mi wiadomo, to granicę z Rosją już "zagospodarowali" koledzy radzieccy. W 2012 udało się nam złowić tam zaledwie kilka tajmyszków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mari Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 W tym roku w północnej Mongolii była rewelacyjna pogoda jesienią. Padło sporo bardzo dużych >140 cm ryb. Informacje mam z pierwszej ręki. Ale... po pierwsze pogoda, na nią nie mamy wpływu, po drugie, miejsca, gdzie padły te ryby nie są dostępne z marszu (czytaj pieniądze). Moje doświadczenia z Mongolią/Syberią są takie, że ponad połowa wyjazdów tam to są wtopy, głownie z powodu pogody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Kolego Mari gdzie oni byli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 (edytowane) https://www.facebook.com/ingol.cz Maja duzo pieknych ryb na fejsie, swoje bazy w Mongoli itd ale cena tez pewnie odpowiednia, zalezy od podejscia do tematu. Bujo Edytowane 17 Grudnia 2014 przez Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 http://www.murun.pl/mongolia-survival-z-ludzka-twarza-boleslaw-uryn/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 https://www.facebook.com/ingol.cz Maja duzo pieknych ryb na fejsie, swoje bazy w Mongoli itd ale cena tez pewnie odpowiednia, zalezy od podejscia do tematu. Bujo Nie należy zapominać, że mieli kiedy uzbierać swoje portfolio, jeżdżą do Mongolii od 30 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 (edytowane) Piękna sprawa taka wyprawa tylko ciekawe jak ma się cena w porównaniu do efektów połowów. Widoki zapewne niezapomniane. Edytowane 17 Grudnia 2014 przez GoLoManoLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi