Skocz do zawartości

Volkswagen Kogut :) Prace na Imadle

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu bawię się troszkę na imadełku w kręcenie kogutów i jigów. Koguty i kogutki sandaczowe, okoniowe i pstrągowe. Staram się wykorzystywać na to każdą wolną chwilę. Rozkładam cały bajzel i kręcę. Wkręciłem się w to bez reszty po tym jak koguty okazały się bardziej łowne niż gumy. Wiem, że jeszcze wiele mi brakuje do doskonałości ale obiecuję poprawę :D W wątku będę dodawał fotki z moimi pracami. Na dobry początek gotowe koguty sandaczowe. Wszystkie koguty sandaczowe wykonuję na kotwicach a okoniowe i pstrążkowe na małych główkach jigowych.

Proszę o opinie, wskazówki i sugestie co powinienem zmienić, co dodać, co odjąć itp.

Przyjmę gorzkie słowa krytyki bo po to założyłem ten wątek:)

Dziękuję i pozdrawiam.

35322cd444f2b815.jpg

b28d2cd07a62b36f.jpg

• Like 5

Szczerze mówiąc to nie... Zacząłem w trakcie okresu wakacyjnego. Od sierpnia dokładnie jak na urodziny otrzymałem sporą pakę materiałów do kręcenia, Nie wypadało robić przykrości osobie od której ją otrzymałem więc zacząłem się bawić w kręcenie.

Edytowane przez volkswagen

Staraj się wykorzystywać naturalnie wygięcie piór, tak aby były rozchylone do zewnątrz. Przynęta ma wtedy większą objętość. Starannie dobieraj kolory, jak coś nie wychodzi to odwiąż i od nowa przewiąż. Potem nabierzesz wprawy i będziesz wiązał szybko i starannie. 

Jest okej, ale może być lepiej ;)

Powodzenia! 

Edit// Taka uwaga jeszcze, jak będziesz wiązał jakieś koguty z przeznaczeniem na szczupaki to zamiast crystal flasha użyj flashabou, lub innych prostych flashy. Crystal flash po kontakcie z zębami szczupaków strasznie się skręca i plącze, nie da się już tego wyprostować. Ale to taka rada na przyszłość od kogoś kto to przerabiał, co prawda nie na kogutach, a na muchach. 

Edytowane przez Kacper.K
  • Like 2

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...