volkswagen Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu bawię się troszkę na imadełku w kręcenie kogutów i jigów. Koguty i kogutki sandaczowe, okoniowe i pstrągowe. Staram się wykorzystywać na to każdą wolną chwilę. Rozkładam cały bajzel i kręcę. Wkręciłem się w to bez reszty po tym jak koguty okazały się bardziej łowne niż gumy. Wiem, że jeszcze wiele mi brakuje do doskonałości ale obiecuję poprawę W wątku będę dodawał fotki z moimi pracami. Na dobry początek gotowe koguty sandaczowe. Wszystkie koguty sandaczowe wykonuję na kotwicach a okoniowe i pstrążkowe na małych główkach jigowych. Proszę o opinie, wskazówki i sugestie co powinienem zmienić, co dodać, co odjąć itp. Przyjmę gorzkie słowa krytyki bo po to założyłem ten wątek:) Dziękuję i pozdrawiam. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Witamy Ta zabawa całkiem ładnie Ci wychodzi Długo już się tak bawisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 (edytowane) Szczerze mówiąc to nie... Zacząłem w trakcie okresu wakacyjnego. Od sierpnia dokładnie jak na urodziny otrzymałem sporą pakę materiałów do kręcenia, Nie wypadało robić przykrości osobie od której ją otrzymałem więc zacząłem się bawić w kręcenie. Edytowane 13 Grudnia 2014 przez volkswagen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 (edytowane) No szybko doszedłeś do wprawy. Są jakieś efekty na te koguty? Edytowane 13 Grudnia 2014 przez Wil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Więcej staranności przy budowie tułowi. To wzmocni ich budowę i wizualnie poprawi efekt.Witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Właśnie nie, chyba są za brzydkie jeszcze A tak na poważnie to właśnie po zrobieniu trzech pierwszych sztuk zabrałem je nad wodę i o dziwo złowiłem na jednego z nich okonia na 42 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Czyli smakują rybkom Wystarczy częściej zabierać je nad wodę :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Znachorem może nie jestem, ale według mnie niczego im nie brakuje powodzenia i czekam na jakies foto z pstrągowymi projektami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 (edytowane) Staraj się wykorzystywać naturalnie wygięcie piór, tak aby były rozchylone do zewnątrz. Przynęta ma wtedy większą objętość. Starannie dobieraj kolory, jak coś nie wychodzi to odwiąż i od nowa przewiąż. Potem nabierzesz wprawy i będziesz wiązał szybko i starannie. Jest okej, ale może być lepiej Powodzenia! Edit// Taka uwaga jeszcze, jak będziesz wiązał jakieś koguty z przeznaczeniem na szczupaki to zamiast crystal flasha użyj flashabou, lub innych prostych flashy. Crystal flash po kontakcie z zębami szczupaków strasznie się skręca i plącze, nie da się już tego wyprostować. Ale to taka rada na przyszłość od kogoś kto to przerabiał, co prawda nie na kogutach, a na muchach. Edytowane 13 Grudnia 2014 przez Kacper.K 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Czy ktoś z Was orientuje się gdzie mogę zakupić główki jak na poniższym zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Kolejne ukręcone dzisiaj koguty. P.S Moje kogutki można pooglądać na żywo w sklepach wędkarskich w Krakowie oraz Nysie:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Idziesz w dobrym kierunku . Tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 mi sie bardzo podobaja... chetnie chcial bym stac sie posiadaczem czegos podobnego:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Dziękuję Panowie za miłe słowa. Sa one na prawdę budujące. Jestem właśnie w trakcie kręcenia kolejnej partyjki kogutów i jigow pod mniejsze rybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Jigi na okonka oraz pstrąga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Dzisiejsza dłubaninka i oto jej efekty. Tak dla odmiany jeden puchowiec, a właściwie to 2 ale jeden tylko sfocony. Jakieś sugestie co zmienić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 2 górne ładne, zarówno kolorystyczne jak i pod względem wykonania. Ten kolorowy z dołu mi osobiście nie podchodzi ze względu na gryzące się kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Kolory fluo na puchowcu to czysty eksperyment. Pierwsze moje sztuki z marabuta więc dlatego tak dobrane. Co do koguta z dołu to bardzo dużo bran miałem na czarno- białe koguty i dlatego takiego wykonałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 mało łowie na koguty mimo że bardzo je lubie, jednak wątek śledze i kibicuje! Moim zdaniem najfajniesze są naturalne kolorki, pozdro! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Kolejne sztuki spadły z imadełka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Po małej przerwie prezentuję kilka kuraków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Świąteczne kuraki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Po krótkiej nieobecności kilka kogutów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Fajne kury Edytowane 11 Stycznia 2015 przez Filip14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Kilka kogutków do pudełeczka sandaczowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi