Zyga102 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Cześć, Zapewne niektórzy będą się śmiać , ale zapytam ....!Na rączce nowego kołowrotka shimano na zgięciu przy uchwycie jest takie przezroczyste zabezpieczenie z miękkiego tworzywa. To jest nawet ładnie zrobione i ma rozcięcie do łatwego zdjęcia.Czy to jest tylko forma zabezpieczenie na czas transportu , czy żeby sobie coś w ręku nie obetrzeć , czy do zdjęcia i wyrzucenia. Ktoś jednak chyba to przemyślał i myślę , że to nie jest tylko zabezpieczenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Po złożeniu rączki w czasie transportu przeważnie obija/ociera się ona o obudowę kołowrotka - rysując ją. Aby temu zapobiec wymyślono właśnie tą silikonową osłonkę. Jest to swego rodzaju zabezpieczenia na czas transportu, przechowywania kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Czyli do użytkowania absolutnie zdjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) czyli po wyjęciu z pudełka absolutnie zdjąć i ewentualnie zachować w pudełku na wypadek sprzedaży Edytowane 14 Grudnia 2014 przez bazyloss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Czy absolutnie to nie koniecznie nie przeszkadza to w łowieniu jednak ma to tylko znaczenie zabespieczajace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 to przeszkadza w łowieniu, to tylko fabryczne zabezpieczenie przed ryskami - zdjąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Bardzo Wam serdecznie dziękuję... .Uff...i po wstydzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Jaki wstyd.Lepiej zapytać i być uświadomionym niż łowić np.z folią na korkowej rękojeści cały sezon.Potem zdziwienie,że grzyba mamy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Jaki wstyd.Lepiej zapytać i być uświadomionym niż łowić np.z folią na korkowej rękojeści cały sezon.Potem zdziwienie,że grzyba mamy A raczej zdziwienie ze NAWET na wedce mamy grzyba 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Z tymi zaślepkami przy knobie i na łamaniu korbki to sporo pedantów łowi, już nie raz się z tym nad wodą spotkałem a ostatni hit to nakładki na stopkę kołowrotka co by się nie porysowala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) to akurat nie taki głupi pomysł, zwłaszcza w magnezowych konstrukcjach, weź potem przy sprzedaży przetłumacz, że sprzęt w super stanie, a takich drobnych odprysków na krawędziach nie da się uniknąć, choćby się bardzo starać Edytowane 14 Grudnia 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Co prawda to schodzi troszkę na inne tory ale sam zabezpieczam stopkę kołowrotka przed rysami a co gorsza przed obtarciami powstałymi przez dokręcenie uchwytu. Niestety dbam o sprzęt i nie jest to według mnie żaden wstyd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Jesli ktos lubi to czemu nie... ja osobiscie zbytnio nie zwracam uwagi na to czy przypadkiem gdzies nie zahacze czy nie otre o cos...poprostu łowie ,najwazniejsze zeby nie zniszczyc mechanizmu kołowrotka...gdybym miał schizowac na punkcie ze cos zatre to bym sie na rybach nie skupił pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Może to śmieszne , ale w moich kołowrotkach zabezpieczam stopkę oklejając taśmą izolacyjną. Zabezpieczam w ten sposób przed kajdanami czyli obrączką . Akurat tak chwytam kołowrotek że obrączka ociera o stopkę i możliwe jest w tym miejscu zdarcie lakieru. Tak miałem z Daiwą Ballistic i rzeczywiście przy odsprzedaży młynka było to brane in minus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) Może to śmieszne , ale w moich kołowrotkach zabezpieczam stopkę oklejając taśmą izolacyjną. Zabezpieczam w ten sposób przed kajdanami czyli obrączką .Zapytam tylko - czy próbowałeś obrączkę na czas łowienia przekładać na drugą rękę ? Też zauważyłem, że bardzo niszczy się stopka , uchwyty itd... nie namawiam , ale ja zdjąłem na stałe - dla mnie to zupełnie niepraktyczna i bezsensowna sprawa.Pomijam sprawy tradycji i jak do tego podchodzisz bo to indywidualne kwestie. Edytowane 14 Grudnia 2014 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Jeśli zdejmował bym za każdym razem i przekładał, to w końcu zgubiłbym ją. Wtedy to już równie dobrze tylko rozbić szałas nad rzeką i nie wracać do domu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zanim zauważyłem, że obrączka obciera mi stopkę kołowrotka (2 lub 3 wyjazdy na ryby), to zdarłem lakier z dwóch kołowrotków. Próbowałem przekładać na drugą rękę, ale tam jakoś luźniej siedzi na palcu i bałem się, że ją zgubię, więc odpuściłem całkowicie i obrączki nie noszę. Wytłumaczyłem żonie (jesteśmy 3 miesiące po ślubie), że w razie gdybym kiedyś chciał odsprzedać te kołowrotki, to za te rysy na stopce będę musiał obniżyć cenę o 100-200 zł na sztuce i ten praktyczny argument ją przekonał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Ja też po kilku obtarciach stopek na łowienie wybieram się bez obrączki zostawiam ją w domu już nawet nawyk sobie wyrobilem że jak na rybki to bez GPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Tę silikonową nakładkę trzymam w woreczku na kołowrotek i na czas transportu zakładam ją na jej miejsce. Podczas łowienia też ściągam... podobnie jak obrączkę. Powiedziałem żonie, że może mi spaść podczas wymachu i polecieć do rzeki ... od tego czasu nie muszę (i nie chcę) jej nosić na ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Rozwiazanie tego problemu zaplanowalem... przed slubem.Od razu kupilem obraczke na palec lewej reki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Rozwiazanie tego problemu zaplanowalem... przed slubem.Od razu kupilem obraczke na palec lewej reki No Panie Danielu,niesamowity Pan jest, moje gratulacje . Nawet przed ślubem należy myśleć o wędkarstwie .Nie nosiłem obrączki ,na co moja lepsza połowa przystała.A było to podyktowane ze względów bezpieczeństwa przy wykonywanej pracy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 No Panie Danielu,niesamowity Pan jest, moje gratulacje . Nawet przed ślubem należy myśleć o wędkarstwie .Nie nosiłem obrączki ,na co moja lepsza połowa przystała.A było to podyktowane ze względów bezpieczeństwa przy wykonywanej pracy. PozdrawiamWitamdoceniam ironie Ale ja pisalem poważnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Darować sobie żeniaczkę i wszystkie kołowrotki jak nowe no albo łowić "profesjonalnie" jak japońce w rękawiczce jakiejś pro-bass-tournament itp oni chyba czy lato czy zima lubią rękawiczkę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Darować sobie żeniaczkę i wszystkie kołowrotki jak nowe no albo łowić "profesjonalnie" jak japońce w rękawiczce jakiejś pro-bass-tournament itp oni chyba czy lato czy zima lubią rękawiczkę.Moze staraja sie optycznie dlon powiekszyc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Witamdoceniam ironie Ale ja pisalem poważnie.PozdrawiamWiem że pisałeś poważnie.Przez sekundę nie pomyślałem że może być inaczej . Prawdziwi wędkarze tak właśnie robią,w każdej sekundzie swojego życia mają przed oczami swoje hobby. Żeby nie było że ty jesteś taki,to powiem że ja również zakręcony jestem na całego i chory na tą nieuleczalną chorobę która nazywa się "wędkarstwo" i wszystko co z nim związane. NIE MA KOŃCA . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi