Łukasz Masiak Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 http://www.northforkcomposites.com/Więcej informacji już wkrótce , w polskim katalogu będzie też sporo modeli projektowanych dla firmy Rodmas.PozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 dzieki za info. napisz Lukasz cos wiecej na temat samych blankow, Na ile sa one emanacja G Loomisa, a na ile sa to zupelnie nowe i inne konstrukcja.. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 No tośmy farciarze , Łukaszu .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 He, jeszcze wczoraj strona była pusta a dziś - prosze potencjał mają a czy się uda czas pokaże. Trochę brakuje mi w katalogu paramatrów blanków (szczytówka, dolnik, waga), dosyć to uprościli. Z drugiej strony intrygująco brzmi zapowiedź, że blanki będą opisywane wg CCS Myślę że będę zaglądał na tą stronkę co jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Widzisz @Friko, po przeczytaniu intro, poczułem, że Bóg zstąpił na ziemię. Miło się czytało, ale muszę wziąć korepetycje, aby to przetrawić. Ciekawe, co @Łukasz Masiak napisze o nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 dobre @kryst - fakt, widać że strona jest zbudowana pod jedno nazwisko, ale z drugiej strony nazwisko to ma wymierną handlową wartość, więc nie ma co się dziwić Tylko czemu ani słowa o Bobie Loomisie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Faktycznie kije jakos tak inaczej, oszczedniej opisane. No ale wazne jest co sie bedzie za tymi cyframi krylo.Ze starych czasow mam jeszzce dwa kije GLoomis, 1en z mat. GL2, drugi jakby dla mnie teraz przydlugi 3,2m z GL3.Jak bedzie kontynuacja na tym poziomie za konkurencyjna cene....dobrze bedzie... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Faktycznie kije jakos tak inaczej, oszczedniej opisane. No ale wazne jest co sie bedzie za tymi cyframi krylo. Dali znać, że opisy będą bardziej dokładne. Do poczytania: http://www.common-cents.info/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Czekamy jeszcze na blanki only Rodmas.Mam ochote na kijek do lżejszych jerków typu Sldierek 10 ale za dużo nie znalazłem. EXT przy opisie blanku znaczy, że dolnik jest teleskopowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Myślę, że od ostatniej mojej wizyty na stronie opisy blanków zmieniły się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 @ŁukaszMasiak, Jako, że jestem totalny green horn, proszę powiedz więcej nt.:Backbounce SBB 809-1 17-40 2-8 1 8ft. 0in. 244 cm Mod-Fast Mag Heavy (9) lub Backbounce SBB 809-2 17-40 2-8 2 8ft. 0in. 244 cm Mod-Fast Mag Heavy (9) versus, wędka zbudowana w St. Croix: LTM79HMF; 1; 2,35; Mod. Fast; Action H; Linka 15-32(kg); 56-170 gr Interesuje mnie to tylko ze względu na możliwość zbudowania dobrej wędki do SwimBait'ów. Dziękuję, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalB Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Niewiem czy Ty nie porównujesz kilogramów z funtami oraz blanków hotshot z musky. @ŁukaszMasiak, Jako, że jestem totalny green horn, proszę powiedz więcej nt.:Backbounce SBB 809-1 17-40 2-8 1 8ft. 0in. 244 cm Mod-Fast Mag Heavy (9) lub Backbounce SBB 809-2 17-40 2-8 2 8ft. 0in. 244 cm Mod-Fast Mag Heavy (9) versus, wędka zbudowana w St. Croix: LTM79HMF; 1; 2,35; Mod. Fast; Action H; Linka 15-32(kg); 56-170 gr Interesuje mnie to tylko ze względu na możliwość zbudowania dobrej wędki do SwimBait'ów. Dziękuję, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Dziękuję za zwrócenie uwagi na brak konsekwencji w oznaczeniach i już to poprawiam: LTM79HMF 7'9 H Mod.Fast 1 30 - 65 2 - 6. a że jestem green horn w temacie blanków, to zadałem to pytanie, być może bezsensowne, czy blanki NFC nadadzą się do swimbaitów. Proszę, wybacz moją ignorancję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Masiak Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 @Kryst Blanki Back bounce są często wykorzystywane do budowy kijów do łowienia na swimbaity , Inna sprawa to czego Ty oczekujesz od takiego wędziska . Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 @Łukasz Masiak, Odpowiem na Twoje pytanie, jak uporam się ze sprawami osobistymi. Przyszły tydzień, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Wywiad z Gary Loomis'em w WP. @Łukasz Masiak, gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Są już w sprzedaży http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog/North-Fork-Composite s/IM-Series Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 @stugrzegsą... ale w jakich cenach $160-200 za jednoczęściówki ze średniego modułu ile będzie kosztował High Modulus i dwuczęściówki - strach pomyśleć.Może Łukasz wynegocjuje jakiś rabat z Loomisami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Masiak Opublikowano 9 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 @stugrzegsą... ale w jakich cenach $160-200 za jednoczęściówki ze średniego modułu ile będzie kosztował High Modulus i dwuczęściówki - strach pomyśleć.Może Łukasz wynegocjuje jakiś rabat z Loomisami @Friko IM to nie średni moduł ale IMX nowej generacji jeszcze lżejszy . Standard to Gl3 nowej generacji , HM to coś powyżej GLX według specyfikacji NFC Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 opierałem się na tym co przeczytałem: IM Series (Intermediate Modulus Graphite)New for 2010 You just can't say intermediate without people thinking average. That's okay, as long as average means, a ten pound rainbow is about average for me. The thing is, when you fish with a Next IM rod, a ten pound rainbow may become just an average fish for you. After all, our mid-modulus rod makes a darn fine tool for targeting your average trophy. Not that long ago, mid modulus was the hot stuff. All this made it difficult for us to figure out what to call Next IM, so we just consider Next IM blanks high performance, without the high price. Za intermediate mudulus przyjmuje sie mate z włóknem węglowym o parametrach mniej wiecej 42-44 mln PSI. Czyli serie takie jak ATCIII ATC, GL3 G-Loomis, czy SCIII St.Croix na przykład. Czy to co napisałeś oznacza, że w ofercie North Fork nie będzie w ogóle blanków z podstawowego węgla +30 mln PSI? O IMX-ie pisałeś w kontekście blanków Phenix, więc trochę mi się kiełbasi. Łukaszu: czy mógłbyś nam po krótce przybliżyć nazewnictwo i parametry materiałów North Fork żeby trochę usystematyzować sprawę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Wywiad z Gary Loomis, część 1, na TackleTour: http://www.tackletour.com/reviewinterviewgaryloomis.html Miłego czytania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Wywiad z Gary Loomis'em część 2 na TackleTour: http://www.tackletour.com/reviewinterviewgaryloomispart2.htm l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Super wywiad. Ciekawe kiedy blanki beda dostepne. Jak na razie za oceanem zbieraja bardzo dobre opinie Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 No i jak można nie uwielbiać takich ludzi i rzeczy które tworzą . Dla mnie fana i naśladowcy tamtejszej szkoły , to kwintesencja amerykańskiego ducha i przykład na to , że wciąż liczy się zasada ; chcieć to móc . Jak to daleko od naszego kulturowego sowieciarstwa ..Kiedy markę kupiło Shimano , choć nie jestem do niego jakoś specjalnie uprzedzony , miałem autentycznego doła , niedowierzałem , ale i nie znałem wówczas kontekstu transakcji . Świetnie że się rozłączyli , i że legenda powraca w niezłej formie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Hehehe, chcialem sobie gdzies sprawdzic jakie sa wymiary niektorych blankow ale juz mi przeszlo.Wyglada na to, ze blanki sa juz dostepne ale jedna z cyfr w wierszach jakos mi sie tak nie podoba <_< http://www.anglersworkshop.com/items.aspx?catid=3786 Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi