Skocz do zawartości

North Fork Composites - Nowe blanki Garego Loomisa

Rekomendowane odpowiedzi

669 dołem daje radę od ok 20g a góra 100-120g, przy tym nie jest pakowany tylko przyjemnie elastyczny.

Panowie, ktoś miał okazję pomachać kijkiem zbudowanym na blanku NFC MB 669-1 IM??

Ewentualnie może coś gdzieś ktoś słyszał ile realnie to ogarnia bo w dwóch różnych źródłach dwie różne informacje. Wg producenta 3/8-2oz. w innym miejscu znalazłem że realnie nawet od 1oz do 3 (lekko). Ogólnie chodzi mi o krótki monoblank od NFC który realnie max 80 będzie musiał machać i mam dylemat pomiędzy tym co w temacie a MB 668-1 (IM).

Cześć. Mam 709-1 IM, czyli oczko dłuższą wersję. Rzucałem parę razy wielkimi twisterami svartzonker'a na dużych czeburaszkach- łącznie dobrze ponad 110g, ale już naprawdę mocno klękał. Powiedziałbym, że opis producenta (do 2oz) jest trafny, jeśli chodzi o komfortowe rzucanie. Ja najbardziej lubię używać tego kija, gdy szukam sandaczy w miejscach z odczuwalnym nurtem, na sporej głębokości- w takich warunkach nalana 5-calowa guma typu diamond shad na główce ok.30g to jego żywioł- czucie/prowadzenie bardzo dobre i duży zapas mocy do zacięcia. Można tym naparzać z całej siły, ale kij fajnie się ładuje już przy machaniu "od niechcenia". Może 669 będzie trochę sztywniejsza(?), ale obstawiam, że te 80g to już nie będzie prawdziwy komfort.

Ja mam MB 665-1(IM), ale szukam czegoś odrobinę dłuższego i mocniejszego. Tym rzucałem 35g + guma 5 cali (łącznie ok. 65g), ale to max i już trzeba trochę z wyczuciem. Na stojącą wodę do kogutów i cięższych gum jest ok. Na rzekę wolałbym dołożyć te 15 cm długości i odrobinę mocy stąd pytam.

Ja mam MB 665-1(IM), ale szukam czegoś odrobinę dłuższego i mocniejszego. Tym rzucałem 35g + guma 5 cali (łącznie ok. 65g), ale to max i już trzeba trochę z wyczuciem. Na stojącą wodę do kogutów i cięższych gum jest ok. Na rzekę wolałbym dołożyć te 15 cm długości i odrobinę mocy stąd pytam.

Tą 709-ką możesz rzucać z pełną dynamiką takim zestawem (35g+5''), więc chyba by Ci podpasowała.

Edytowane przez Kuba (50cm+Perch Tracker)

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Tak

Ja nic nie widzę, bez szału. no chyba że rabatuje się przy płaceniu.

Ta promocja to juz od roku chyba jest, albo dluzej ;)

Rabat daja przy checkout. Po wpisaniu kodu rabatowego.

Jak wlozylem dwa blanki za lacznie 400 usd to rabat wynosil 240 dolarow.

Byc moze jest od roku, jesli tak to przepraszam, za wprowadzenie w blad.

Pozdrawiam

• Like 1

Panowie taka sytuacja. Kupiłem St 964-2 IM i zważyłem, i wychodzi 78,5 gramów, a powinno być wg NFC - 65g. Tip średnica jest 2,2mm zamiast 1,8mm. Sam Dolnik waży 60 gramów. Spotkał się ktoś z Was z takim czymś? 

Waga sprawdzona, kalibrowana itd...

Edytowane przez Kupisz
  • Like 1

Panowie taka sytuacja. Kupiłem St 964-2 IM i zważyłem, i wychodzi 78,5 gramów, a powinno być wg NFC - 65g. Tip średnica jest 2,2mm zamiast 1,8mm. Sam Dolnik waży 60 gramów. Spotkał się ktoś z Was z takim czymś?

Moze dostałeś inny model ?

• Like 1

Kupiony w FC. Pierwszy blank odsyłałem bo był za bardzo krzywy. Ten drugi jest dużo lepszy pod tym wzgl. tzn prosty. Inny model raczej nie możliwe bo w nfc 964-2 jest tylko IM oraz HM w tej długości, a tak tylko krótsze i dłuższe blanki.

4mce czekałem:)

Może wzmocniony, jak te z dowinieciem z Krakowa ;)

A tak na serio : odsylalbym i wnioskował o wymianę.

Edytowane przez Guzu
  • Like 2

Dla mnie wszystkie "nowe" wcielenia G.LOMISA - a było już ich kilka , to nic innego jak odgrzewany kotlet....

....  i nie bez przyczyn jak szybko się pojawiały , tak szybko znikały z rynku   ;)

Ta "promocja" trwająca już od ponad roku w USA , też pewnie jest nie tak "ot sobie"     :)

OCZYWIŚCIE NIE UJMUJĄC NICZEGO TWÓRCY!!!!  bo chłop zrobił sporo w temacie budowy wędek.... :clappinghands:  :good:

Edytowane przez miramar69

Może pomyłka w błędzie  ;)  i po prostu inny model blanku dostałeś  . Ktoś naklejki pomieszał  :rolleyes:

• Like 1

Hej jw nie ma możliwości pomyłki. W Nfc w tej długości i cw są jedynie dwa grafity o takiej samej wadze, średnicach itd. 964-2 tj największe cw w ofercie, w tej długości. Nie ma możliwości żeby to był grubszy blank przez pomyłkę. Jakaś lipa to jest pierwszy krzywy, a drugi za gruby. Tracę wiarę w naszych dystrybutorów

Edytowane przez Kupisz