krzysztof27031 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 669 dołem daje radę od ok 20g a góra 100-120g, przy tym nie jest pakowany tylko przyjemnie elastyczny. Panowie, ktoś miał okazję pomachać kijkiem zbudowanym na blanku NFC MB 669-1 IM??Ewentualnie może coś gdzieś ktoś słyszał ile realnie to ogarnia bo w dwóch różnych źródłach dwie różne informacje. Wg producenta 3/8-2oz. w innym miejscu znalazłem że realnie nawet od 1oz do 3 (lekko). Ogólnie chodzi mi o krótki monoblank od NFC który realnie max 80 będzie musiał machać i mam dylemat pomiędzy tym co w temacie a MB 668-1 (IM). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Cześć. Mam 709-1 IM, czyli oczko dłuższą wersję. Rzucałem parę razy wielkimi twisterami svartzonker'a na dużych czeburaszkach- łącznie dobrze ponad 110g, ale już naprawdę mocno klękał. Powiedziałbym, że opis producenta (do 2oz) jest trafny, jeśli chodzi o komfortowe rzucanie. Ja najbardziej lubię używać tego kija, gdy szukam sandaczy w miejscach z odczuwalnym nurtem, na sporej głębokości- w takich warunkach nalana 5-calowa guma typu diamond shad na główce ok.30g to jego żywioł- czucie/prowadzenie bardzo dobre i duży zapas mocy do zacięcia. Można tym naparzać z całej siły, ale kij fajnie się ładuje już przy machaniu "od niechcenia". Może 669 będzie trochę sztywniejsza(?), ale obstawiam, że te 80g to już nie będzie prawdziwy komfort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 (edytowane) Ad 709-1 IMPodłączając się do tematu na jesienną, wiślaną orkę powinien być wystarczający. Od dołu jakie przynęty komfortowo obsługuje? Edytowane 12 Sierpnia 2019 przez Bobby0404 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Chyba nigdy nie zszedłem poniżej 20g łącznej wagi (główka+guma) i było raczej w porządku, ale naprawdę sporadycznie używam go do takich zakresów (do tego mam genialne 706-1 HM). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Ja mam MB 665-1(IM), ale szukam czegoś odrobinę dłuższego i mocniejszego. Tym rzucałem 35g + guma 5 cali (łącznie ok. 65g), ale to max i już trzeba trochę z wyczuciem. Na stojącą wodę do kogutów i cięższych gum jest ok. Na rzekę wolałbym dołożyć te 15 cm długości i odrobinę mocy stąd pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 (edytowane) Ja mam MB 665-1(IM), ale szukam czegoś odrobinę dłuższego i mocniejszego. Tym rzucałem 35g + guma 5 cali (łącznie ok. 65g), ale to max i już trzeba trochę z wyczuciem. Na stojącą wodę do kogutów i cięższych gum jest ok. Na rzekę wolałbym dołożyć te 15 cm długości i odrobinę mocy stąd pytam. Tą 709-ką możesz rzucać z pełną dynamiką takim zestawem (35g+5''), więc chyba by Ci podpasowała. Edytowane 14 Sierpnia 2019 przez Kuba (50cm+Perch Tracker) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Odświeżę trochę wątek, czy któryś z kolegów miał do czynienia z blankiem lub zrobioną wędką na DS721-1 x-ray lmx? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Z tego co widziałem to jakaś sroga promocja na blanki NFC na stronie.Wysyłki do Europy nie udało mi się ustawić dla jednoczęściowek 7 stop.Innych nie sprawdzałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Ja nic nie widzę, bez szału. no chyba że rabatuje się przy płaceniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Ta promocja to juz od roku chyba jest, albo dluzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Może prezent na Święta sobie zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Tak Ja nic nie widzę, bez szału. no chyba że rabatuje się przy płaceniu. Ta promocja to juz od roku chyba jest, albo dluzej Rabat daja przy checkout. Po wpisaniu kodu rabatowego. Jak wlozylem dwa blanki za lacznie 400 usd to rabat wynosil 240 dolarow. Byc moze jest od roku, jesli tak to przepraszam, za wprowadzenie w blad. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Ogólnie wygląda to tak, że trzeba mieć kogoś w USA zeby wysłał blanki do PL. Polamerem np. I to jest koszt około 30$. Przy tubie 220cm. Mego ostatniego zamowienia nie oclili wiec zakupy z nfc uwazam za udane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupisz Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 (edytowane) Panowie taka sytuacja. Kupiłem St 964-2 IM i zważyłem, i wychodzi 78,5 gramów, a powinno być wg NFC - 65g. Tip średnica jest 2,2mm zamiast 1,8mm. Sam Dolnik waży 60 gramów. Spotkał się ktoś z Was z takim czymś? Waga sprawdzona, kalibrowana itd... Edytowane 7 Listopada 2019 przez Kupisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 (edytowane) papier wszystko przyjmie ..... Edytowane 7 Listopada 2019 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Panowie taka sytuacja. Kupiłem St 964-2 IM i zważyłem, i wychodzi 78,5 gramów, a powinno być wg NFC - 65g. Tip średnica jest 2,2mm zamiast 1,8mm. Sam Dolnik waży 60 gramów. Spotkał się ktoś z Was z takim czymś? Waga sprawdzona, kalibrowana itd...Moze dostałeś inny model ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Gdzie kupowales blank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupisz Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Kupiony w FC. Pierwszy blank odsyłałem bo był za bardzo krzywy. Ten drugi jest dużo lepszy pod tym wzgl. tzn prosty. Inny model raczej nie możliwe bo w nfc 964-2 jest tylko IM oraz HM w tej długości, a tak tylko krótsze i dłuższe blanki.4mce czekałem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 (edytowane) Kupiony w FC. Pierwszy blank odsyłałem bo był za bardzo krzywy. Ten drugi jest dużo lepszy pod tym wzgl. tzn prosty. Inny model raczej nie możliwe bo w nfc 964-2 jest tylko IM oraz HM w tej długości, a tak tylko krótsze i dłuższe blanki.4mce czekałem:)Może wzmocniony, jak te z dowinieciem z Krakowa A tak na serio : odsylalbym i wnioskował o wymianę. Edytowane 7 Listopada 2019 przez Guzu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 (edytowane) Krzywy? No chyba FC nie bierze blanków jakiegoś drugiego sortu czy z odrzutu .Gdzieś już obiło się o moje uszy, że jeden mistrz taki był co odpadowy chrust sprowadzał. Edytowane 8 Listopada 2019 przez Jozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 (edytowane) Pal licho,że krzywy.Ale 0.4mm w szczycie i waga o 10g wieksza to chyba przegięcie.I gdzie ta sławna hamerykanska kontrola jakości? Chyba jednak wolę chińskie Phenixy i inne Mhxy.???? Edytowane 8 Listopada 2019 przez kogut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 A kiedy ta kontrola jakosci w US byla slawna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 (edytowane) Dla mnie wszystkie "nowe" wcielenia G.LOMISA - a było już ich kilka , to nic innego jak odgrzewany kotlet.... .... i nie bez przyczyn jak szybko się pojawiały , tak szybko znikały z rynku Ta "promocja" trwająca już od ponad roku w USA , też pewnie jest nie tak "ot sobie" OCZYWIŚCIE NIE UJMUJĄC NICZEGO TWÓRCY!!!! bo chłop zrobił sporo w temacie budowy wędek.... Edytowane 8 Listopada 2019 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Panowie taka sytuacja. Kupiłem St 964-2 IM i zważyłem, i wychodzi 78,5 gramów, a powinno być wg NFC - 65g. Tip średnica jest 2,2mm zamiast 1,8mm. Sam Dolnik waży 60 gramów. Spotkał się ktoś z Was z takim czymś? Waga sprawdzona, kalibrowana itd...Może pomyłka w błędzie i po prostu inny model blanku dostałeś . Ktoś naklejki pomieszał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupisz Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 (edytowane) Hej jw nie ma możliwości pomyłki. W Nfc w tej długości i cw są jedynie dwa grafity o takiej samej wadze, średnicach itd. 964-2 tj największe cw w ofercie, w tej długości. Nie ma możliwości żeby to był grubszy blank przez pomyłkę. Jakaś lipa to jest pierwszy krzywy, a drugi za gruby. Tracę wiarę w naszych dystrybutorów Edytowane 8 Listopada 2019 przez Kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi