Guzu Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Hej jw nie ma możliwości pomyłki. W Nfc w tej długości są jedynie dwa grafity o takiej samej wadze, średnicach itd. Jakaś lipa to jest pierwszy krzywy, a drugi za gruby. Tracę wiarę w naszych dystrybutorówWspółczuję To nie są tanie rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Hej jw nie ma możliwości pomyłki. W Nfc w tej długości i cw są jedynie dwa grafity o takiej samej wadze, średnicach itd. 964-2 tj największe cw w ofercie, w tej długości. Nie ma możliwości żeby to był grubszy blank przez pomyłkę. Jakaś lipa to jest pierwszy krzywy, a drugi za gruby. Tracę wiarę w naszych dystrybutorówNo nie mam słów, blank w wykonaniu Garego z taką wtopą?Totalna porażka, że kontrola jakości takie coś przepuściła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 ..pamiętajcie Panowie ze G.Loomis dawno już sprzedał swoje "włości" wraz z nazwiskiem ...potem sygnował kilka kijaszków swoim nazwiskiem - zdaje się ze w TFO (chyba Temple Fork costam costam) nie wiem czy dalej to robi.... Shimano wiec trzepie patyki pod flaga G Loomis od 20 lat i ma się z tym dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 ..pamiętajcie Panowie ze G.Loomis dawno już sprzedał swoje "włości" wraz z nazwiskiem ...potem sygnował kilka kijaszków swoim nazwiskiem - zdaje się ze w TFO (chyba Temple Fork costam costam) nie wiem czy dalej to robi.... Shimano wiec trzepie patyki pod flaga G Loomis od 20 lat i ma się z tym dobrze Wiemy, dlatego wypuszcza pod nazwą NFC ale to dalej Gary, który słynął z jakości wyrobu i powtarzalności konstrukcji a nie taka wtopa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 ... Wiemy, dlatego wypuszcza pod nazwą NFC ale to dalej Gary, który słynął z jakości wyrobu i powtarzalności konstrukcji a nie taka wtopa...taaa, dlatego wydaje mi się ze błąd zrobiło shimano wpychając na niektórych kijach obok G.Loomis logo Shimano - jednak nazwisko Loomis kojarzyło się z ekskluzywnością ze względu na jakość i cenę. Ludzie prędzej wysupłają 500 dolców za Loomisa...za Shimano niekoniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Ja sprowadzałem blanki bezpośrednio i nie było takich problemów, ale to jednoskłady były. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 (edytowane) Zeby Panowie bylo jasne to G.Loomis a NFC to nie to samo. G.Loomis to jest powazna firma, choc nie twierdze, ze NFC takowa nie jest. Poza tym to, ze Simano kupilo G.Loomis nic absolutnie nie oznacza. Wedki sa nadal produkowane tam gdzie byly i nie sa produkowane pod szyldem Shimano, ani Shimano tam nie produkuje swoich wedek/blankow. Shimano rowniez kupilo PowerPro i nic z tego tez nie wyniklo/ wynika. Pletka jest nadal produkowana w USA. Co do wagi wedek, mialem kiedys zapytanie do G.Loomis w sprawie wedki i jej wagi. Chodzilo o kij z seri steelhead/salmon. Odpowiedz byla prosta: nie jestesmy w stanie podac dokladnej wagi tej wedki poniewaz kazda wedka ma inna wage. Podejrzewam, ze z blankami moze byc podobnie. Oczywiscie krzywizna jest nie akceptowalna ale minimalna roznica w wadze moze juz byc norma. Edytowane 8 Listopada 2019 przez Kwinto 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 (edytowane) Kolego Lexi a co Shimano ma wspolnego z NFC? Edytowane 8 Listopada 2019 przez Kwinto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 ...........Wedki sa nadal produkowane tam gdzie byly i nie sa produkowane pod szyldem Shimano, ani Shimano tam nie produkuje swoich wedek/blankow. .............czy ja wiem... z tymi szyldami to rożnie - globalizacja Panie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 (edytowane) No i co? To jest wedka z seri Conquest. Wyprodukowana w USA a laczaca dwie technologie produkcji blankow dwoch firm: G.Loomis oraz Shimano. Dlatego jest dolozony emblem Shimano. Edytowane 8 Listopada 2019 przez Kwinto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 https://m.youtube.com/watch?v=rA3Q9cpWhQo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Czytałem na forach amerykańskich, że w NFC bywają problemy z kontrolą jakości i można otrzymać nie ten blank, który się zamawiało Ja swój jednoczęściowy blank kupiłem w DE i muszę przyznać, że trzyma parametry, a przy tym jest idealnie prosty Pod względem struktury zewnętrznej robi wrażenie bardzo wysokiej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 ... bywaja i takie kwiatki, tackle24.de sprzedaje MB 669-1 IM, prawidłowo opisany na stronie, potem przysyła blank z nalepka jak na zjeciu czyli z parametrami MB668 i taki jest blank. Po @ interwencji umywa rece, ze im się wszystko zgadza i nawet nie pofatygują się aby sprawdzić stan magazynowy... i zostajesz człowieku z tym czego nie chciałeś !!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 ...Na szczęście są inne marki dostępne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 (edytowane) ... bywaja i takie kwiatki, tackle24.de sprzedaje MB 669-1 IM, prawidłowo opisany na stronie, potem przysyła blank z nalepka jak na zjeciu czyli z parametrami MB668 i taki jest blank. Po @ interwencji umywa rece, ze im się wszystko zgadza i nawet nie pofatygują się aby sprawdzić stan magazynowy... i zostajesz człowieku z tym czego nie chciałeś !!! IMG_20190528_063758515.jpg IMG_20190528_063753106~2.jpgSkad ja to znam Sam kijek super, tu chodzi o podejscie tackle24 Sent from my SM-G965F using Tapatalk Edytowane 10 Listopada 2019 przez SzymusS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 MB668-1 (IM) Mag Bass 6'6" 198 1 12-25 3/8-1 1/4 Mag Medium Fast 13,5 2,2 63g MB 669-1 (IM) Mag Bass 6'6" 198 1 14-30 3/8-2 Mag Heavy Mod-Fast 13,5 2,3 65,5g To parametry ze strony tackle,24.de wiec sama nalepka jest od czapy, a blanki średnicami bardzo blisko. No ale to trzeba CHĘCI ze strony sprzedawcy aby sprawę wyjaśnić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 .... i czar prysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 .... i czar prysł tak.... z tackle24.de 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Co prawda jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale faktycznie odpychające podejście sprzedawcy...Zbyt dużym ryzykiem obarczone są takie zakupy i pomimo wyprzedaży w NFC podjąłem decyzje, że z niej nie skorzystam.Szkoda, bo blanki mają świetnej jakości i chodził mi po głowie pomysł na kolejna wędke. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 (edytowane) Nie chcę się chwalić ale wykrakałem taką sytuację w rozmowie z kolegą. Tak nawiasem mówiąc to nigdy się nie dowiemy ilu ludzi nawet nie wie że ma inny blank niż zamawiało. Kwestia metek czy opisu . Jest sporo miejsca na pomyłkę. Nie mówię o celowym sprzedawaniu wadliwych blanków.Po rozmowie z jednym rodbilderów oferujących pośrednictwo w ściąganiu blanków z reichu coś mnie tknęło. Zobaczcie. Jeśli nie trzymaliśmy serii blanków w łapie to jak dużym zaufaniem obdarzamy pracownie. Bo tak na serio w wielu przypadkach kupuje się w ciemno. Przy okazji zapytam. Czy kij zamówiony na odległość podlega zwrotowi przez okres 2 tyg. Pytam z ciekawości. Bo wiadomo że może to rodzić problemy natury ptaktycznej. Ale tak z litery prawa. Jak jest? Edytowane 11 Listopada 2019 przez bassy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Uczciwość,jeszcze raz uczciwość ale pewności brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Dlatego nie chętnie buduje wędki na odległość, dla mnie to kupowanie kota w worku i pewnie z tego powodu taki spory procent wędek zaraz po zbudowaniu ląduje na giełdzie. Drugą rzeczą jest właśnie otrzymanie zamawianego blanku , budujemy jeden kijek pokazujemy koledze , następnie on chce mieć taki sam i tu zaczna się pod górkę bo po złożeniu ponownego zamówienia otrzymujemy co innego niż pierwowzór. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupisz Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 (edytowane) ... Oczywiscie krzywizna jest nie akceptowalna ale minimalna roznica w wadze moze juz byc norma.Minimalna różnica wagi blanku ok. W moim nominalna waga 65g, zważona 79g tj ponad 20% różnicy. Gdzie jest minimum? Ehh:) Edytowane 11 Listopada 2019 przez Kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 (edytowane) Minimalna różnica wagi blanku ok. W moim nominalna waga 65g, zważona 79g tj ponad 20% różnicy. Gdzie jest minimum? Ehh:)20% odchylu to po prostu inny blankNie wiem co dostałeś, jak widać NFC w ofercie nie ma innych 9 6, żeby się pomylić.Ale świat jest pełen piaskowanych grafitowych blankow że szczytówka 5.5... Ja bym napisał maila do NFC, zapytał czy dopuszczają takie odchylenia od parametrów podanych w tabeli.Ciekawe co odpiszą ? Edytowane 11 Listopada 2019 przez Guzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Tak Koledzy. Trzeba to powiedzieć jasno. Nie trzeba mieć dużego pecha ( w którego zresztą nie wierzę) żeby wkręcić się w bubel. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi