Friko Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 ...Na szczęście są inne marki dostępne ….albo inne sklepy.... w przypadku o którym pisze Zbyszek to TAckle24.de zawaliło sprawę.... nie będę u nich więcej kupował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Niemiec płakał jak sprzedawał..blank ;-)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamerhed Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Czy kij zamówiony na odległość podlega zwrotowi przez okres 2 tyg. Pytam z ciekawości. Bo wiadomo że może to rodzić problemy natury ptaktycznej. Ale tak z litery prawa. Jak jest? Z tego co pamiętam, jeśli jest to rękodzieło wykonane na zamówienie to zwrotowi nie podlega. Chyba że towar jest niezgodny z umową, wtedy obowiązują "standardowe" mechanizmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Z tego co pamiętam, jeśli jest to rękodzieło wykonane na zamówienie to zwrotowi nie podlega. Chyba że towar jest niezgodny z umową, wtedy obowiązują "standardowe" mechanizmy.Tu chyba, na razie, chodzi o sam blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 (edytowane) Czyli jeśli zamawiam kij na blanku A. Dostaję blank B i zarazem gotowy kij to wdupca rodbuilder. I wędkę mogę zwrócić.A jeśli chodzi o towar niezgodny z umową to wystarczy spisać parametry długośc dolnika osprzęt itp. Czyli. Solidni zbrojmistrze mogą być spokojni. A artyści mniej. Pamiętajcie lepiej spisać temat i jest przejrzystość.Czyli jeśli zamawiam kij na blanku A. Dostaję blank B i zarazem gotowy kij to wdupca rodbuilder. I wędkę mogę zwrócić.A jeśli chodzi o towar niezgodny z umową to wystarczy spisać parametry długośc dolnika osprzęt itp. Czyli. Solidni zbrojmistrze mogą być spokojni. A artyści mniej. Pamiętajcie lepiej spisać temat i jest przejrzystość.Oczywiście życzymy sobie solidnych i zaufanych rodbilderów...... Edytowane 11 Listopada 2019 przez bassy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamerhed Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Tu chyba, na razie, chodzi o sam blank.W pytaniu pojawiło sie słowo kij a nie blank, wiec przyjąłem że chodzi o wędkę na zamówienie. Jeśli autor miał na myśli blank to obowiązuje 2 tygodnie na zwrot przy zakupie na odległość bez podania przyczyny, chyba że znowu ściągany za indywidualne zamówienie wtedy mamy niezgodność z umową, ale zdaje się bez możliwości zwrotu gotówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Koledzy, nie róbmy offtop.... to jest wątek o blankach NFC.... wątek dotyczący uprawnień konsumenckich,reklamacji etc jest już na forum, tam jest wszystko dokładnie opisane z tego co pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Tak ogolnie to jest problem z gotowcami na blankach NFC. Gotowe wedki sa dostepne jako “Edge Rods”, blanki jako NFC. Dzisiaj mialem troche czasu wiec pogrzebalem w roznych forach amerykanskich i wszedzie przewija sie ten sam problem. Bardzo kiepski customer service (brak kontaktu/odpowiedzi) oraz ogromne opoznienia w wypelnianiu zamowien. Nie za wiele negatywnych opini na temat samych wedek/blankow ale moze tak byc, ze robia i blanki i wedki na szybkiego bo nie nadazaja. Dlatego byc moze wychodza takie buble. Jak nie maja czasu zeby wypelniac zobowiazania z zamowien to beda mieli czas na sprawdzanie jakosci? Mialem kupic od nich gotowca ale po przeczytaniu tego watku i podobnych ma innych forum odpuszczam. A co bedzie jak cos sie z wedka stanie? Brak kontaktu przez maila, z telefonami jest podobnie. Ostatnio strzelila mi przy wyrzucie St.Croix i w dwa dni sprawa zostala zalatwiona. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 ....zawsze możesz spróbować Kistlera, robią gotowe wędki na blankach NFC istnieją od dawna i z tego co kojarzę cieszą się dobrą opinią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgadza sie. Mam jedna wedke. Kistler robi wedki pod bass’a- krotkie. Edge robi wedki chyba na wszystkich blankach NFC. Ja chcialem wedke z seri steelhead/salmon pod bolenia. Takiej nie ma w ofercie Kistler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupisz Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Ja bym napisał maila do NFC, zapytał czy dopuszczają takie odchylenia od parametrów podanych w tabeli.Ciekawe co odpiszą ?Napisać nie zaszkodzi chociaż customer service NFC to podobno kamień w wodęNp https://www.rodbuilding.org/read.php?2,494758 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
talon Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Jeśli blank kupowales w FC to niech oni się martwią i dostarczą blank jaki załatwiłeś.Nic już u nich nie kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woojtek13 Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Witam,Poszukuję porównania wędek na blankach ST 964-2(IM) i ST 962-2(IM) firmy NVCMoże miał ktoś z nimi styczność. Szczególnie interesuje mnie model ST 962-2(IM) ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 Ktore z blankow NFC sa z przeznaczeniem pod walleya-sandacza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 Np. Seria MB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Ile moze jeszcze byc przykladow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AN05 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Ile moze jeszcze byc przykladow?http://www.fishingcenter.com.pl/blanki/nfc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 (edytowane) No teraz to juz jestem oswiecony Juz lepiej sie nie wysilaj. To mala czesc oferty NFC. Edytowane 30 Grudnia 2019 przez Darek64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 No teraz to juz jestem oswiecony Juz lepiej sie nie wysilaj. To mala czesc oferty NFC.Darek, tutaj masz całą ofertę: https://northforkcomposites.com/ Zadałeś ogólne pytanie, bo nie napisałeś nic, jak chcesz tego sandacza łowić, zatem nie wiem, jakiej odpowiedzi się spodziewasz, a w dodatku jesteś niemiły dla Kolegi, który wstawił link do FC. Można powiedzieć, że "jakie pytanie, taka odpowiedź". A żeby nie kończyć wątku tylko "pyskówką", polecam odezwać się do Zbyszka Yglo - dla mnie zrobił trzy wędki na blankach NFC, ale wiem, że zrobił ich dużo więcej dla osób z tego forum i siebie samego, zatem pewnie będzie umiał pomóc.Sam posiadam kije na blankach:* HS 760-2(HM) - typowo opadingowy kij. Rzucałem od 7gr + 10cm guma do nawet 25gr + 10cm smukłej gumy. Kijek mega czuły. Przez niego w odstawkę odeszło MHX MB843-2, który przez długi czas był moim podstawowym kijem do cięższego opadingu.* St 962x-2 (HM) - u mnie woblery na lekko, tak do 7cm, o umiarkowanej pracy. Kij na kleniojazie "na cieżko", bolenia/szczupaka na lekko. Pracuje głęboko, bo to blank typu "slim", ale ryba 70+ w wiślanym, silnym nurcie byłaby bardzo trudna do zatrzymania. * St 964-2 (HM) - to mój wiślany uniwersał. Bez szału, ale da się rzucić ciężką kleniojaziówką taką koło 3cm. U mnie ogarnia głównie ciężkie brzanówki, woblery 5-10cm i boleniówki 7-9cm. Wagowo myślę 10-15gr lata najlepiej. Guma RH 8-10cm, rapmaster 7-9cm, rapidy Bielika latają jak trzeba. Łowię na StrenSonic 10lb.* St 1002-2(IM) - typowa kleniojaziówka. Najfajniejsza, jaką miałem, bo lata z niej wszystko i pracuje po samą rękojeść. Ale tutaj mowa o sandaczach, zatem nie ma co się rozpisywać. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Witam, miał ktoś z Was może styczność z wedką uzbrojoną (spining) na blanku NFC MB 664-1(IM) 198cm 8-14 lb, 7-18 gramów.Jaka jest maksymalna górna masa przynęt do komfortowego łowienia ( opad)?Będę wdzięczny za informacje.Pozdrawiam,Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Darek, tutaj masz całą ofertę: https://northforkcomposites.com/ Zadałeś ogólne pytanie, bo nie napisałeś nic, jak chcesz tego sandacza łowić, zatem nie wiem, jakiej odpowiedzi się spodziewasz, a w dodatku jesteś niemiły dla Kolegi, który wstawił link do FC. Można powiedzieć, że "jakie pytanie, taka odpowiedź". A żeby nie kończyć wątku tylko "pyskówką", polecam odezwać się do Zbyszka Yglo - dla mnie zrobił trzy wędki na blankach NFC, ale wiem, że zrobił ich dużo więcej dla osób z tego forum i siebie samego, zatem pewnie będzie umiał pomóc.Sam posiadam kije na blankach:* HS 760-2(HM) - typowo opadingowy kij. Rzucałem od 7gr + 10cm guma do nawet 25gr + 10cm smukłej gumy. Kijek mega czuły. Przez niego w odstawkę odeszło MHX MB843-2, który przez długi czas był moim podstawowym kijem do cięższego opadingu.* St 962x-2 (HM) - u mnie woblery na lekko, tak do 7cm, o umiarkowanej pracy. Kij na kleniojazie "na cieżko", bolenia/szczupaka na lekko. Pracuje głęboko, bo to blank typu "slim", ale ryba 70+ w wiślanym, silnym nurcie byłaby bardzo trudna do zatrzymania. * St 964-2 (HM) - to mój wiślany uniwersał. Bez szału, ale da się rzucić ciężką kleniojaziówką taką koło 3cm. U mnie ogarnia głównie ciężkie brzanówki, woblery 5-10cm i boleniówki 7-9cm. Wagowo myślę 10-15gr lata najlepiej. Guma RH 8-10cm, rapmaster 7-9cm, rapidy Bielika latają jak trzeba. Łowię na StrenSonic 10lb.* St 1002-2(IM) - typowa kleniojaziówka. Najfajniejsza, jaką miałem, bo lata z niej wszystko i pracuje po samą rękojeść. Ale tutaj mowa o sandaczach, zatem nie ma co się rozpisywać.Pawelku z mojego zapytania mozna wywnioskowac,ze interesuja mnie blanki dedykowane pod walleya,bo nie moge znalezc opisu tej serii.Oferte FC znam naocznie od chyba 2015r co mozna wywnioskowac po miejscu zamieszkania i nie ma w niej opisu serii walleye. Mialem dwie wedki zrobione przez Zbyszka i trzy blanki NFC. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Witam, miał ktoś z Was może styczność z wedką uzbrojoną (spining) na blanku NFC MB 664-1(IM) 198cm 8-14 lb, 7-18 gramów.Jaka jest maksymalna górna masa przynęt do komfortowego łowienia ( opad)?Będę wdzięczny za informacje.Pozdrawiam,TarłośMialem oczko dluzszy 704-1 IM 8-14lb 7-18g dla mnie to bylo 22g plus 4' lub waskie 5' Machalem tez 25g,ale juz nie bylo takiego komfortu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Mozesz jeszcze poczytac na rodhouse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Pawelku z mojego zapytania mozna wywnioskowac,ze interesuja mnie blanki dedykowane pod walleya,bo nie moge znalezc opisu tej serii.Oferte FC znam naocznie od chyba 2015r co mozna wywnioskowac po miejscu zamieszkania i nie ma w niej opisu serii walleye. Mialem dwie wedki zrobione przez Zbyszka i trzy blanki NFC.Ależ domyśliłem się Darku, że ofertę FC znasz swietnie, stąd moja odpowiedź miała być w nieco ironiczno-sarkastycznym tonie. Sorry, jeśli słowo pisane nie oddało tego, co pomyślała głowa Natomiast o tym, jak chcesz łowić, to już pisałem poważnie, bo tej informacji nie znalazłem, ale też wątku nie czytałem od początku Podpytaj jeszcze Friko - wiem, że Paweł dużo wie o tych blankach, często z własnego doświadczenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalmar 76 Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Witam. Ma ktoś na zbyciu ST905-2HM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi