Skocz do zawartości

North Fork Composites - Nowe blanki Garego Loomisa

Rekomendowane odpowiedzi

Paweł, a czemu NFC w travelu, ilość składów? Moc, zakres rzutowy?

Blank musi byc travel, 3 lub 4 czesci. Dosc szybki do przynet szarpanych, powierzchniowych. Dlugosc 2m-2.3m.

Zakres rzutowy najlepiej 30-80, ale moze byc do 100g. Na gornym zakresie mi tak znowu nie zalezy. 

Batson ma te swoje z domieszka szkla, ale one troche zbyt miekkie i ciezkawe. A nic innego nie znalazlem oprocz NFC

• 7 miesięcy temu...

Tak, posiadam. Wydaje mi się że kilkukrotnie opisywałem ten kij na forum. Jeden z moich ulubionych, uniwersalnych lekkich spinningów. Ma brzydkie ugięcie ale świetnie się spisuje  - okoń, lipień, sieja , przynęty miękkie, twarde  - wszystko ogarnia. Bardzo wszechstronna wędeczka, polecam.

Tak, posiadam. Wydaje mi się że kilkukrotnie opisywałem ten kij na forum. Jeden z moich ulubionych, uniwersalnych lekkich spinningów. Ma brzydkie ugięcie ale świetnie się spisuje - okoń, lipień, sieja , przynęty miękkie, twarde - wszystko ogarnia. Bardzo wszechstronna wędeczka, polecam.

co masz na myśli brzydkie ugięcie ???

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dwuczęściówka, charakterystyczne dla Loomisa wzmacniane gniazdo szczytówki = flat spot na części szczytowej za łączem.  Ale w praktyce nie ma to najmniejszego znaczenia, dużo ryb w różnych warunkach wyciągnąłem na ten kij i u mnie ma dożywocie :) szczytówka w tym modelu jest trudna do podrobienia  - miękka i cięta jednocześnie, mi wyjątkowo podpasowała

Mam co prawda tylko jeden kij NFC, kupiony jako używka od kolegi @psd. Jestem ogólnie zadowolony, ale jak próbowałem się nad nim głębiej zastanowić po pewnym okresie użytkowania, ok. 250 h użytkowania, to ułożyło mi się w głowie takie coś: tej kij wszystko robi bardzo dobrze ale nic nie robi doskonale. Może Loomis, ze względu na doświadczenie/wiek wie, że w sumie o to chodzi... 

• Like 1

Dwuczęściówka, charakterystyczne dla Loomisa wzmacniane gniazdo szczytówki = flat spot na części szczytowej za łączem. Ale w praktyce nie ma to najmniejszego znaczenia, dużo ryb w różnych warunkach wyciągnąłem na ten kij i u mnie ma dożywocie :) szczytówka w tym modelu jest trudna do podrobienia - miękka i cięta jednocześnie, mi wyjątkowo podpasowała

będzie ok do łowienia główkami 2gr do ok 7 gr z opadu???

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mam co prawda tylko jeden kij NFC, kupiony jako używka od kolegi @psd. Jestem ogólnie zadowolony, ale jak próbowałem się nad nim głębiej zastanowić po pewnym okresie użytkowania, ok. 250 h użytkowania, to ułożyło mi się w głowie takie coś: tej kij wszystko robi bardzo dobrze ale nic nie robi doskonale. Może Loomis, ze względu na doświadczenie/wiek wie, że w sumie o to chodzi... 

myślę że to są przede wszystkim blanki / wędki do łowienia ryb a nie do machania w fotelu ;)   łowienie ryb "fotelowy" sprzęt potrafi boleśnie zweryfikować i nagle okazuje się ze coś co zostało zaprojektowane głównie po to żeby dobrze wyglądać niekoniecznie robi robotę. I w drugą stronę - jak ktoś szuka sprzętu na 15cm okonki to Loomis jest do tego niepotrzebny, w zupełności wystarczy wklejka za 100 zł ze sklepu.