Jozi Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Powiedzmy sobie szczerze - to jest TOP. Wyzej juz nic nie ma. To jest oferta dla najbardziej zajaranych/bezkompromisowych/jebnietych na punkcie wedkarstwa kolesi. I dlatego tyle kosztuje - tak jest ten swiat urzadzony. Pytanie kto takie blanli bedzie robil jak Gary - daj mu Panie żyć jak najdłużej - oczy zamknie ... z komputera takie rzeczy nie wychodza, tu potrzeba lat doswiadczen czucia w paluszkach i szóstego zmyslu... dlatego Loomis jest żyjącą legendąFriko nie znasz mocy marketingu, jak się dobrze zapłaci to i jaxon będzie topem. Tak po prawdzie, pamiętasz jak ostatnio rozmawialiśmy, długo, długo nic i Gary . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Powiedzmy sobie szczerze - to jest TOP. Wyzej juz nic nie ma. To jest oferta dla najbardziej zajaranych/bezkompromisowych/jebnietych na punkcie wedkarstwa kolesi. I dlatego tyle kosztuje - tak jest ten swiat urzadzony. Pytanie kto takie blanli bedzie robil jak Gary - daj mu Panie żyć jak najdłużej - oczy zamknie ... z komputera takie rzeczy nie wychodza, tu potrzeba lat doswiadczen czucia w paluszkach i szóstego zmyslu... dlatego Loomis jest żyjącą legendąaż tak bym się nie nakręcał , i jemu zdarzają się buble 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Jozi, tak, natomiast trzeba pamiętać że mówimy tu w gruncie rzeczy o niuansach. Ważnych dla największych jak to mówią anglosasi "entuzjastów". Nie trzeba miec wędki na blanku Loomisa żeby łowic ryby skutecznie i z bananem na twarzy - jest wiele świetnych innych blanków i wędek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 ... - jest wiele świetnych innych blanków i wędek. Jest, jest. Faktem też jest, że Gary jak mało kto potrafi wycisnąć z grafitu rzeczy niemożliwe czym mnie niejednokrotnie zaskoczył. Nie są to konstrukcjie gdzie walczy się o ułamek grama, grafitu jest w tym sporo. Są jednak nieźle wyważone. Próby łamania też robiłem na gotowych kijach Irka i poległem. A nie złamać to mi się rzadko zdarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Ktos uzywal taki blank? FW 664-2 (IM)http://www.northforkcomposites.com/product/fw-664-2-im Category: Trout & Panfish Model: FW 664-2 (IM) Length (ft): 6' 6" Pieces: 2 Line Weight: 4-10 Lure Weight: 1/8-3/8 Power: Medium Action: Fast 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Jozi, tak, natomiast trzeba pamiętać że mówimy tu w gruncie rzeczy o niuansach. Ważnych dla największych jak to mówią anglosasi "entuzjastów". Nie trzeba miec wędki na blanku Loomisa żeby łowic ryby skutecznie i z bananem na twarzy - jest wiele świetnych innych blanków i wędek. To prawda niezaprzeczalna, najwięcej sandaczy złowiłem na kijek mikado oraz klejonego talona itm-a . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 A ja do ochów i achów podejdę racjonalnie Otóż pomacałem sobie w Art-Rodzie, na Rybomanii, jednego Loomisa. Wersja topowa HM, magbass, moc 17lb, 6'6", oznaczenie MB665-1(HM). I zacznę od plusów. Mocą on bardziej przypominał mi 20lb niż 17lb. Szczyt dość twardy ale to naturalne w tych konstrukcjach. Za to ugięcie faktycznie niesamowite, nawet jak na tak potężny blank. Pełna progresja, bez jakiś skoków mocy. Blank dość grubościenny, taki mięsisty. Lubię takie Lecz patrząc na dolnik czy top ścianki nie były identycznie grube, widać było minimalne różnice. Poza tym coś na czym mi najbardziej zależy w blankach tej klasy: czułość. Niestety tyłka mi nie urwał. Owszem przenoszenie drgań na bardzo wysokim poziomie ale jednak miałem w ręku czulsze konstrukcje : K2, Hers, czy moje prywatne Vegtery. Zatem chyba jednak wolę takiego boronka w jednym kawału+ 2 stówy na dobrą wódeczkę niż Loomisa. Lecz to tylko moje prywatne zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Ktos uzywal taki blank? FW 664-2 (IM)http://www.northforkcomposites.com/product/fw-664-2-im Category: Trout & Panfish Model: FW 664-2 (IM) Length (ft): 6' 6" Pieces: 2 Line Weight: 4-10 Lure Weight: 1/8-3/8 Power: Medium Action: Fast Nikt nie mial okazji? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 widać ciut kosztowny by na same testy brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Ktos uzywal taki blank? FW 664-2 (IM)http://www.northforkcomposites.com/product/fw-664-2-im Category: Trout & Panfish Model: FW 664-2 (IM) Length (ft): 6' 6" Pieces: 2 Line Weight: 4-10 Lure Weight: 1/8-3/8 Power: Medium Action: Fast To jeszcze raz podbije, mial ktos okazje lowic tym patykiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 ja mam pytanie a propo tego blanku FC NFC66-REV1, ktoś używa, temat w miarę świeży, bo mają go chyba od tego roku. to z pracowni fishingcenter. Blan drogi jak jasna cholera, ale trzymałem to w ręcę i byłem pod wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 aż tak bym się nie nakręcał , i jemu zdarzają się buble post-55274-0-57078600-1424004634.jpgTo jest tragedia jak na top... W trzech miejscach prze sztywnienie jak cholera. BUBEL 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 (edytowane) ST1302-2 HM Czy coś wiadomo Wam o tym blanku???Wygląda na to że to może być świetne narzędzie do połowów kleni i jazi (na przynęty powierzchniowe przede wszystkim)3.96m 6-10 lbs. 3,5-14g. Fast Edytowane 12 Stycznia 2017 przez Remicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 O tym ST1302-2 HM... nic, ale krzywa ugiecia powala. A wlasnie... na dniach zszedl sie moj upragniony blankowy komplet, teraz oddech i godne ubranie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 aż tak bym się nie nakręcał , i jemu zdarzają się buble post-55274-0-57078600-1424004634.jpgW zupełności popieram ,najlepszym przykładem jest blank S&S ST1065-2 (IM) 3,2 m 10-20 lb 3/8 -1 1/2 oz zrobiłem z tego blanku kij do połowu troci z plaży i jakoś trudno mi docenić kunszt Garego Loomisa .Myślę że ten blank nie nadaje się do takich połowów .Blank "tępy" nieczuły i to jest dopiero prawdziwe kolano ! Sztywne 30 cm szczytu potem bardzo miękki kawałek i znowu kawałek umiarkowanie sztywny ,potem blank staje . Przyjrzałem się jak jankesi łowią na swoje S&S i zrozumiałem że czucie kija to sprawa obojętna, a najważniejszą rzeczą jest zacięcie i amortyzacja , dlatego że łowią w rzekach na spławik dość znacznych rozmiarów do którego podwieszona jest guma lub Jig i w zasadzie kij musi zacinać i holować i tyle .Kosztuje duże pieniądze pożytek marny , więc nie wszystko złoto co się świeci jak mawiali starożytni Rumunii . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 O tym ST1302-2 HM... nic, ale krzywa ugiecia powala. A wlasnie... na dniach zszedl sie moj upragniony blankowy komplet, teraz oddech i godne ubranie 20170112_172155-1.jpgIM bardziej Ci odpowiada niż HM ? Czy może nie warto dopłacać do wyższego modułu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Poprostu mialem mozliwosc obmacania trzech blankow z tej czworki, CB byl zakupem w ciemno na podstawie parametrow i moich doswiadczen i wyobrazen o crankbaitach. Pierwszy byl DS i spowodowal ta mala lawinke. Uzaleznienie wedki od modulu... hmm, to zapewne indywidualna sprawa i potrzeba, mi wystarczy IM do mojego wedkowania. A poza tym dostepnosc czyli mozliwosc zbadania blanku przed zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Jest gdzieś w kraju opcja wzięcia w rękę FW 561-1 (IM) lub (SM) i czym się różni ten skrót, słabo znam nfc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 HM - wysoki modułIM - średni modułSM - niski moduł Tak w uproszczeniu :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Od dzisiaj do 7kwietnia każdy(!) blank 50% taniej !!!!Niestety oferta obejmuje tylko wewnętrzny rynek USA. Kto ma znajomych za oceanem ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Kupił ktoś te blanki po promocji, doszły komuś? Do mojego człowieka w Stanach jeszcze nie doszło ze sklepu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 (edytowane) Dla czystości "rasy" trzeba taki mieć bo kolejne będą robione dla Garego przez Phenixa...I dla wielu już nie będą tak koszerne jak dotąd... Edytowane 14 Maja 2017 przez Rheinangler 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Dla czystości "rasy" trzeba taki mieć bo kolejne będą robione dla Garego przez Phenixa...I dla wielu już nie będą tak koszerne jak dotąd... To sam rezygnuje z produkacji, bedzie tylko projektowal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Nie znam szczegółów, ale informacja jest podobno pewna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Nie znam szczegółów, ale informacja jest podobno pewna... To jak gdzies zobaczysz to wklej linka. Dzieki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi