Skocz do zawartości

North Fork Composites - Nowe blanki Garego Loomisa

Rekomendowane odpowiedzi

1czesciowka jak wyżej z wysyłka z USA?

Obawiam się że to może być poważne wyzwanie

Osobiście się nie podejmę ;)

Nie ten producent blankow co prawda, ale dwa razy zamawiane ze Stanów.

6,6 mono.

Pierwszy raz w tydzień u mnie.

Drugi raz po 9 tygodniach dotarły takie

3112fad1e1f3a344497e58db03e208d4.jpg

3d77f4ce1b87c6bf239eb297a6de1a6f.jpg

Payu oddało kasę, ale było nerwowo już w którymś momencie.

Więcej nie kupuję:)

Tapatalknięte z komórki

Nie ten producent blankow co prawda, ale dwa razy zamawiane ze Stanów.

6,6 mono.

Pierwszy raz w tydzień u mnie.

Drugi raz po 9 tygodniach dotarły takie

3112fad1e1f3a344497e58db03e208d4.jpg

3d77f4ce1b87c6bf239eb297a6de1a6f.jpg

Payu oddało kasę, ale było nerwowo już w którymś momencie.

Więcej nie kupuję :)

Tapatalknięte z komórki

Kurde , a na filmie pokazują , że można je wiązać w supełki i są nie do złamania. Ktoś się musiał namęczyć ???!!!  :)

Parę lat temu miałem taki przypadek z fabryczną M1 Phenixa wysłaną z Kanady . Gruba tekturowa tuba trzaśnięta w połowie tak , jakby była zapakowana na wózek widłowy w poprzek i nie zmieściła się w drzwiach . Na nieszczęście przesyłkę odebrała żonka , a tuba była zamaskowana taśmą na tyle , żeby na pierwszy rzut oka wszystko grało . Oczywiście wkurw niemiłosierny początkowo , później kontakt z Polamerem bodajże jako firmą pośredniczącą w wysyłce . Po kilku telefonach i kilkunastu mailach z dokumentacją fotograficzną zwrócili równowartość przesyłki ( bez jej kosztów ) . Ogólnie historia z happy end'em  :) . Dzięki temu zdarzeniu trafiłem do Dąbka , ukręciłem u Niego trzy badyle trafione w punkt ( połamana M1 w wersji custom uzmysłowiła mi "subtelną" różnicę między fabryką a wędką na miarę  :D ) , a rękojeść z MXS72L posłużyła jako dawca do FX902-2 w sposób oszałamiający . Tak że nie ma tego złego , coby na dobre nie wyszło  ;) .

• Like 2

• 2 miesiące temu...

http://www.getbitoutdoors.com/blanks/north-fork-composites/north-fork-clearance-sale.html#answer10

Może komuś się przyda . Ja raczej tej marki nigdy nie teges... Nie wiem czy to promocja na wszystkie modele bo sprawdzać mi się nie chce ale "poważna"  marka nie sprzedaje się tak "tanio i różnorodnie " za jednym zamachem   ;)  Oczywiście mogę się mylić  :D  

http://www.getbitoutdoors.com/blanks/north-fork-composites/north-fork-clearance-sale.html#answer10

Może komuś się przyda . Ja raczej tej marki nigdy nie teges... Nie wiem czy to promocja na wszystkie modele bo sprawdzać mi się nie chce ale "poważna"  marka nie sprzedaje się tak "tanio i różnorodnie " za jednym zamachem   ;)  Oczywiście mogę się mylić  :D  

Próbujesz Mateusz powiedzieć, że firma Garego -nie dość że "nigdy nie teges" i jakby "mało poważna"

-ma kłopoty? że tak się "różnorodnie i tanio za jednym zamachem wyprzedają"?  :D 

...Jest to jeden z trzech możliwych scenariuszy,  najmniej prawdopodobny.

Wydaje mi się że poważny kapitał może pozwolić sobie częściej na promocyjne ceny, niż średni i mali producenci.

Linia technologiczna i montażowa takich firm jest bardziej zaawansowana, kosztowna i produkt końcowy w efekcie niestety jest drogi. Jeśli sprzedaż pokrywa koszt produkcji i w strategii długo-planowej osiąga stały i przewidywalny dochód, dopiero wtedy pojawiają się promocyjne ceny. Mamy do czynienia z trzecią(albo czwartą?) w tym roku obniżką w NFC, to świadczy że mają się dobrze! W innej sytuacji obniżki pojawiają się jeśli firma wprowadza na rynek nowy model. I to również, właśnie dzieje w NFC w związku z nowymi blankami DELTA, których ceny są bardzo ...teges ;). Być może właśnie stajemy się świadkami zmiany strategii sprzedaży w firmie G.Loomisa???

Czy nowa Delta sprosta(lub przewyższy) osiągom dotychczas sprzedawanych modeli? -zobaczymy.

Mam dobre przeczucia co całej serii, a na pewno do blanku ultra lighta 4lb w jednym kawałku(183cm)

...który leży przede mną :P.