smudek Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Czy blanki Delta to podobne konstrukcje co legendarne blanki SHIKARI CB ? Ktoś już macał blanki Delta i może coś więcej napisać o samych blankach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Remku jakie widzisz przeznaczenie dla tego blanku ?Ze względu na ugięcie -okoń, a przede wszystkim pstrąg na małe przynęty.Ze względu na długość -małe i średnie rzeczki oraz łódka.O właściwościach rzutowych, cw. i dynamice, będę mógł powiedzieć więcej po uzbrojeniu blanku i pierwszych okoniach -na które ten blank zakupiłem.Blank w "suchym" stanie zaskakuje ciętością. Pręt otwiera się się na 20-30cm od szczytu. W miarę wzrostu obciążenia szczyt ugięcia mamy;2/5 z odbezpieczonym nieznacznie dolnikiem.Przy 1/2 (szczytówka prostopadle do ziemi) dolnik jeszcze nie do końca wpisuje się w idealny cyrkiel ugięcia, ...i w tej pozycji czuć że może pozostać baardzo długoprzy ciągłym dokładaniu obciążenia. Na pewno nie boi się poważnych przyłowów.Wygląda że pod przynęty twarde będzie idealny ...obrotówki i woblery. Ścianki ma raczej grube, mocno zbieżna budowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Remku dziękuję.Mocno zbieżny, ale sam szczyt jak na blank o tych parametrach spory - 1.8.Napisz proszę coś więcej gdy go już uzbroisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Czy blanki Delta to podobne konstrukcje co legendarne blanki SHIKARI CB ? Ktoś już macał blanki Delta i może coś więcej napisać o samych blankach Ireneusz Matuszewski dopiero co wrócił z testów.Z tego co wiem, miał uzbrojonych kilka przekrojowych blanków z oferty Delty.Wkrótce na stronie FC powinien pojawić się artykuł o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 No to trzeba bedzie odwiedzic Irka i zaspokoic ciekawosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Mam dwa kije z tej "stajni" i są genialne. Dziwię się nieco, że są u nas tak jakoś pomijane... Jakby mnie ktoś zapytał na co zamieniłbym moją też genialną elitkę zbrojoną w u Dąbka 9,6 stopy, 12 lb, którą to najczęściej używam, to na coś analogicznego od NFC. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 W ostatnich tygodniach testowałem kilkanaście wędek na nowych blankach w tym Delty. Wygląda to bardzo ciekawie i obiecująco. Są filmy, będą opisy, ale musi to trochę potrwać. Po testach zostało kilka wędzisk, może komuś podpasuje: http://www.fishingcenter.com.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=782&p=3831#p3831 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez77m Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Czy ktoś używa NFC MB 666-1(IM), ile realnie ogarnia ten blank ?Nada się na głęboką wode- relaxa 3''+ 35g i kogutów 20g-35g ? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 macałem ten blank w FC... dyndało na końcu 5 gram i nie robiło wielkiego wrażenia na tym blanku.... oszacowaliśmy z Hubertem, że 60 gram swobodnie ogarnie a przy okazji ma fajną pracę pod obciążeniem - blank pracuje a nie staje kołkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Czy ktoś używa NFC MB 666-1(IM), ile realnie ogarnia ten blank ?Nada się na głęboką wode- relaxa 3''+ 35g i kogutów 20g-35g ? DziękiSpokojnie ogarnie.Mam MB704 22-25g plus guma i koguty 25g daje rade.Sprezysty,super ugiecie i praca pod ryba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 oczywiście chciałem napisać 50 gram.... późna pora... jedno zero a tyle zmienia..... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez77m Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 A na temat NFC FW 662-1(IM) ktoś coś napisze, nadaje się pod okonia ?Ma ktoś go obłowionego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Zamierzam zdradzić StC na rzecz loomisa MB665-1(HM) ponieważ szukam coś pomiędzy 5C68MHF-B (1oz 20lb)który na moje potrzeby jest trochę za mocny.Blank musi być szybki( nie pałowaty) o nie gorszej transmisji drgań od SCV który mi ogarnie jigowanie gumami do 30g łącznie i szarpnie woblery 13cm do Twitcha.Czy może ktoś miał okazję porównywać,łowić w/w blankiem ? Może ktoś zaproponuje również inny ciekawy blank który spełnia moje kryteria? Tylko jeden kawałek w długości do 7' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Hers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Zdecydowanie za Szczytowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 HersStC sc5Loomis HMI... Hers Już tyle razy było : nie ta liga Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 StC sc5Loomis HM Loomis nizej niz StC wedlug twojej praktyki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) Loomis nizej niz StC wedlug twojej praktyki? Nie mam żadnego ulubionego loomisa obecnie.Ale szanuję.StC mam ulubiona pstrągowa wędkęLamiglasa też mam ulubionych kilku.Inne marki mniej cenię.Większości pozostałych nawet mi się nie chce mi się sprawdzać/ próbowac.Zbyt szanuję swój czas z wedka Krakowskie blanki FA są w tej ostatniej kategorii.Wszystko, czego w wedkach potrzebuje znajduje na chwilę obecną wśród StC i Lamiglas.Dobrze mi tak Ale to moje wybory / preferencje.Nikogo do nich nie przekonuje Nie czerpię z tego powodu satysfakcji Edytowane 12 Listopada 2017 przez Guzu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Daniel zapewne masz same perełki z tych dwóch stajni, które spełniają Twoje preferencje.Nie wiem czy testowałeś oryginalnego borona restaffina .Mógłbyś zmienić Swoje preferencje . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Daniel zapewne masz same perełki z tych dwóch stajni, które spełniają Twoje preferencje.Nie wiem czy testowałeś oryginalnego borona restaffina .Mógłbyś zmienić Swoje preferencje .Niestety jeszcze nie.Kiedyś pewnie nadazy się okazja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Daniel zapewne masz same perełki z tych dwóch stajni, które spełniają Twoje preferencje.Nie wiem czy testowałeś oryginalnego borona restaffina .Mógłbyś zmienić Swoje preferencje .Daniel słusznie napisał Ale to moje wybory / preferencje.Nikogo do nich nie przekonuje Każdy ma swoje.Np. u mnie STC, to jedynie przelotne "byty". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 A ja wlasnie nie mialem okazji machac loomisowym HM i chetnie jakies porownanie do StC sc5 bym przeczytal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) Dobrze mi się łowi StC SCV miałem większość króciakow SCV ale aktualnie nie ma pośredniego modelu w monoblanku między 12 a 20LB.Celowo nie wspominam o modelu 14LB do 21g bo to pała straszna.Patrząc po parametrach blanku MB 665-1(HM)może być ciekawą opcją.Zostaje mi chyba jechać do Poznaniaków porównać oba blanki bo widzę że mają dostępne Edytowane 12 Listopada 2017 przez adriano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) Kolega używa tego MB 663-1. Na pewno jego górna granica nie ma nic wspólnego z 10g. Ogarnia duzo wiecej. Rzekłbym ze tak pod dwa razy. Dziś go miał na łódce i rzucał Shakerem 4,5” z główka 7g. Nawet sie kij nie zająknął Edytowane 12 Listopada 2017 przez Krab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi