psd27 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Też bym chętnie poczytał o takim porównaniu - Może Friko albo WoblerWZ coś napiszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 (edytowane) Kolega używa tego MB 663-1. Na pewno jego górna granica nie ma nic wspólnego z 10g. Ogarnia duzo wiecej. Rzekłbym ze tak pod dwa razy. Dziś go miał na łódce i rzucał Shakerem 4,5” z główka 7g. Nawet sie kij nie zająknąłMam wędkę na tym blanku uzbrojoną pod casting. Krzysiek ma rację, ciężar wyrzutowy zaniżony. Spokojnie ogarnia 20g łącznej wagi. Jeżeli chodzi o czułość (elektryczność), to jest super. Z pewnością nie odstaje od SCV, może nawet jest lepiej . Na uznanie zasługuje natomiast akcja blanku, gnie się chętniej i ładniej niż 10lb z SCV. Ja używam go głównie do łowienia sandaczy i większych okoni na koguty i gumy do wspomnianych 20-tu gram, przeważnie jednak to 10-16 gram . Sandacze wcina bez problemu, ale i nie gubi okoni. Trochę jedynie zniechęca cena blanku, bo 1000zł to spory wydatek jak za goły blank.W chwili obecnej jest to mój ulubiony kijek castingowy, współpracuje on z Daiwą Steez 103HL i tworzą fantastyczny duet Edytowane 15 Listopada 2017 przez xeniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Dokładnie mam te same odczucia w porównaniu fabrycznego StC Legend Elite 8'6 stopy MHF2 do ubranego w Art Rod NFC ST 865-2 IM. W opisie to prawie identyczne kije. Elitka jakby mocniejsza na oko, szybsza. NFC równie elektryczny, a cieplejszy, ustępliwszy. Elitki za chwilkę się będę pozbywał, NFC zostaje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Ja ostatnio sprzedałem 3 wędki ze stajni St.Croix z SCV i aktualnie godnie zastąpiły je: NFC, Point i Matagi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Tak tylko... jak o mnie chodzi to uważam, że oba ww. kije są genialne... a jak mawiał Forrest Gump nie wiedzieć czemu wolę NFC. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Ja również lubię St. Croix i uważam je za świetne wędki. Jednak preferuję wędki o cieplejszym ugięciu, takim bardziej "avidowym". Takie ugięcie mają właśnie te 3 kijki o których wspominałem wyżej. Na tą chwilę NFC zostaje ze mną na dłużej, jest to aktualnie jeden z najfajniejszych blanków jakimi ostatnio miałem okazję łowić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 W NFC jest wyprzedaż 50%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 W NFC jest wyprzedaż 50%.Czwarta albo już nawet piąta w tym roku. Widać ruch w interesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 co z tego że wyprzedaże jak przesyłka wychodzi drożej niż blank zamówiłem....opłaciłem a potem dostałem wiadomość, że muszę dopłacić bo..bo...bo... skończyło się na zwrocie pieniędzy i braku blanku :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 50% zniżki na rynek amerykański Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Dawno nie zerkalem, ale w jakims francuskim sklebie RB byly te NFC w przystepniejszych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 50% zniżki na rynek amerykański Dokładnieobecnie nie ma opcji na wysyłke do polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Ja mam inną sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Szkoda, że na naszym rynku nie ma takich wyprzedaży na 30/40 czy 50 % na RB...Jak rzucą to 15 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 (edytowane) Ja mam inną sytuację.Masz ...ale nie powiesz Edytowane 16 Listopada 2017 przez Remicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Rodzina w USA..... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Dokładnieobecnie nie ma opcji na wysyłke do polskiCzyżby pan Irek wziął przykład z pana Roberta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 FC NFC REV4 custom. Czy jest ktoś kto obłowił już wędkę na tym blanku? I mógł by mi co nieco opowiedzieć na jego temat. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Obłowiłem, kilka robiliśmy w pracowni.Po pierwsze nie "kosa". Szybki ale nie sztywny, nie trzeba być obdarzony super refleksem.CzułyNie do złamania, zdrowo się napróbowaliśmy CW 5+3" - 15+smukłe 3,7".Można przeciążać ale uzyskamy crankbaita.Mimo sporej masy świetne wyważenie.Kapitalne trzymanie ryby łącznie z mikrymi przyłowami. To co zlatuje z kosy tu wyjeżdża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Macalem taka wędkę na giełdzie Jerkbait, i to co mi się spodobało że nie jest sztywną pałą i ryby powinny się tego patyka kleić. Był to kij ubrany w uchwyt alps rapid mvt z tego co pamiętam. A czy ubierales taki kij w delfinie? I jak Twoim zdaniem,ma to sens? Czy jest na tyle czuły ze alps rapid w zupełności wystarcza? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Prosze bardzo, NFC wprowadza grafitowe uchwyty. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 (edytowane) Czyli muchowy pseudo delfin . Edytowane 17 Stycznia 2018 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 To nie ma wiele wspólnego z Delfinem.... te uchwyty chyba z 10 lat juz funkcjonują w USA, pamiętam stary numer Rodmaker Magazine w którym były na okładce. To po prostu "skarpeta" z maty węglowej położona na "arborze" z pianki poliuretanowej bardzo lekkie rozwiązanie natomiast przy mocno "pracujących" blankach w dolniku nie dałbym sobie ręki uciąć za jego trwałość przy dłuższym użytkowaniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Coraz trudniej o dobry korek w dobrej cenie ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Grafitowe rekojesci stosuje tez Edge Rods na blankach Loomisa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi