Skocz do zawartości
  • 0

Łódka do 10 tyś Zalew Szczeciński ..!

Jerzuu

Pytanie

Witam jestem nowym użytkownikiem tego forum jeżeli temat był to przepraszam.

Ogólnie poszukuje łódki wędkarskiej do 10 tyś głownie do spinningu i trola, mam na to 10 tyś i myślę nad łódką Fox420C, szukam łódki stabilnej, wygodnej przede wszystkim bezpiecznej do łódki zamierzam podpiąć silnik do 20 km. Łódka będzie używana na zalewie SzCz, starej Świnie i okolice. Pozdrawiam Piotrek:)

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Kolego zainteresuj się łódka Horn koszt około 12 500 ale pewnie po sezonie się dogadacie, poszperaj trochę w necie to znajdziesz co nie co o niej a najlepiej jechać do Augustowa i się przeplynac puki jeszcze woda nie stoi i odpuść sobie Foxy za niska burta jak dla mnie i za bardzo przereklamowane są.

• 0

Ogólnie poszukuje łódki wędkarskiej do 10 tyś głownie do spinningu i trola, mam na to 10 tyś i myślę nad łódką Fox420C, szukam łódki stabilnej, wygodnej przede wszystkim bezpiecznej do łódki zamierzam podpiąć silnik do 20 km. Łódka będzie używana na zalewie SzCz, starej Świnie i okolice. Pozdrawiam Piotrek:)

Wega470 sam mam podobną tylko z innej stoczni, a tu chyba jest najtaniej za 5900. Możesz poszukać jakiejś classic 470 lub 460,  (np. mindak, sportyacht, boatspoland....)podzwonisz po stoczniach to cen się dowiesz, a różnice są czasami kolosalne.

• 0

Za 10 tys jeszce niedawno kolega @psulek sprzedawal cos ok 4.5m ale z aluminium

Dokładnie to 4,40x172 i koszt 9300. Burta 55cm, na dziobie nawet więcej. Odejmując zanurzenie to wyjdzie efektywnie około 50cm. W tej kwocie mogę zrobić jakieś drobne przeróbki lub doposażenie (np. dospawać mocowania do jakichś uchwytów itp).

Acha - łódka jest na tyle stabilna, że przy samej burcie spokojnie może stanąć dwóch chłopa po 100kg i nic się nie dzieje.

Edytowane przez psulek

• 0

Dokładnie to 4,40x172 i koszt 9300. Burta 55cm, na dziobie nawet więcej. ODejmując zanurzenie to wyjdzie efektywnie około 50cm. W tej kwocie mogę zrobić jakieś drobne przeróbki lub doposażenie (np. dospawać mocowania do jakichś uchwytów itp).

ha ha ha

a jeszcze niedawno kolega zapierał się, że nie sprzeaje łodzi i tylko sobie zrobił jedną sztukę

nie mam słów

• 0

Cześć

Informuje cię jako użytkownik Foxa 390 ze koledzy którzy maja 420 posprzedawali 20hp i kupili większe silniki, niestety 20 troszkę mało do tej masy, ja przy RF 390 mam z15hp ale moja mniej wazy, co do walorów tej łódki nie będę cię przekonywał ze warto moze wkleję zdjecie z telefonu które zrobiłem pewnego razu

• 0

ha ha ha

a jeszcze niedawno kolega zapierał się, że nie sprzeaje łodzi i tylko sobie zrobił jedną sztukę

nie mam słów

Kolego, daruj sobie te uszczypliwości. Po pierwsze napisałem że nie jestem producentem bo nie jestem. Jestem tylko tępym hobbystą inżynierem mającym dostęp do sprzętu i wiedzy. Idąc twoim tokiem rozumowania, to powinienem pospawać jedną i trzymać całe życie. Akurat chcę zrobić jeszcze większą i potrzebuję funduszy. W zimie będzie więcej czasu i może dam radę zrobić jakieś 1,8x5m do wiosny, albo coś innego fajnego - dwie koncepcje kręcą mi się po głowie. Jakbyś nie zauważył, to w moim ogłoszeniu jest wyraźnie napisane, ale powtórzę to tutaj, bo czuję że po twoim poście zaczną się dyskusje na priv jak ostatnio:

Uprzedzając pytania - nie instersują mnie zlecenia wykonania łodzi na zamówienie. Nie mam na to czasu

Jeżeli nie rozróżniasz kwestii sprzedaży używanych rzeczy od bycia producentem, to już niestety twój problem. 

Ale jak przyjdzie mi ochota się przebranżowić, to nie martw się - poinformuję cię pierwszego.

Edytowane przez psulek
  • Like 10

• 0

Kolego zainteresuj się łódka Horn koszt około 12 500 ale pewnie po sezonie się dogadacie, poszperaj trochę w necie to znajdziesz co nie co o niej a najlepiej jechać do Augustowa i się przeplynac puki jeszcze woda nie stoi i odpuść sobie Foxy za niska burta jak dla mnie i za bardzo przereklamowane są.

River Foks 390 i 420 to łodzie na rzeki (jak sama nazwa mówi) i znakomicie się na nich sprawdzają. Posiadam River Fox 390 GPX z pełnym wyposażeniem (taki samochód na wodzie) i w moich warunkach połowowych (rzeka Odra i Warta) nie ma lepszego sprzętu na chwilę obecną. Łódz jest bardzo stabilna i zwrotna oraz daje bardzo duże poczucie komfortu. Zastosowany silnik to Yamaha 20 hp i jest to co trzeba.Mam porównanie,bo to nie moja pierwsza łódz.

Miałem szwedzką 4 m o dość wysokich burtach,ale co z tego jak była chybotliwa i nie stabilna i przy silnym wietrze i wysokiej fali chlapało wodą na mnie i do łodzi.

River Fox to przepiękna przemyślana konstrukcja z pomyślunkiem dla wędkarza i jego potrzeb.

Och ta zawiść. Łodzie nie są wcale przereklamowane.Wśród swojego grona kolegów mam pięciu użytkowników Foxa 390 od 4-5 lat i są oni bardzo zadowoleni.

Na pewno nie jest to łodz stworzona wielkie na akweny,aczkolwiek na Rugi daje radę bez problemu.

A jak Panu za niskie burty są to proponuję kupić barkę, tam na pewno będą wysokie.

Pozdrawiam

Józef Leśniak

Edytowane przez Józef Lesniak
  • Like 3

• 0

zaczyna mi to przypominać rozmowę przed kościołem 2-ch jegomosci którego volkswagen jest lepszy ...

A ogólnie to kto co może porównywać jeżeli zna tylko jedną stronę medalu?

Osobiście uważam i sie przekonałem, że dobry wedkarz, a producent łodzi to całkowicie inne światy i całe szczęście - nie sądze aby to dało się połaczyć. Więc niech my wędkarze zostańmy wędkarzami, a producenci niech robią nam łodzie.

• 0

River Foks 390 i 420 to łodzie na rzeki (jak sama nazwa mówi) i znakomicie się na nich sprawdzają. Posiadam River Fox 390 GPX z pełnym wyposażeniem (taki samochód na wodzie) i w moich warunkach połowowych (rzeka Odra i Warta) nie ma lepszego sprzętu na chwilę obecną. Łódz jest bardzo stabilna i zwrotna oraz daje bardzo duże poczucie komfortu. Zastosowany silnik to Yamaha 20 hp i jest to co trzeba.Mam porównanie,bo to nie moja pierwsza łódz.

Miałem szwedzką 4 m o dość wysokich burtach,ale co z tego jak była chybotliwa i nie stabilna i przy silnym wietrze i wysokiej fali chlapało wodą na mnie i do łodzi.

River Fox to przepiękna przemyślana konstrukcja z pomyślunkiem dla wędkarza i jego potrzeb.

Och ta zawiść. Łodzie nie są wcale przereklamowane.Wśród swojego grona kolegów mam pięciu użytkowników Foxa 390 od 4-5 lat i są oni bardzo zadowoleni.

Na pewno nie jest to łodz stworzona wielkie na akweny,aczkolwiek na Rugi daje radę bez problemu.

A jak Panu za niskie burty są to proponuję kupić barkę, tam na pewno będą wysokie.

Pozdrawiam

Józef Leśniak

Kolego nie zawiść bo Foxy jeśli chodzi o pokład powinny być wyznacznikiem dla innych producentów ale wśród tych wszystkich wodotrysków zapomnieliśmy o najważniejszym a mianowicie o bezpieczeństwie a Foxy moim zdaniem nie zapewniają tego na większych wodach,pisałem już gdzieś o wędkarzach na Rosiu oni już się pozbyli się swojego River Foxa , a kolega szuka czegos na wieksza wodę

I prośba do wszystkich czytajcie ze zrozumieniem temat jest o łódce na dużą wodę i jeśli ktoś piszę, że Foxy się nie nadaja na tego typu akweny to nie pisze tego żeby być " zawistnym" tylko uprzedzić kolegę żeby nie popełnił błędu , a nie ja pisze ze się nie nadaje na zalew a kolega w tym samym temacie  pisze że się nadaje na rzeki. To nie temat łódka na rzekę.

Co do przereklamowania to po pierwsze ma ona piankę miedzy skorupami co według mnie dyskwalifikuje łódz ponieważ prędzej czy później wystąpi problem z nią(według mnie ładują ją szkutnicy którzy nie potrafią w inny sposób usztywnić swojej konstrukcji) po drugie widziałem ją na targach wiatr i woda i powiem tak, widziałem i słyszałem jak 90 kg wchodziło do niej i według mnie łódka za taką kasę i powinna trzeszczeć.

Edytowane przez kapi81

• 0

Jest taka pora roku że za 10-20tyś można kupić bardzo fajną łódź z przyczepą podłodziową i silnikiem w UK. I to łódkę która sobie poradzi i na Zalewie Szczecińskim i na Bałtyku. Od jakiegoś czasu choruję na shetlanda (w zależności od danego momentu albo na kabinówkę, albo na pilota). Osobiście szedłbym w tym kierunku, na pewno nie kupiłbym łodzi z niskimi burtami na tak dużą wodę.

• 0

WITAM

JA WYBRAŁEM SEMPERA440 ...WARTO OBEJRZEĆ

www.semper-ilawa.pl/

na temat sempera już było sporo powiedziane. 

Nie będę cytował, bo na tym forum można znaleźć informacje na temat tej łodzi. Opinie jednak ma w większości negatywne. 

Kto zainteresowany, ten znajdzie. 

ps.

nie musisz od razu krzyczeć @sandacz12

• 0

Pływam po Niegocinie, Kisajnie i Darginie. Ich powieżchnia jest ułamkiem powieżchni zalewu. Pływam aluminiowym quicksilverem 450 i mogę stwierdzić że to jest min. Dł. Jaką mogę polecić na złą pogode czyli silny wiatr i wysoką fale. Myślę że dobrym wyjściem była by 500 którą można kupić z rynku wturnego za tę sume.

• Like 1