Skocz do zawartości

Epic Swift

kocmyrz

Rekomendowane odpowiedzi

Blank kupiłem wczoraj, do tej pory nie dostałem od nich żadnej wiadomości o opóźnieniu, tylko automatyczne potwierdzenie zakupu, ale jest weekend, zobaczymy co będzie w poniedziałek. Pocieszam się myślą, że może jednak dostali kolor olive i będzie wysyłka, bo jeszcze parę dni temu na stronie mieli całkowity brak  modelu 686.

kocmyrz, a Tobie wysyłali jakieś info o opóźnieniu, bo jeśli miałeś darmową wysyłkę to czas dostawy drogą morską jest dosyć długi i twoje zamówienie może być w drodze.

Edytowane przez maq73

Miałem w rękach blank #6, jest jak #9. Straszna pała.

Blank i to w dodatku nieuzbrojony jest zawsze "jak pała" w porównaniu z uzbrojoną wędką więc przyjmuję trochę z ulgą twoją "opinię". Niestety tego typu "opinie" mogą być niesprawiedliwe...

... a machałeś wcześniej Epic'em bo ludzie się chyba głównie jarają, że są fast... czyli może też będzie PAŁA ;-0

kwiat

@kwiat Epiciem nie machałem, ale wiele szklanych blanķów miałem w rękach. Nie porównuje blanku do kija. Ale słyszałem lepsze opinie o lżejszych modelach.

@Maq najlierw mi napisali ze wysla po nowym roku, potem ze blank ma wade, wiec napisalem zeby mi wysłali jakikolwiek kolor no i mieli wyslac w ciagu tygodnia i dalej nic...

Niezła ruletka z tymi blankami.Macie świadomość z czym finalnie wyjdziecie nad rzekę? :unsure: :unsure: :unsure:

Jako zwolennik wędzisk gotowych powiem,że dużo łatwiej je sprawdzić,porównać z innymi,a potem ewentualnie sprzedać.

No i opisać co jest celem tego wątku ;)

• Like 3

• 4 miesiące temu...

http://tightloopflyrods.blogspot.ro/2015/05/fly-fishing-poland-river-san.html- Kilka ładnych zdjęć z wędkowania na naszym Sanie Epiciem przez wyjątkowo zdolnego rodmakera z Rumunii. 

Przy okazji, mój jest już od wczoraj u mnie i mam nadzieję zdać jakąś relację pod koniec tygodnia.  

Edytowane przez kocmyrz

• 1 rok później...

Andrzej, fabryczny 888 jest na ebay:

http://www.ebay.com/itm/Swift-Epic-888-Fiberglass-Fly-Rod-88-8wt-4pc-/182345360122?hash=item2a74a162fa:g:hjsAAOSwKOJYH2YL

Kupując kit w UK zapłaciłem więcej niż praktycznie nówki z ebaya...

Odkąd zatrudnili AprilVokey i zrobili 4-składy ceny poszły jeszcze mocniej do góry.

Podpowiem, że blanki Epica możesz kupić w UK od 420USD.

Ciekawostka:

http://www.ebay.com/itm/EPIC-FastGlass-686-Fly-Rod-86-6wt-4pc-Color-Nude-/182348456610?hash=item2a74d0a2a2:g:AZQAAOSwcUBYEiYo

http://www.ebay.com/itm/EPIC-FastGlass-480-Fly-Rod-80-4wt-3pc-Color-Nude-w-Agate-/182348456130?hash=item2a74d0a0c2:g:zKoAAOSwcUBYHfPw

Nie wiem jak ludziom się to opłaca budować i oferować za 380-450 USD, Epic musi dawać spory upust rodbuilderom.

Wartość samych komponentów to 120-150 USD, a gdzie robocizna? 

Gość ma naprawdę okazyjne ceny na nowiutki produkt.

Witam.

Te ceny to netto na rynku amerykańskim . Dolicz jedną czwartą do tego i będziesz miał cenę faktyczną dla innych nacji niż amerykańska.

... a swoją drogą ... 250 - 300 dolców za uzbrojenie kijka to wcale nie taka mała kwota wszędzie na świecie ...

Pozdrawiam.

Ja też nie, dopóki nie musze jej zapłacić...

A ponieważ na rynku mam do wyboru całe mnóstwo innych blanków / wędek, ze spokojem odpuszczam sobie Epica. :)

Zapłacić można każdą cenę, jeśli się konkretnie wie za co. ;)  O ile rozumiem chęć zbudowania blanku grafitowego który udaje klejonkę, to tworzenie "fastglassu" już nie za bardzo. Jak by nie patrzeć grafit dynamiką przewyższa każde szkło, a wybór jest przeogromny.

• Like 1

Jak by nie patrzeć grafit dynamiką przewyższa każde szkło, a wybór jest przeogromny.

To właśnie miałem na myśli pisząc ze nie widzę przyczyny płacić tyle za epica. Z łatwością znajdę grafit o podobnych właściwościach za ułamek tej ceny, a za nieco większy ułamek przewyższający go o lata świetlne. ..

Mam wrażenie że blanki epic to majstersztyk nie tyle inżynierii kompozytowej co .... marketingowej. .

To właśnie miałem na myśli pisząc ze nie widzę przyczyny płacić tyle za epica. Z łatwością znajdę grafit o podobnych właściwościach za ułamek tej ceny, a za nieco większy ułamek przewyższający go o lata świetlne. ..

Mam wrażenie że blanki epic to majstersztyk nie tyle inżynierii kompozytowej co .... marketingowej. .

Przez ciekawość zapytam - czy Kolega łowił tymi blankami, zna ich możliwości. Ja nie, dlatego chciałbym spróbować. Wspomniane "lata świetlne" w bajki bym włożył... Jedni lubią "ścigacze" drudzy "chopper-y".  ;)