maq73 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Blank kupiłem wczoraj, do tej pory nie dostałem od nich żadnej wiadomości o opóźnieniu, tylko automatyczne potwierdzenie zakupu, ale jest weekend, zobaczymy co będzie w poniedziałek. Pocieszam się myślą, że może jednak dostali kolor olive i będzie wysyłka, bo jeszcze parę dni temu na stronie mieli całkowity brak modelu 686.kocmyrz, a Tobie wysyłali jakieś info o opóźnieniu, bo jeśli miałeś darmową wysyłkę to czas dostawy drogą morską jest dosyć długi i twoje zamówienie może być w drodze. Edytowane 11 Stycznia 2015 przez maq73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiat Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Miałem w rękach blank #6, jest jak #9. Straszna pała. Blank i to w dodatku nieuzbrojony jest zawsze "jak pała" w porównaniu z uzbrojoną wędką więc przyjmuję trochę z ulgą twoją "opinię". Niestety tego typu "opinie" mogą być niesprawiedliwe...... a machałeś wcześniej Epic'em bo ludzie się chyba głównie jarają, że są fast... czyli może też będzie PAŁA ;-0kwiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 @kwiat Epiciem nie machałem, ale wiele szklanych blanķów miałem w rękach. Nie porównuje blanku do kija. Ale słyszałem lepsze opinie o lżejszych modelach.@Maq najlierw mi napisali ze wysla po nowym roku, potem ze blank ma wade, wiec napisalem zeby mi wysłali jakikolwiek kolor no i mieli wyslac w ciagu tygodnia i dalej nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 z własnych doswiadczeń wiem że najciekawsze i najbardziej frapujace w zakupach nowych "pretów" jest to " oczekiwanie".. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Niezła ruletka z tymi blankami.Macie świadomość z czym finalnie wyjdziecie nad rzekę? :unsure: Jako zwolennik wędzisk gotowych powiem,że dużo łatwiej je sprawdzić,porównać z innymi,a potem ewentualnie sprzedać. No i opisać co jest celem tego wątku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 26 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 (edytowane) http://tightloopflyrods.blogspot.ro/2015/05/fly-fishing-poland-river-san.html- Kilka ładnych zdjęć z wędkowania na naszym Sanie Epiciem przez wyjątkowo zdolnego rodmakera z Rumunii. Przy okazji, mój jest już od wczoraj u mnie i mam nadzieję zdać jakąś relację pod koniec tygodnia. Edytowane 26 Maja 2015 przez kocmyrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Andrzej, fabryczny 888 jest na ebay:http://www.ebay.com/itm/Swift-Epic-888-Fiberglass-Fly-Rod-88-8wt-4pc-/182345360122?hash=item2a74a162fa:g:hjsAAOSwKOJYH2YL Kupując kit w UK zapłaciłem więcej niż praktycznie nówki z ebaya...Odkąd zatrudnili AprilVokey i zrobili 4-składy ceny poszły jeszcze mocniej do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Dzięki za namiar, muszę zebrać siły. Planowałem zakup blanku w połowie grudnia i zlecenie budowy do K.Z. To są plany, co z tego wyjdzie czas pokarze. PS. Nie ten kolor... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Podpowiem, że blanki Epica możesz kupić w UK od 420USD. Ciekawostka:http://www.ebay.com/itm/EPIC-FastGlass-686-Fly-Rod-86-6wt-4pc-Color-Nude-/182348456610?hash=item2a74d0a2a2:g:AZQAAOSwcUBYEiYohttp://www.ebay.com/itm/EPIC-FastGlass-480-Fly-Rod-80-4wt-3pc-Color-Nude-w-Agate-/182348456130?hash=item2a74d0a0c2:g:zKoAAOSwcUBYHfPwNie wiem jak ludziom się to opłaca budować i oferować za 380-450 USD, Epic musi dawać spory upust rodbuilderom.Wartość samych komponentów to 120-150 USD, a gdzie robocizna? Gość ma naprawdę okazyjne ceny na nowiutki produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Paweł, mnie bardziej zastanawia skąd Epic bierze ceny na swoje produkty ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Jak to skąd, toż to Nowa Zelandia, trzeba pojechać i zobaczyć jaki oni mają luuuz i stosunek do życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Witam.Te ceny to netto na rynku amerykańskim . Dolicz jedną czwartą do tego i będziesz miał cenę faktyczną dla innych nacji niż amerykańska.... a swoją drogą ... 250 - 300 dolców za uzbrojenie kijka to wcale nie taka mała kwota wszędzie na świecie ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Jak to skąd, toż to Nowa Zelandia, trzeba pojechać i zobaczyć jaki oni mają luuuz i stosunek do życia Aaaa, rozumiem. Wydawało mi się, że aż tak to się nie można wyluzować... Właściwie to ja nie mam nic przeciwko wysokiej cenie...tylko czasem mam wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 I bardzo dobrze, że masz wątpliwości ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Właściwie to ja nie mam nic przeciwko wysokiej cenie... Ja też nie, dopóki nie musze jej zapłacić...A ponieważ na rynku mam do wyboru całe mnóstwo innych blanków / wędek, ze spokojem odpuszczam sobie Epica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 A ja bardzo chciałbym mieć kij na tym blanku - "888". Do tego w oryginalnym wykonaniu. Jak finanse pozwolą to się skuszę... Fotki z netu przypisane Epic 888. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Ja tez powoli sie do 888 przymierzam, bylby trzeci do kompletu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Ja też nie, dopóki nie musze jej zapłacić...A ponieważ na rynku mam do wyboru całe mnóstwo innych blanków / wędek, ze spokojem odpuszczam sobie Epica. Zapłacić można każdą cenę, jeśli się konkretnie wie za co. O ile rozumiem chęć zbudowania blanku grafitowego który udaje klejonkę, to tworzenie "fastglassu" już nie za bardzo. Jak by nie patrzeć grafit dynamiką przewyższa każde szkło, a wybór jest przeogromny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 A ja bardzo chciałbym mieć kij na tym blanku - "888". Do tego w oryginalnym wykonaniu. Oryginalne miałem na myśli nietuzinkowe, czyli pracownia i moje widzi mi się... Jak zawsze Kraków - Fishing Art. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Jak by nie patrzeć grafit dynamiką przewyższa każde szkło, a wybór jest przeogromny.To właśnie miałem na myśli pisząc ze nie widzę przyczyny płacić tyle za epica. Z łatwością znajdę grafit o podobnych właściwościach za ułamek tej ceny, a za nieco większy ułamek przewyższający go o lata świetlne. .. Mam wrażenie że blanki epic to majstersztyk nie tyle inżynierii kompozytowej co .... marketingowej. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 To właśnie miałem na myśli pisząc ze nie widzę przyczyny płacić tyle za epica. Z łatwością znajdę grafit o podobnych właściwościach za ułamek tej ceny, a za nieco większy ułamek przewyższający go o lata świetlne. .. Mam wrażenie że blanki epic to majstersztyk nie tyle inżynierii kompozytowej co .... marketingowej. . Przez ciekawość zapytam - czy Kolega łowił tymi blankami, zna ich możliwości. Ja nie, dlatego chciałbym spróbować. Wspomniane "lata świetlne" w bajki bym włożył... Jedni lubią "ścigacze" drudzy "chopper-y". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Tajmień i April Vokey, niezła fotka, swoją drogą babka jest niezła, nie jeden chciałby mieć taką listę sponsorów http://www.aprilvokey.com/sponsors/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Tajmień i April Vokey, niezła fotka, swoją drogą babka jest niezła, nie jeden chciałby mieć taką listę sponsorów Kobitka jak się patrzy. Gdybym miał kasę też bym ją chętnie zasponsorował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Przez ciekawość zapytam - czy Kolega łowił tymi blankami, zna ich możliwości. [/size][/font][/color] [/size]Nie łowił, czeka aż ktoś kupi I da pomachać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 To prawda, trochę nie na temat, ale jakby ktoś chciał się z bliska przyjrzeć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi