Kuba Standera Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Hej!Takie pytanie. Szukam mocnych haków do suchej muchyRozmiar 12, czyli jakieś ledwo widoczne mikrusy ale muszą być w stanie ze słusznym przyponem poradzić sobie z zupełnie zwariowanym dużym pstrągiem. To co mam, czyli Wizardy, Kamasanay i Partridge itd niestety działa tak sobie,Kilka ryb w tym sezonie pomachało mi płetwami na papa i wreszcie zimową porą krętaczą naszło mnie na znalezienie czegoś co da radę.Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Gamakatsu F11 lub F31 - na ubogą muchę.Na obfitą to F314,ale tego u nas nie ma.Specjalnie kiedyś f.Expert sprowadziła dla kilku muszkarzy z Bydgoszczu.Mimo ze od żródła to drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Kuba, Jak do chrustow to Tiemco 100 spbl ( bez zadziora) badz 100 z nim, do goddardow mozesz smialo uzyc Gamakatsu G-point Competition heavy, GP 304, nie sa wcale takie grube i ciezkie jak by sie wydawalo zas mocne jak czort, na tym haku mialem najwiekszego lipienia w Szwecji i wytrzymal chociaz przypon pekl, tu juz sprawdzone na ''przylowach'', teczak ok 60 nawet go nie ruszyl a holowalem ostro Gamaki masz po 2 funty za paczke na angielskim ibeju, do klinkhammerow mozesz tez zakupic buzzer heavy w tym samym miejscu, tez mocne france, tylko trzeba muche ciut bardziej aquelem maznac Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekg Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 pamiętam, że w kilku wydaniach T&S dobrze pisali o hakach Kamasan ( B170), nie wiem jak bardzo są popularne na wyspach ale może warto sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Potrzebuję do terrestiali itp wydumek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zerknij na haki karpiowe w małych rozmiarach (teflon) lub do połowu brzan z uchem. Bawiłem się piankami przy takim haku jak z linku tyle, że sklep Ci nie pasi... W realu nie jest duży (10), piekielnie mocny, profilem utrzyma każdą rybę. Minus to grot, ale tutaj kleszcze można uskutecznić, pływalność bez znaczenia przy piance, ten akurat jest w sam raz.Tak ogólnie to karpiowe haki wielu wykorzystuje przy glajchach. http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/owner-haki-karpiowe-56501-iseama-x-g4-a101-p211-k3600.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 (edytowane) Do terrestiali piankowych, to w ogóle sięnie pier#$$ i dawaj normalnie nimfowe/streamerowe haki - to i tak pływa jak korek. Ja używam np. TMC 5263 #8 i 6. Do mniejszych terestiali używam haków do suchych TMC 2303. Akurat tego to sporo własnie kręce. Nie wiem jak u ciebie z dostępnością Dai-Riki - oni maja fajny mocny model do terestiali 280. Pozdro Edytowane 16 Grudnia 2014 przez kocmyrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Panowie, terestiale nie = piankowce Podpowiedzią jest #12 Chyba na razie zobaczę o-co-kamasan , może będą na mojej wiosce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Ty wiesz najlepiej co chcesz ukręcić, byle nie łeb mrówki, insekta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 (edytowane) Panowie, terestiale nie = piankowce Podpowiedzią jest #12 Chyba na razie zobaczę o-co-kamasan , może będą na mojej wiosce No ja żuczki z piankowym grzbietem wiąże i na #16, obcza jmoże jeszcze te Dai-Riki albo Tiemco 2302 - są podobne, troch gorzej mają wyprofilowane oczko. Edytowane 16 Grudnia 2014 przez kocmyrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ejdiem Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 wiecie może gdzie dostanę haki Hikara/Traper black nikel SC48 w rozmiarach #20 #22 i #24? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 WitamBardzo mocne haki do suchej ,ale sa dwa problemy :W Polsce nieosiągalne Najwiekszy rozmiar 14 (odpowiada 12 innych firm) Lekko wyprofilowany na kształt jetkiMoże za granicą beda osiagalne.Klaniam się Marian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Gamakatsu F314. Sprawdzone na dużych rybach. W Polsce ciężkie do dostania- ja kupiłem u hurtownika, zalegało im kilka paczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Gamakatsu F314. Sprawdzone na dużych rybach. W Polsce ciężkie do dostania- ja kupiłem u hurtownika, zalegało im kilka paczek.firma Expert wiele lat temu zamówiła je dla kilku wędkarzy z myślą o łowieniu morskim.Ja odkupiłem kilkanaście paczek od Zielaznego.Ja kręciłem na nich majówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Mam na nich ślajzury na 1 i 2kach. Na mniejszych 6-10 mam koniki polne i jętki. Wykupilem wszystko co było u Grygla ????. Mocne, świetnie trzymają rybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Na majówki to gamaki F11, F314 na morze. Mam kilkanaście paczek #1 i chyba #8. Jakby ktoś szukał to mogę odstąpić, bo chyba tego nie wykorzystam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi