peekol Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Świetne woblerki, bardzo fajne konstrukcje, praca też ok.W malowaniu bączków i piąteczki widać wyraźnie źródło inspiracji, ale...z 'realfishami' to mnie rozwaliłeś - szczupak hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szperacz76 Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Kolego piękne wobki !!! Powiedz jakie farbki używasz do malowania pędzelkiem . W moim przypadku to wszelkiego rodzaju farbki akrylowe - takie nie gryzą się z lakierami których używam.Warto mieć w arsenale farby rzadkie jak np. Pactra, Humbrol oraz gęste w tubkach np. Maimeri.Z reguły nie używam samych farb - mieszam je z wodą, lakierem akrylowym lub środkiem opóźniającym wysychanie.Tę piąteczkę z foto (za wyjątkiem podkładu psikanego sprayem) pomalowałem wykałaczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szperacz76 Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Różanka w akcji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szperacz76 Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Dwa kolejne malowańce. Tutaj miała być płotka, ale chyba przesadziłem z ilością koloru, chociaż oczko bardzo mi się podoba. (7 cm) Zombie - lub w wersji spolszczonej nieżywiec, a może raczej... bliźniak? (5 cm) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szperacz76 Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Pierwsze podejście do okonka; z jednego strzału bez lakierowania pomiędzy kolejnymi kolorami. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Ale ten to już jakbyś innemu twórcy z warsztatu podprowadził Jakbym nie wiedział że to Twój wątek to rękę dał bym sobie uciąć że to innego, charakterystycznego Twórcy... Oko tylko inne, większe...Zachęcam do poszukania własnego stylu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szperacz76 Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 To są moje początki w malowaniu przynęt i uzyskane efekty są w znacznej mierze dziełem przypadku, a nie realizacją zamierzonej wizji.Mam nadzieję, że ewentualne mniejsze lub większe podobieństwa żadnych jerkbaitowych Twórców nie urażą. Poniżej załączam dwa linki do stron z bardzo ładnymi fotkami ryb, również naszych rodzimych gatunków. http://www.naturephoto-cz.comhttp://www.hlasek.com/ccryby1pl.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Bardzo fajne wobki.widać progress...AAA i linki do rybek i innych zwierzaków także przydatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Malowanki papę cieszą, czyli jest dobrze. ...Poniżej załączam dwa linki do stron z bardzo ładnymi fotkami ryb, również naszych rodzimych gatunków. http://www.naturephoto-cz.com...Znam, korzystałem. Robactwo też inspirujące tu mają -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Kuba, wypowiedz no się i przyznaj że ucznia wziąłeś na szkolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szperacz76 Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Dzięki Hektor za naprowadzenie, bo mi ten komentarz peekol'a spać nie dawał.Faktycznie kupiłem od Kuby kilka woblerów w zeszłym roku; niestety Warta uporała się z nimi bardzo szybko Ale widocznie gdzieś z tyłu głowy zostało, bo podobne są, nie zaprzeczę. Na ucznia to ja się chętnie piszę, tym bardziej że poznaniak jestem (chociaż aktualnie taki bardziej "podpoznaniak"), więc na lekcje nie miałbym daleko Tak całkiem serio to fajnie jest usiąść sobie z całym tym malarskim arsenałem i kombinować samemu.A jak coś nie wychodzi, zawsze można zwalić winę na pędzel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szperacz76 Opublikowano 24 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Okoniasy - cukierasy Samce alfa nie tolerują konkurencji. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szperacz76 Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Nowa stacja lakiernicza; w sam raz na maluchy lub jakieś wąskie minnow do 7-8cmZobaczymy jak się sprawdzi; na razie po pierwszych próbach wydaje się, że fazę słoiczkową mam już za sobą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Bardzo ciekawy pomysł, godny wypróbowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szperacz76 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 I jeszcze nową suszarkę zmajstrowałem.Kartonowa wyzionęła ducha, więc tym razem zainwestowałem w plastik. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Na spód suszarki daj sobie kartonik, z woblerków będzie kapał lakier i momentalnie zniszczy ci suszarkę. Rozumiem, że lakierujesz woblerki poprzez zanurzanie w lakierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szperacz76 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Bez obaw, resztki lakieru odchodzą od dna pudełka jak wosk. Okoniasy dla mnie i dla znajomych pod choinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 (edytowane) Na spód suszarki daj sobie kartonik, z woblerków będzie kapał lakier i momentalnie zniszczy ci suszarkę. Rozumiem, że lakierujesz woblerki poprzez zanurzanie w lakierze.Jak lakieruje to lakier kapie na pokrywkę od wiaderka, po zaschnięciu ładnie odchodzi Ładne okoniasy Edytowane 7 Grudnia 2016 przez Santiago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szperacz76 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Dopiero obrosną w piórka. O moją pamięć nie musisz się martwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szperacz76 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Okoniasy gotowe; Uff, jeszcze tylu sztuk na raz nie malowałem, szok ile czasu na to schodzi. Dokładne obliczenia wykazały, że jest jeszcze jedna wolna sztuka - kto ma ochotę, niech pisze w wątku.Wysyłam w poniedziałek - mam nadzieję, że dopłynie jeszcze przed Świętami.Laureata wybieram według własnego widzi mi się 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Ładnie wyszły, ciekawi mnie jak będą pracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszWinter Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 zawsze oglądam dłużej woblerki malowane pędzlem, masz kolego dobrą rękę, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szperacz76 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 W tym roku byłem chyba mega grzeczny, bo najpierw Mikołaj, a teraz Gwiazdor obdarzył mnie piękną rybką.Wczorajszy, warciany tłuścioszek Oj nasłucham się dzisiaj u teściów za to C&R... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Gratuluję rybki i sposobu jej potraktowania /filmik/. Aby wszyscy tak postępowali to mielibyśmy rybek w bród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Woblerek dotarł, ale nie miałem sposobności go oglądać, jestem poza domem. Wnukowi bardzo się spodobał, dzięki. Życzę zdrowych i spokojnych Świąt, rekordowych rybek w przyszłym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szperacz76 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Czego również Tobie i wszystkim Jerkbaitowcom życzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi