Skocz do zawartości

Woblerki Szperacza

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego piękne wobki  !!! Powiedz jakie farbki używasz do malowania pędzelkiem .  

W moim przypadku to wszelkiego rodzaju farbki akrylowe - takie nie gryzą się z lakierami których używam.

Warto mieć w arsenale farby rzadkie jak np. Pactra, Humbrol oraz gęste w tubkach np. Maimeri.

Z reguły nie używam samych farb - mieszam je z wodą, lakierem akrylowym lub środkiem opóźniającym wysychanie.

Tę piąteczkę z foto (za wyjątkiem podkładu psikanego sprayem) pomalowałem wykałaczką.

• 2 tygodnie później...

To są moje początki w malowaniu przynęt i uzyskane efekty są w znacznej mierze dziełem przypadku, a nie realizacją zamierzonej wizji.

Mam nadzieję, że ewentualne mniejsze lub większe podobieństwa żadnych jerkbaitowych Twórców nie urażą.

Poniżej załączam dwa linki do stron z bardzo ładnymi fotkami ryb, również naszych rodzimych gatunków.

http://www.naturephoto-cz.com

http://www.hlasek.com/ccryby1pl.html

• Like 1

Malowanki  :) papę cieszą, czyli jest dobrze.

...Poniżej załączam dwa linki do stron z bardzo ładnymi fotkami ryb, również naszych rodzimych gatunków.

http://www.naturephoto-cz.com

...

Znam, korzystałem. Robactwo też inspirujące tu mają ;)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kuba, wypowiedz no się i przyznaj że ucznia wziąłeś na szkolenie :P

Dzięki Hektor za naprowadzenie, bo mi ten komentarz peekol'a spać nie dawał.

Faktycznie kupiłem od Kuby kilka woblerów w zeszłym roku; niestety Warta uporała się z nimi bardzo szybko :(

Ale widocznie gdzieś z tyłu głowy zostało, bo podobne są, nie zaprzeczę.

Na ucznia to ja się chętnie piszę, tym bardziej że poznaniak jestem (chociaż aktualnie taki bardziej "podpoznaniak"), więc na lekcje nie miałbym daleko :D

Tak całkiem serio to fajnie jest usiąść sobie z całym tym malarskim arsenałem i kombinować samemu.

A jak coś nie wychodzi, zawsze można zwalić winę na pędzel :)

post-57862-0-44453000-1458378275_thumb.jpg

• 4 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...

Na spód suszarki daj sobie kartonik, z woblerków będzie kapał lakier i momentalnie zniszczy ci suszarkę. Rozumiem, że lakierujesz woblerki poprzez zanurzanie w lakierze.

Jak lakieruje to lakier kapie na pokrywkę od wiaderka, po zaschnięciu ładnie odchodzi :)

Ładne okoniasy :D

Edytowane przez Santiago

Okoniasy gotowe; Uff, jeszcze tylu sztuk na raz nie malowałem, szok ile czasu na to schodzi.

post-57862-0-24697700-1481752863_thumb.jpg

Dokładne obliczenia wykazały, że jest jeszcze jedna wolna sztuka - kto ma ochotę, niech pisze w wątku.

Wysyłam w poniedziałek - mam nadzieję, że dopłynie jeszcze przed Świętami.

Laureata wybieram według własnego widzi mi się B)

• Like 12

• 2 tygodnie później...