Skocz do zawartości
  • 0

Temat do zamknięcia -Nabijanie postów ?

pablo208

Pytanie

Witam Panów Moderatorów tego forum. Uprzejmię prosze o zamknięcie tego tematu ,ponieważ przerodzil się w dyskusję o niczym i niczego jak widze wnosi do zadanego pytania. Kilku kolegów na początku odpowiedzialo , a teraz jest rozmowa i toczenie piany o nic...

Serdecznie pozdrawiam Paweł

Edytowane przez pablo208

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Haaaa Za cienkie dno pewnie brak wzmocnień i tyle. Normalne że firmy oszczędzają na materiałach.

byłem szkutnikiem parę latek i troszkę się na tym znam.

Budowy łodzi nie można porównywać z budową elementów z laminatu, np baniaków do opryskiwaczy.

A chcecie naprawdę dobrą łódź to proszę.

http://eurolodzie.com/onas.htm

Tu nikt nie oszczędza na materiałach.

Edytowane przez Albatros

• 0

Ta WIGRY 434 Kozacka łódź, na pewno lepsza wędkarsko od Horna czy też Sempera 440

Oj kolego widze że masz marną wiedze o motorowadniactwie proszę popatrzeć na filmikach jak pływa Horn a jak Wigry.

Powiem więcej kolego wydaje mi sie że żadnej łódek w/w nie widziałes na żywo (nie wspominając o pływaniu) jedynie moooooooooże widziałeś na zdjęciach.

• 0

Każdemu wedle potrzeb.
Nie zapominajmy jednak, że to forum jest dla wędkarzy, a nie motorowodniaków i tutaj po części się zgodzę z Panem mrWhite7. 
Przy wyborze łódki zdecydowanie bardziej stawiam na aspekty wędkarskie niż osiągi. Podczas łowienia ryb z łodzi ważny jest dla mnie komfort i rozwiązania stricte pod wędkarza. 
Zdarza się jednak, że aby dotrzeć na łowisko trzeba pokonać szybko kawał drogi, i w tym wypadku wybieram coś takiego ;)

post-53729-0-03433700-1419245568_thumb.jpg

• 0

Oj kolego widze że masz marną wiedze o motorowadniactwie proszę popatrzeć na filmikach jak pływa Horn a jak Wigry.

Powiem więcej kolego wydaje mi sie że żadnej łódek w/w nie widziałes na żywo (nie wspominając o pływaniu) jedynie moooooooooże widziałeś na zdjęciach.

Znowu nik zmieniłeś ? Napiszę więc więcej ,ten twój Horn bardzo marnie  nadaje się do wędkowania na spinnig .Łódź jest nieprzystosowana wędkarsko i przyjmij to do wiadomości albo projekt popraw . Jako rekreacyjna łódź to może obleci chociaż znam lepsze konstrukcje. Chyba tyle na temat Horna . Wstaw na forum turystycznym i oczekuj zachwytów bo tutaj to każdy w miarę zaawansowany spinningista wyśmieje cię z tą konstrukcją .

Edytowane przez mrWhite7

• 0

Tak napisałem bo chyba kolega ma jakieć urojenia bo o zmianie nicku czytałem juz kolegi wypowiedzi w różnych postach.

Powiem tak nigdy tu na forum nie zmi9eniłem nicka, mam taki od początku, i nie zamierzam zmieniać.

Kolega pisze że Wigry lepsze od Horna i Sempera , mogę wiedzieć w czym?

Edytowane przez kapi81

• 0

Tak napisałem bo chyba kolega ma jakieć urojenia bo o zmianie nicku czytałem juz kolegi wypowiedzi w różnych postach.

Powiem tak nigdy tu na forum nie zmi9eniłem nicka, mam taki od początku, i nie zamierzam zmieniać.

Kolega pisze że Wigry lepsze od Horna i Sempera , mogę wiedzieć w czym?

Nie sądzę abym ja czy też pan Macierewicz miał jakieś urojenia . Mieszkam w Niemczech polską polityką się nie zajmuję ale nie osądzam i nie agituję zwłaszcza na forum wędkarskim, jestem wędkarzem i na tym forum wyrażam swoje wędkarskie opinie i spostrzeżenia i zrozum że z punktu wędkarskiego łódź tak przez ciebie zachwalana jest kiepska . O dobrej wędkarsko konstrukcji decyduje komfort łowiącego i zaadaptowanie powierzchni łodzi aby wędkowanie było jak najbardziej wygodne , nie bardzo zależy mi na znalezieniu się np. 30 sekund wcześniej niż płynąc Hornem bo łódź jest raptem szybsza o 5 km/h . Co to za "różne posty " bo nie wiem o czym piszesz ?

Edytowane przez mrWhite7

• 0

O dobrej wędkarsko konstrukcji decyduje komfort łowiącego i zaadaptowanie powierzchni łodzi aby wędkowanie było jak najbardziej wygodne , nie bardzo zależy mi na znalezieniu się np. 30 sekund wcześniej niż płynąc Hornem bo łódź jest raptem szybsza o 5 km/h .

Dokładnie zgadzam się z tą opinią :D

Ale, powszechnie mówi się,  że o gustach nie dyskutuje się :D :D :D

• 0

Widzę kilka wpisów i tyle , różnych użytkowników a kto je robi to zapewne wie admin po numerach IP , zresztą też niekoniecznie bo wpisów można dokonywać z różnych urządzeń . W dobie mnogości urządzeń z dostępem do netu to doprawdy nie problem ,zresztą aż tak bardzo mnie to nie obchodzi i dociekać tego nie zamierzam  ,ważne jest to że zachwalana łódka Horn z punktu wędkarskiego jest nieprzemyślaną kichą i propagując ją na forum wędkarskim producent powinien chociaż trochę przystosować ją wędkarsko.

• Like 1

• 0

Widzę kilka wpisów i tyle , różnych użytkowników a kto je robi to zapewne wie admin po numerach IP , zresztą też niekoniecznie bo wpisów można dokonywać z różnych urządzeń . W dobie mnogości urządzeń z dostępem do netu to doprawdy nie problem ,zresztą aż tak bardzo mnie to nie obchodzi i dociekać tego nie zamierzam  ,ważne jest to że zachwalana łódka Horn z punktu wędkarskiego jest nieprzemyślaną kichą i propagując ją na forum wędkarskim producent powinien chociaż trochę przystosować ją wędkarsko.

Zgadzam się :D

• 0

to powiedz to producentowi a nie za jego plecami - myślę, że śmiechem by Cię zmiażdżył :D

Każdy zachwala co ma  i tyle. Ja sobie wybrałem taką łódź i uważam to za najlepszy wybór. Ktoś inny wybrał inną i też uważa to za najlepszy wybór. Ale smarowanie komuś tyłka za jego plecami oznacza trochę o małym IQ.

Idź na motorowodne i tam podyskutuj oraz pozarzucaj z producentem mojej łodzi - z chęcią poczytam tę dyskusję B)

• 0
Michał81, on 22 Dec 2014 - 13:34, said:

Ja sobie wybrałem taką łódź i uważam to za najlepszy wybór. Ktoś inny wybrał inną i też uważa to za najlepszy wybór.

Z tym też się zgadzam :D  Ale tylko z tym :D

Edytowane przez mariuszwf

• 0

Kolego co masz na mysli że nie jest wedkarski to ze nie ma bakist zamykanych?, może i tak w zamian masz duży pokład nie zabudowany czy to wada czy zaleta to jest jak z brunetkami blondynkami jeden woli to jeden tamto kwestia gustu a z nimi sie nie dyskutuje.Ale nie podlega dyskusji że Horn jest sex torpeda(obrazowo to ujmując)

Zeby nie było że wychwalam tak Horna to od razu napiszę że najprawdopodobniej w styczniu bedę zamawiał Horna i myśle że dokonuję dobrego wyboru, narazie zastanawiam się co dobrać z opcji aby móc polatać sobie w trolu na trotką po bałtyku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...