bartolomeo213 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Panowie mam takie pytanie łowicie ostatnio na tym odcinku,chodzi głównie o sandacza czy wam się trafia.Zastanawia mnie co się stało w tym okresie z ta ryba?Pogoda troszkę oszalała i od dłuższego czasu nie mogę namierzyć tej pieknej ryby na tym odcinku .Macie jakieś efekty, a może poprostu sandacz w ogóle nie bierze jest ktoś z tej okolicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 W Łączanach w zeszłym roku trochę było sandacza ale same króciaki i trochę niewielkiego sumka (lato) natomiast w tym roku lipa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo213 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Przepraszam może źle się wyraziłem chodzi mi czy ktoś teraz w grudniu na tym odcinku łowi ostatnio sandacze i w jakich okolicach (miejscowość) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Potrzebujesz może dokładne współrzędne GPS?? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 może poprostu sandacz w ogóle nie bierze Biorą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Jaki stan wody ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Biorą.Bierze, jakby nie brał to by jeszcze był... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Stan wody na pogodynce jest bardzo fajny, godzinowy, kilka punktów pomiarowych, nawet w niektórych z temperaturą wody.Sandacze na tym odcinku kiedyś były. Teraz łowi się głównie jandacze - ewidentnie skarłowaciały, najprawdopodobniej na skutek mieszanego tarła z jazgarzami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Tylko informacyjnie podam, że od pół roku z powodu remontu elektrowni wodnej woda do jazu w Smolicach ma sztucznie obniżony stan o ponad dwa metry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo213 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Wiem ze woda jest obniżona biegamy po Wiśle przynajmniej po 3 razy w tygodniu ze znajomymi i nigdzie nie możemy złowić sandacza, podkreslam nie łowimy w jednym miejscu i oczywiście nie na płyciznach choć przyznam że i tam go szukaliśmy .Nie możemy złowić nawet tych małych pistoletów przynajmniej wtedy wiadomo by było ze tam są a tak istna cisza :/zadałem takie pytanie czy w okresie grudniowym coś łowicie na tym odcinku nie po to żeby ktoś podał namiary GPS czy pokazał swoje miejscówki a powiedział czy łowi sandacze teraz w grudniu i powiedzmy na wysokości jakiego miasta .Pomoże mi to w dowiedzenia się co stało się z tą ryba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Małych nie szukaj. Na tym odcinku co wskazałeś w jednym z miejsc stacjonuje około 500 kormoranów. Okonie, sandaczyki, szczupaczki występują w śladowych ilościach. Na wiosnę jazie zamiast średniaczków łowie same kluchy powyżej 45 cm. Nikt mi nie powie że ludzie wyjedli te małe a duże zostawili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Na zakręcie gdzie są kormorany jest zimowisko. Ryb jest tam dużo, szarpakowców też. Można spokojnie łowić, starczy dla kazdego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo213 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 O którym odcinku mówisz kolego z tymi kormoranami i szarpakowocami na tych miejscach w których lowie drobne sandacze i małe klenia to nie zadość :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Masz na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo213 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Dzięki kolego za informacje pochodzę i po tym odcinku dawno tam nie byłem a skoro i tak spacerujemy bez jakiego kolwiek pstryka to warto i ten odcinek zwiedzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalKl Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Sandacz jest tylko ... ostatniego złapałem w Październiku. Najlepszy okres dla mnie to był koniec Sierpnia, Wrzesień i początek Października. Później znikły i nie mogłem ich namierzyć. Dużo ryb w granicach 55-65. Trafiły się też bodajże 4 sztuki 70+ i dwa 80taki.(wrzucałem zdjęcia na forum sandacze 2014). Narazie jeśli chodzi o mnie to najlepszy sezon sandaczowy. Łowiłem głownie na Wiśle w okolicach Kanału Dwory/Przeciszów. Niestety późna jesień to magia dla mnie jeśli chodzi o te ryby:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebort Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Kolego, zlituj się i popraw tytuł, aż oczy bolą od tych Lonczan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Jak to tak mało łowicie? Przecież PZW Katowice ustalił roczny limit sandacza na 35 sztuk, więc musi być go w cholerę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo213 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Powiem tak ostatniego sandacza wyciaglem ja i moi znajomi w listopadzie a raczej na jego początku teraz mamy połowę grudnia i od tego czasu nie miałem do czynienia z pstrykiem psiaka a właśnie teraz jest najlepszy okres na zabawę z nimi :/Z tego co widzę reszta polski ciągnie piękne sztuki a z tego co rozmawiam ze kolegami i z napotkanych spinningistami WISŁA UMARŁA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilesianPerch Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 (edytowane) ja ostatnio jak chcę pooglądać sandacze to jadę do Tesco..... Edytowane 17 Grudnia 2014 przez SilesianPerch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oprych Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Panowie po długich negocjacjach z moja partnerką udało mi się wynegocjować jeden dzień na zakończenie sezonu Wybrałem Wisle - rejon KatowickiDlaczego sam nie wiem chyba z sentymentu Teraz pytanie- gdzie? jakie miejsce?Miejscowość? okolica.? Mam parę typów ale to są miejscówki na jesień, późne lato. Nie ważne ze zimno, ze leje, ważne żeby był kontakt- chodzby najmniejszy i przede wszystkim fajna zabawa ja wiem ze nikt nie sprzeda swoich danych GPS!!! Choć może ktoś się zlituje i udostępni ciekawe info. Tylko spinning mam w asortymencie chyba wszystko co potrzebne aby wpakować w wodę twistery woblery jerki gumy każdy kaliber. Może ktoś coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Polecam nawinąć na młyn żyłkę i ciepło się ubrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Był ktoś ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 (edytowane) Jam był wczoraj na końcowym odcinku 030, prócz trzech nie wyciągniętych podczepów,brak kontaktów z rybą, w wigilie wyciagłem jednego latawca normalnie za morde. Jutro bedziem próbować 029 w okolicach ujścia soły Ja już trace wiare w złowienie sandacza czy szczupaka, ale do końca roku bede próbować. Od stycznia zaczne próby z mikrojigami i powrót do UL. Edytowane 26 Grudnia 2014 przez Miro 85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Był ktoś nad wodą ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi