Skocz do zawartości

Wisła okreg Katowicki od Oświęcimia do kanału Lonczany okręg Krakowski

bartolomeo213

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie mam takie pytanie łowicie ostatnio na tym odcinku,chodzi głównie o sandacza czy wam się trafia.Zastanawia mnie co się stało w tym okresie z ta ryba?

Pogoda troszkę oszalała i od dłuższego czasu nie mogę namierzyć tej pieknej ryby na tym odcinku .

Macie jakieś efekty, a może poprostu sandacz w ogóle nie bierze jest ktoś z tej okolicy ?

Stan wody na pogodynce jest bardzo fajny, godzinowy, kilka punktów pomiarowych, nawet w niektórych z temperaturą wody.

Sandacze na tym odcinku kiedyś były. Teraz łowi się głównie jandacze - ewidentnie skarłowaciały, najprawdopodobniej na skutek mieszanego tarła z jazgarzami ;)

Wiem ze woda jest obniżona biegamy po Wiśle przynajmniej po 3 razy w tygodniu ze znajomymi i nigdzie nie możemy złowić sandacza, podkreslam nie łowimy w jednym miejscu i oczywiście nie na płyciznach choć przyznam że i tam go szukaliśmy .

Nie możemy złowić nawet tych małych pistoletów :( przynajmniej wtedy wiadomo by było ze tam są a tak istna cisza :/zadałem takie pytanie czy w okresie grudniowym coś łowicie na tym odcinku nie po to żeby ktoś podał namiary GPS czy pokazał swoje miejscówki a powiedział czy łowi sandacze teraz w grudniu i powiedzmy na wysokości jakiego miasta .Pomoże mi to w dowiedzenia się co stało się z tą ryba ...

Małych nie szukaj. Na tym odcinku co wskazałeś w jednym z miejsc stacjonuje około 500 kormoranów. Okonie, sandaczyki, szczupaczki występują w śladowych ilościach. Na wiosnę jazie zamiast średniaczków łowie same kluchy powyżej 45 cm. Nikt mi nie powie że ludzie wyjedli te małe a duże zostawili...

Sandacz jest tylko ... ostatniego złapałem w Październiku. Najlepszy okres dla mnie to był koniec Sierpnia, Wrzesień i początek Października. Później znikły i nie mogłem ich namierzyć. Dużo ryb w granicach 55-65. Trafiły się też bodajże 4 sztuki 70+ i dwa 80taki.(wrzucałem zdjęcia na forum sandacze 2014).  Narazie jeśli chodzi o mnie to najlepszy sezon sandaczowy. Łowiłem głownie na Wiśle w okolicach Kanału Dwory/Przeciszów. Niestety późna jesień to magia dla mnie  jeśli chodzi o te ryby:)

Powiem tak ostatniego sandacza wyciaglem ja i moi znajomi w listopadzie a raczej na jego początku teraz mamy połowę grudnia i od tego czasu nie miałem do czynienia z pstrykiem psiaka a właśnie teraz jest najlepszy okres na zabawę z nimi :/

Z tego co widzę reszta polski ciągnie piękne sztuki a z tego co rozmawiam ze kolegami i z napotkanych spinningistami WISŁA UMARŁA :(

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Panowie

po długich negocjacjach z moja partnerką udało mi się wynegocjować jeden dzień na zakończenie sezonu

Wybrałem Wisle - rejon Katowicki

Dlaczego sam nie wiem chyba z sentymentu

Teraz pytanie-

gdzie?

jakie miejsce?

Miejscowość?

okolica.?

Mam parę typów ale to są miejscówki na jesień, późne lato.

Nie ważne ze zimno, ze leje, ważne żeby był kontakt- chodzby najmniejszy i przede wszystkim fajna zabawa

ja wiem ze nikt nie sprzeda swoich danych GPS!!! Choć może ktoś się zlituje i udostępni ciekawe info.

Tylko spinning mam w asortymencie chyba wszystko co potrzebne aby wpakować w wodę twistery woblery jerki gumy każdy kaliber.

Może ktoś coś

Jam był wczoraj na końcowym odcinku 030, prócz trzech nie wyciągniętych  podczepów,brak kontaktów z rybą, w wigilie wyciagłem jednego latawca normalnie za morde. Jutro bedziem próbować  029  w okolicach ujścia soły

Ja już trace wiare w złowienie sandacza czy szczupaka, ale do końca roku bede  próbować. Od stycznia zaczne próby z mikrojigami i powrót do UL.

Edytowane przez Miro 85

• 1 miesiąc temu...