Skocz do zawartości
  • 0

Zlot na 10-lecie jerkbaita 7-14 czerwca 2015 roku

milupa

Pytanie

Witam,

Z okazji obchodów 10-lecia Jerkbait.pl które będzie wypadało w 2015 roku, planujemy zorganizować zagraniczny zlot wędkarski dla użytkowników naszego portalu.

Chcielibyśmy zaproponować wyjazd do Szwecji dla grupy 28 osób w terminie 07-14.06.2015 organizowany wspólnie z Eventur Fishing na szkierową klasykę czyli Gamleby.

Poniżej przedstawiam informacje od Maćka Rogowieckiego z Eventur Fishing:

Miejsce pewne, bardzo rybne i z poważnym gospodarzem. Zatoka Gamleby to jedno wielkie tarlisko szczupaków z okolic archipelagu Vastervik. Zarówno my osobiście jak i wielu naszych klientów odnosi tam duże sukcesy jeśli chodzi o szczupaki i bardzo grube okonie (sandacz jest ale śladowo). Gamleby było bardzo popularne 10-15 lat temu wśród polskich wędkarzy, ale od co najmniej 6-7 lat jest tam spokój i mała presja (z tego powodu, iż w Szwecji pojawiło się wiele nowych ofert i ludzie „rozlegli” się na innych łowiskach). Ryb jest bardzo dużo i to grubych. Nasze grupy (co roku wysyłamy 5-6 ekip, nie więcej) regularnie łowią ryby ponad 100 cm, a dość często większe niż 110 cm.

Na miejscu mogę zagwarantować 14 dobrych łodzi, z czego 12 sztuk będzie z silnikami 15 KM, a 1 sztuka na dziś dzień z silnikami 25 KM i jedna sztuka z silnikiem 10 KM. Ale być może uda się załatwić wszystkie 15 KM – musiałbym popracować nad tym trochę jeszcze. Część łodzi będzie także z GPS/ploterem, ale nie wszystkie na pewno. Echosondy trzeba wziąć swoje.

Zakwaterowanie nad brzegiem zatoki, 7-domków 4-osobowych. Wszystkie domki z kuchnią/łazienką. W większości domków będą po 2 sypialnie 2-osobowe, ale niektóre domki mają 1 sypialnię 4-osobową (przy tak dużej grupie po prostu nie położymy wszystkich w jednakowych domkach). Wszystkie jednak domki są OK – bez luksusów, ale na ryby jak najbardziej. Odległość od wody od 100 do 300 m w zależności od domku (są rozlokowane na dużym terenie ośrodka, ale blisko siebie dość, nie trzeba jeździć autem).

Przybliżony koszt imprezy to 1440 PLN za osobę za 7 dni pobytu + bilet promowy.

Osoby zainteresowane udziałem w tej imprezie proszę aby zgłaszały się do mnie na priv ( jako że jest to samochodowy wyjazd, preferowane będą zgłoszenia od pełnych czwórek samochodowych ).

P.S. W związku z ograniczoną ilością miejsc, nie wszyscy chętni się załapią ale spokojnie planujemy jeszcze inne imprezy związane z obchodami 10- lecia :)

• Like 13

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

To zapalniczka już nie wystarczy ? :)

Można i tak :)

Zarządcą forum jest Milupa, który również na podstawie potwierdzenia uczestnictwa będzie nadawał uprawnienia do forum.

To czekamy na uprawnienia :)

Wypełniony formularz umowy + przelew już poszedł :)

• 0

Jako że byłem (dwukrotnie) na Szkierach, podzielę się z Wami pewną uwagą:
Osoby, które "na co dzień" nie pływają łodzią po 10 godzin dziennie, źle znoszą taki tygodniowy maraton. Mięśnie pleców odmawiają posłuszeństwa i ból odbiera całą przyjemność z wędkowania. Doskonałym rozwiązaniem jest co 2-3 godziny dobijanie do brzegów jakiejś wysepki i spacerek, oczywiście z wędką. Strefa przybrzeżna jest naturalnym miejscem ostoi dla drobnicy, czyli stołówką drapieżników. Łowiąc w ten sposób, bywały dni, że z brzegu mieliśmy lepsze efekty niż z łodzi. Czyli nie był to czas stracony, a wręcz przeciwnie. Do tego typu łowienia przyda się odrobinę dłuższe wędzisko, 240 lub 270 cm. No i mocne buty, gdyż Szwecja na skale stoi ;)

• Like 3

• 0

Jako że byłem (dwukrotnie) na Szkierach, podzielę się z Wami pewną uwagą:

Osoby, które "na co dzień" nie pływają łodzią po 10 godzin dziennie, źle znoszą taki tygodniowy maraton. Mięśnie pleców odmawiają posłuszeństwa i ból odbiera całą przyjemność z wędkowania. Doskonałym rozwiązaniem jest co 2-3 godziny dobijanie do brzegów jakiejś wysepki i spacerek, oczywiście z wędką. Strefa przybrzeżna jest naturalnym miejscem ostoi dla drobnicy, czyli stołówką drapieżników. Łowiąc w ten sposób, bywały dni, że z brzegu mieliśmy lepsze efekty niż z łodzi. Czyli nie był to czas stracony, a wręcz przeciwnie. Do tego typu łowienia przyda się odrobinę dłuższe wędzisko, 240 lub 270 cm. No i mocne buty, gdyż Szwecja na skale stoi ;)

A bon ?? :D

• 0

Witam Panowie

Jak komuś plecy odmówią posłuszeństwa, ogarnę temat. Bezbolesne to nie będzie, ale na pewno skuteczne.

Myślę, ze swoich uprawnień w zakresie masażu nie muszę zabierać?

Warunek: nie stosuję chwytów osteopatycznych, znaczy się kręgarskich.

Janusz, zawstydziłeś mnie. Powinienem był o tym co Ty napisałeś, wcześniej powiedzieć.

Masz 100% rację.

Dziękuję.

Pozdrawiam Panowie

Alek

• Like 1

• 0

Cześć,

Przenieście proszę rozmowy co zbarać do forum zlowotego. Pociągniemy dalej dyskusję. Tutaj niech zostaną zapisy - ułatwi nam to życie.

Pozdrawiam

Remek

Remku, czyli jak dobrze rozumiem to dostęp do forum zlotowego będą mieli tylko zdeklarowani uczestnicy?.

Jeżeli tak, to nie podoba mi się takie rozwiązanie. Uważam że dostęp (chociażby bierny - bez prawa dokonywania wpisów) powinni miec wszyscy forumowicze. Dlaczego?, bo:

- jestem z natury wścibski :P ,

- tworzy się następną kastę forumowiczów - "zlotowcy"

- taka lista jaką zaczął tworzyc Andrzej może się przydac każdemu planującemu wyjazd (oraz inne życiowe wiadomości też),

- ja np. nie wykluczam możliwości zapisania się na ten wyjazd w ostatniej chwili (np. w maju) gdy będę miał jasnośc co do innych spraw. (oczywiście jeżeli będą wolne miejsca i możliwośc "odkupienia" miejsca od kogoś rezygnującego w ostatniej chwili).

• Like 4

• 0

Remku, czyli jak dobrze rozumiem to dostęp do forum zlotowego będą mieli tylko zdeklarowani uczestnicy?.

Jeżeli tak, to nie podoba mi się takie rozwiązanie. Uważam że dostęp (chociażby bierny - bez prawa dokonywania wpisów) powinni miec wszyscy forumowicze. Dlaczego?, bo:

- jestem z natury wścibski :P ,

- tworzy się następną kastę forumowiczów - "zlotowcy"

- taka lista jaką zaczął tworzyc Andrzej może się przydac każdemu planującemu wyjazd (oraz inne życiowe wiadomości też),

- ja np. nie wykluczam możliwości zapisania się na ten wyjazd w ostatniej chwili (np. w maju) gdy będę miał jasnośc co do innych spraw. (oczywiście jeżeli będą wolne miejsca i możliwośc "odkupienia" miejsca od kogoś rezygnującego w ostatniej chwili).

Sławku wybacz ale na open nie będziemy ustalać kto zabiera chleb, kto masło, a kto za przeproszeniem papier do ..., nie będziemy takimi szczegółami zaśmiecać forum.

Tworzenie teori spiskowej o kastach raczej jest nudne lista zapisów jest otwarta, po to zostaje ten wątek.

• Like 5

• 0

Dostęp do forum zlotowego powinni mieć tylko ci którzy się tam wybierają.Byłem na Storsjon,to co przeczytałem po opublikowaniu relacji przeraziło mnie.Wątek Storsjon się sprawdził i tak powinno zostać.Chcę uniknąć głupich wpisów i komentarzy dziwnych użytkowniów forum.Przepominam niektórym krzykaczom że wyjazd nie jest darmowy.Mam nadzieję spędzić wspaniale czas ze wspaniałymi ludżmi - jak to miało miejsce nad Storsjon.

Pozdrawiam-Talon

• Like 4

• 0

Witam...

Czy ktoś jedzie może w Wawy lub okolic i miałby dwa wolne miejsca w aucie?

Pytam ponieważ poważnie rozważam z moim kumplem  wyjazd na ta wodę. Bylem tam w 2009r i to był mój najlepszy wyjazd do Szwecji jak do tej pory.

ps. Niestety mój Passat CC nie jest przystosowany na tego typu wyprawy.

Pozdrawiam,

Jacek

Edytowane przez _ronin