Skocz do zawartości
  • 0

Zlot na 10-lecie jerkbaita 7-14 czerwca 2015 roku

milupa

Pytanie

Witam,

Z okazji obchodów 10-lecia Jerkbait.pl które będzie wypadało w 2015 roku, planujemy zorganizować zagraniczny zlot wędkarski dla użytkowników naszego portalu.

Chcielibyśmy zaproponować wyjazd do Szwecji dla grupy 28 osób w terminie 07-14.06.2015 organizowany wspólnie z Eventur Fishing na szkierową klasykę czyli Gamleby.

Poniżej przedstawiam informacje od Maćka Rogowieckiego z Eventur Fishing:

Miejsce pewne, bardzo rybne i z poważnym gospodarzem. Zatoka Gamleby to jedno wielkie tarlisko szczupaków z okolic archipelagu Vastervik. Zarówno my osobiście jak i wielu naszych klientów odnosi tam duże sukcesy jeśli chodzi o szczupaki i bardzo grube okonie (sandacz jest ale śladowo). Gamleby było bardzo popularne 10-15 lat temu wśród polskich wędkarzy, ale od co najmniej 6-7 lat jest tam spokój i mała presja (z tego powodu, iż w Szwecji pojawiło się wiele nowych ofert i ludzie „rozlegli” się na innych łowiskach). Ryb jest bardzo dużo i to grubych. Nasze grupy (co roku wysyłamy 5-6 ekip, nie więcej) regularnie łowią ryby ponad 100 cm, a dość często większe niż 110 cm.

Na miejscu mogę zagwarantować 14 dobrych łodzi, z czego 12 sztuk będzie z silnikami 15 KM, a 1 sztuka na dziś dzień z silnikami 25 KM i jedna sztuka z silnikiem 10 KM. Ale być może uda się załatwić wszystkie 15 KM – musiałbym popracować nad tym trochę jeszcze. Część łodzi będzie także z GPS/ploterem, ale nie wszystkie na pewno. Echosondy trzeba wziąć swoje.

Zakwaterowanie nad brzegiem zatoki, 7-domków 4-osobowych. Wszystkie domki z kuchnią/łazienką. W większości domków będą po 2 sypialnie 2-osobowe, ale niektóre domki mają 1 sypialnię 4-osobową (przy tak dużej grupie po prostu nie położymy wszystkich w jednakowych domkach). Wszystkie jednak domki są OK – bez luksusów, ale na ryby jak najbardziej. Odległość od wody od 100 do 300 m w zależności od domku (są rozlokowane na dużym terenie ośrodka, ale blisko siebie dość, nie trzeba jeździć autem).

Przybliżony koszt imprezy to 1440 PLN za osobę za 7 dni pobytu + bilet promowy.

Osoby zainteresowane udziałem w tej imprezie proszę aby zgłaszały się do mnie na priv ( jako że jest to samochodowy wyjazd, preferowane będą zgłoszenia od pełnych czwórek samochodowych ).

P.S. W związku z ograniczoną ilością miejsc, nie wszyscy chętni się załapią ale spokojnie planujemy jeszcze inne imprezy związane z obchodami 10- lecia :)

• Like 13

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Kto tu płacze? Ja od ucha do ucha roześmiany :D  :D  :D

No, nie wiem ;)

Nie lubię łowić szczupaków :D 

Dla mnie Szkiery latem to morski okoń, może jaź. Chętnie jakieś płastugowate na spinning. Szczupaków już się nałowiłem. Na łódź, jak pojadę, będę szukał towarzystwa o zbliżonych upodobaniach. Ty Piotrze, z tego co pamiętam, wciąż jeszcze lubisz szczupaki? Czyli...

O okoniach i jaziach przez dużeee J słyszałem widziałem też fotki kolegi który na szkiery ponad 10 lat temu jeździł, i fotki Jaziorów po 60 cm na obrotóki 3-4 a czasem i wieksze  :D

Ja się pisze na taki eksperyment ;)

• Like 1

• 0

panowie obudzilem sie z reka w nocniku co do tego tematu i sam nie wiem (12 stron watku zniecheca do szperania w sobotni wieczor ;). jak wyglada sprawa podrozy samolotem? (w sensie transportu z lotniska?) jakies kosmiczne odleglosci? jak z wynajmem samochodu (potrzebny? drogi? kredytowka zwykla styknie?) jak z meszkami (gdzies mi sie obilo o oczy w watku)? rozumiem, ze 2 osoby na lodz (wlasnie oryginalnie bylo 28 osob i 14 lodzi a pozniej cos o "liscie rezerwowej", ktora jak rozumiem stala sie czescia "listy glownej" moglby ktos mnie wprowadzic, czy mam zaczac czytac od strony 1 ? ;)

• 0

Cześć,

Odległość z lotniska to niecałe 160 km, co do wynajmu samochodu sprawdziłem koszt to ok 1000 PLN + paliwo.

Odnośnie noclegów i pobytu wszystko jest opisane na pierwszej stronie, listy rezerwowej już nie ma gdyż cały czas mamy wolne miejsca :)

post-46743-0-27070200-1422206738_thumb.png

• 0

Ja się nie zapisywałem ale przeczytałem o okoniach i chęci mam ale muszę czekać aż wyjaśni się temat powrotu do pracy osoby którą zastępuję, na razie wiem że do 5 lutego ale jak coś będzie z człowiekiem nie tak to może i pół roku zwolnienia mieć :( .

Na razie muszę czekać :unsure: .

• 0

1000pln za compacta na 7 dni? To chyba taniej taxi....

no niestety najbardziej opłacalne sa przeloty w kilka osób,dzielicie sie i wtedy jest  git.są tez koleje i autobusy.

albo zgadać się z chłopakami co lecą,może da się pogodzić jakoś godziny i można wtedy w kilku wynająć

• Like 3

• 0

Ja się nie zapisywałem ale przeczytałem o okoniach i chęci mam ale muszę czekać aż wyjaśni się temat powrotu do pracy osoby którą zastępuję, na razie wiem że do 5 lutego ale jak coś będzie z człowiekiem nie tak to może i pół roku zwolnienia mieć :( .

Na razie muszę czekać :unsure: .

Mam nadzieję że wszystko skończy się pozytywnie i będzie mi dane zobaczyć sie z kolegą :D

• 0

Zapraszamy tych co się nie mogą zdecydować. Tych co chcieliby się nauczyć jerkować. Będzie sprzęt, wiedza. Możecie potraktować ten wyjazd jako początek swojej przygody z jerkowaniem. Będzie też czas by pokazać, wziąć na łódź, przeszkolić, opowiedzieć itd. Zachęcam!

W tle szykują się też niespodzianki ale ... na razie nie piszemy. Chcemy ogłosić po zamknięciu grupy.

• Like 5

• 0

Zapraszamy tych co się nie mogą zdecydować. Tych co chcieliby się nauczyć jerkować. Będzie sprzęt, wiedza. Możecie potraktować ten wyjazd jako początek swojej przygody z jerkowaniem. Będzie też czas by pokazać, wziąć na łódź, przeszkolić, opowiedzieć itd. Zachęcam!

W tle szykują się też niespodzianki ale ... na razie nie piszemy. Chcemy ogłosić po zamknięciu grupy.

Remek trzymam za słowo z tym jerkowaniem :) 

• 0

Oczywiście - bardzo chętnie. Właśnie do szansa na to by wciągnąć się na dobrego. Pomogę.

Przy takich obietnicach żałuję, że nie mogę dołączyć. już mam zaklepany wyjazd wcześniej na szkiery.

A co do samego jerkowania z perspektywy nowicjusza - rok temu pojechałem do Szwecji pierwszy raz. W dodatku ze świeżo kupionym castingiem i jerkami i....to wciąga :-) nauka kosztuje to trochę plecionki, ale warto!

• 0

Jeśli czegoś  nie pop… pardon … pomieszałem w pijanem widzie, jeszcze można się zgłosić, więc niniejszym zgłaszam się, ale do potwierdzenia do końca tygodnia (muszę szczegółowo zweryfikować plany urlopowe).  :)

Taa ... możecie sobie lajkować, a ja jednak nie dam rady :(

Edytowane przez Fatso
  • Like 2