Skocz do zawartości
  • 0

Zlot na 10-lecie jerkbaita 7-14 czerwca 2015 roku

milupa

Pytanie

Witam,

Z okazji obchodów 10-lecia Jerkbait.pl które będzie wypadało w 2015 roku, planujemy zorganizować zagraniczny zlot wędkarski dla użytkowników naszego portalu.

Chcielibyśmy zaproponować wyjazd do Szwecji dla grupy 28 osób w terminie 07-14.06.2015 organizowany wspólnie z Eventur Fishing na szkierową klasykę czyli Gamleby.

Poniżej przedstawiam informacje od Maćka Rogowieckiego z Eventur Fishing:

Miejsce pewne, bardzo rybne i z poważnym gospodarzem. Zatoka Gamleby to jedno wielkie tarlisko szczupaków z okolic archipelagu Vastervik. Zarówno my osobiście jak i wielu naszych klientów odnosi tam duże sukcesy jeśli chodzi o szczupaki i bardzo grube okonie (sandacz jest ale śladowo). Gamleby było bardzo popularne 10-15 lat temu wśród polskich wędkarzy, ale od co najmniej 6-7 lat jest tam spokój i mała presja (z tego powodu, iż w Szwecji pojawiło się wiele nowych ofert i ludzie „rozlegli” się na innych łowiskach). Ryb jest bardzo dużo i to grubych. Nasze grupy (co roku wysyłamy 5-6 ekip, nie więcej) regularnie łowią ryby ponad 100 cm, a dość często większe niż 110 cm.

Na miejscu mogę zagwarantować 14 dobrych łodzi, z czego 12 sztuk będzie z silnikami 15 KM, a 1 sztuka na dziś dzień z silnikami 25 KM i jedna sztuka z silnikiem 10 KM. Ale być może uda się załatwić wszystkie 15 KM – musiałbym popracować nad tym trochę jeszcze. Część łodzi będzie także z GPS/ploterem, ale nie wszystkie na pewno. Echosondy trzeba wziąć swoje.

Zakwaterowanie nad brzegiem zatoki, 7-domków 4-osobowych. Wszystkie domki z kuchnią/łazienką. W większości domków będą po 2 sypialnie 2-osobowe, ale niektóre domki mają 1 sypialnię 4-osobową (przy tak dużej grupie po prostu nie położymy wszystkich w jednakowych domkach). Wszystkie jednak domki są OK – bez luksusów, ale na ryby jak najbardziej. Odległość od wody od 100 do 300 m w zależności od domku (są rozlokowane na dużym terenie ośrodka, ale blisko siebie dość, nie trzeba jeździć autem).

Przybliżony koszt imprezy to 1440 PLN za osobę za 7 dni pobytu + bilet promowy.

Osoby zainteresowane udziałem w tej imprezie proszę aby zgłaszały się do mnie na priv ( jako że jest to samochodowy wyjazd, preferowane będą zgłoszenia od pełnych czwórek samochodowych ).

P.S. W związku z ograniczoną ilością miejsc, nie wszyscy chętni się załapią ale spokojnie planujemy jeszcze inne imprezy związane z obchodami 10- lecia :)

• Like 13

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Gdybyśmy lecieli do Kopenhagi to koszta lotu są niskie. Nie wiem na ile potrebne jest auto - mamy pociąg do Linkoping, a to już bardzo niedaleko, można podwózkę czy stopa ogarnąć.

Ja prawdopodobnei przez linkoping bede jechal. I mozliwe ze 2 miejsca by sie znalazly

jade ja i maxiu ja tam wiele sprzetu niemam niewiem jak z nim. mam male kombi wiec mozna cos pomyslec kwestia ogarniecia czasu.

• Like 2

• 0

Ja prawdopodobnei przez linkoping bede jechal. I mozliwe ze 2 miejsca by sie znalazly

jade ja i maxiu ja tam wiele sprzetu niemam niewiem jak z nim. mam male kombi wiec mozna cos pomyslec kwestia ogarniecia czasu.

Świetne info!

Czyli szansa ze problem byłby rozwiązany.

Teraz tylko poskładać resztę elementów :)

• Like 1

• 0

Niestety, ale podumałem, przeliczyłem kapitał kilka razy i musze odpuścić. Dość nieoczekiwanie pojawił się nowy projekt tutaj, na który musze przeznaczyć trochę siana i... z żałem, ale musze odpuscić.

Niemniej jednak - idea zlotu w IE jak się ciepło zrobi - ciągle aktualna :) Wiec co się odwlecze to....

Termin sierpniowy lub wrześniowy myślę będzie najdogodniejszy?