Skocz do zawartości
  • 0

Zlot na 10-lecie jerkbaita 7-14 czerwca 2015 roku

milupa

Pytanie

Witam,

Z okazji obchodów 10-lecia Jerkbait.pl które będzie wypadało w 2015 roku, planujemy zorganizować zagraniczny zlot wędkarski dla użytkowników naszego portalu.

Chcielibyśmy zaproponować wyjazd do Szwecji dla grupy 28 osób w terminie 07-14.06.2015 organizowany wspólnie z Eventur Fishing na szkierową klasykę czyli Gamleby.

Poniżej przedstawiam informacje od Maćka Rogowieckiego z Eventur Fishing:

Miejsce pewne, bardzo rybne i z poważnym gospodarzem. Zatoka Gamleby to jedno wielkie tarlisko szczupaków z okolic archipelagu Vastervik. Zarówno my osobiście jak i wielu naszych klientów odnosi tam duże sukcesy jeśli chodzi o szczupaki i bardzo grube okonie (sandacz jest ale śladowo). Gamleby było bardzo popularne 10-15 lat temu wśród polskich wędkarzy, ale od co najmniej 6-7 lat jest tam spokój i mała presja (z tego powodu, iż w Szwecji pojawiło się wiele nowych ofert i ludzie „rozlegli” się na innych łowiskach). Ryb jest bardzo dużo i to grubych. Nasze grupy (co roku wysyłamy 5-6 ekip, nie więcej) regularnie łowią ryby ponad 100 cm, a dość często większe niż 110 cm.

Na miejscu mogę zagwarantować 14 dobrych łodzi, z czego 12 sztuk będzie z silnikami 15 KM, a 1 sztuka na dziś dzień z silnikami 25 KM i jedna sztuka z silnikiem 10 KM. Ale być może uda się załatwić wszystkie 15 KM – musiałbym popracować nad tym trochę jeszcze. Część łodzi będzie także z GPS/ploterem, ale nie wszystkie na pewno. Echosondy trzeba wziąć swoje.

Zakwaterowanie nad brzegiem zatoki, 7-domków 4-osobowych. Wszystkie domki z kuchnią/łazienką. W większości domków będą po 2 sypialnie 2-osobowe, ale niektóre domki mają 1 sypialnię 4-osobową (przy tak dużej grupie po prostu nie położymy wszystkich w jednakowych domkach). Wszystkie jednak domki są OK – bez luksusów, ale na ryby jak najbardziej. Odległość od wody od 100 do 300 m w zależności od domku (są rozlokowane na dużym terenie ośrodka, ale blisko siebie dość, nie trzeba jeździć autem).

Przybliżony koszt imprezy to 1440 PLN za osobę za 7 dni pobytu + bilet promowy.

Osoby zainteresowane udziałem w tej imprezie proszę aby zgłaszały się do mnie na priv ( jako że jest to samochodowy wyjazd, preferowane będą zgłoszenia od pełnych czwórek samochodowych ).

P.S. W związku z ograniczoną ilością miejsc, nie wszyscy chętni się załapią ale spokojnie planujemy jeszcze inne imprezy związane z obchodami 10- lecia :)

• Like 13

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

W związku z tym, że jest problem z zorganizowaniem transportu lądowego rozważam podróż samolotem.

Nie chcę nadawać wędek w tubie.

W związku z tym mam pytanie do osób jadących samochodem.

Czy zabrałby ktoś moje i kumpla wędki i kołowrotki ( 6szt ) ewentualnie jedną skrzynkę z przynętami 45×28×39cm?

Mogę je przed wyjazdem wysłać kurierem lub dowieść do osób jadących z okolic wawy.

Będę wdzięczny za info.

• 0

W związku z tym, że jest problem z zorganizowaniem transportu lądowego rozważam podróż samolotem.

Czy zabrałby ktoś moje i kumpla wędki i kołowrotki ( 6szt ) ewentualnie jedną skrzynkę z przynętami 45×28×39cm?

Mogę je przed wyjazdem wysłać kurierem lub dowieść do osób jadących z okolic wawy.

Będę wdzięczny za info.

Coś się wykombinuje ;)

• 0

Będę wdzięczny za info.

Przynety, kolowrotki - no problem, zabierzemy:)

Wedki- podaj wymiary tub, to sprawdzimy czy sie jeszcze zmieszcza

Edytowane przez SzymusS
  • Like 1

• 0

213 to już kawał kija, w moim testowałem max 200.

Za to jedna z ekip w zeszłym roku na promie pokazała ciekawy patent, do bagażnika dachowego przyczepiona była rura pcv.

Ciekawy był sposób mocowania, żeby nie ryzykować odpadnięcia rury, była ona przewiercona w miejscach belek i przez te otwory przeciągnięta była lina, którą przywiązano solidnie do bagażnika.

• 0

213 to już kawał kija, w moim testowałem max 200.

Za to jedna z ekip w zeszłym roku na promie pokazała ciekawy patent, do bagażnika dachowego przyczepiona była rura pcv.

Ciekawy był sposób mocowania, żeby nie ryzykować odpadnięcia rury, była ona przewiercona w miejscach belek i przez te otwory przeciągnięta była lina, którą przywiązano solidnie do bagażnika.

To do auta nie wchodzą 200cm? Czy 213?

• 0

Nie wiem jak tam gdzie jedziecie ale bardziej niż komarów obawiałbym się meszek, q......stwo pierwyj sort :unsure: .

Trochę je odstrasza waniliowy zapach do ciast ale jak jak są tego takie ilości jak np. w Kanadzie czy na Alasce to i tak łowienie mogę zamienić w tortury.

• 0

Piotrek @milupa w artykule zlot storsjon wielu krzykaczy zarzucało nam że w zlocie brali udział tylko kolesie i że była to grupka wzajemnej adoracji ( bzdura ) a gdy organizujesz zlot na 10-lecie nie ma chętnych????? Gdzie Ci krzykacze się schowali ????? Malkontenci i gawędziarze napisałbym więcej i dosadniej ale moderator!!!!!!!!!!! Współczuję Piotrek oby zlot był bardziej udany niż zapisy ( i wypisy z wyjazdu )

ps.do malkontentów gawędziarzy : na storsjon jechały 4-osobowe teamy z różnych miast zapisy trwały chyba tydzień i było pozamiatane ( żeby nie było krótko przed wyjazdem jeden z kolegów wylądował w szpitalu ekipa szybko znalazła zastępstwo i tyle )

• Like 3

• 0

Piotrek @milupa w artykule zlot storsjon wielu krzykaczy zarzucało nam że w zlocie brali udział tylko kolesie i że była to grupka wzajemnej adoracji ( bzdura ) a gdy organizujesz zlot na 10-lecie nie ma chętnych????? Gdzie Ci krzykacze się schowali ????? Malkontenci i gawędziarze napisałbym więcej i dosadniej ale moderator!!!!!!!!!!! Współczuję Piotrek oby zlot był bardziej udany niż zapisy ( i wypisy z wyjazdu )

ps.do malkontentów gawędziarzy : na storsjon jechały 4-osobowe teamy z różnych miast zapisy trwały chyba tydzień i było pozamiatane ( żeby nie było krótko przed wyjazdem jeden z kolegów wylądował w szpitalu ekipa szybko znalazła zastępstwo i tyle )

Tam była krótka piłka, hasło jedziemy wystarczyło :)

Tu myślałem że też tak będzie, jednak zebranie ekipy 28 osób na prawie 13 tysięcznym forum jest nie lada wyzwaniem, choć ci co byli na zlotach J.pl wiedzą że warto jechać :D

Zlot zapowiada się super, szykujemy ciekawe gadżety i fajną nagrodę zachęcającą do poszukiwań okazów :)

• Like 1

• 0

Piotr po wpisach i pretensjach o jawność poprzedniego zlotu myślałem że ze 100 osób będzie chętnych a tu lipa , czyli wyszło na moje Polska rzeczywistość. Polak potrafi a tak dosadniej to jak z psem ogrodnika ................... i Siara i wszystko jasne. :D Mimo wszystko uczestnikom życzę miłej zabawy :D :D

• Like 1

• 0

Panowie ktos moze na ten zlocik wybiera sie z Dani? Jestem lekko zainteresowany musze przyznac, ale tak samemu...

Jeszcze nikt ale może to się zmieni, jacyś chętni wybrać się razem z @daroo2009 ?

A ja się cieszę, że tyle wolnych miejsc. Czuję się coraz lepiej, jak tak dalej pójdzie, a miejsce będzie, to - kto wie :D

Janusz trzymam kciuki, fajnie byłoby razem połowić :)

• 0

Janusz mały trening kondycyjny trochę chęci dajesz dajesz i przestań mi tu z tym płakaniem do roboty panie bo sezon za pasem

Kto tu płacze? Ja od ucha do ucha roześmiany :D  :D  :D

Janusz trzymam kciuki, fajnie byłoby razem połowić :)

No, nie wiem ;)

Nie lubię łowić szczupaków :D 

Dla mnie Szkiery latem to morski okoń, może jaź. Chętnie jakieś płastugowate na spinning. Szczupaków już się nałowiłem. Na łódź, jak pojadę, będę szukał towarzystwa o zbliżonych upodobaniach. Ty Piotrze, z tego co pamiętam, wciąż jeszcze lubisz szczupaki? Czyli...

• 0

Kto tu płacze? Ja od ucha do ucha roześmiany :D  :D  :D

No, nie wiem ;)

Nie lubię łowić szczupaków :D 

Dla mnie Szkiery latem to morski okoń, może jaź. Chętnie jakieś płastugowate na spinning. Szczupaków już się nałowiłem. Na łódź, jak pojadę, będę szukał towarzystwa o zbliżonych upodobaniach. Ty Piotrze, z tego co pamiętam, wciąż jeszcze lubisz szczupaki? Czyli...

Cześć Janusz

A wiesz co? Połowić z Tobą owe okonie morskie, nie mówiąc o jaziach.... Hmmmm....chętnie się nauczę umiejętności których jeszcze nie mam. Może nawet użyję małe popperki...

Zrobię nawet wyjątek dla szczupaków. Mały...

Pozdrawiam

Alek

• Like 1