WhiteWillow Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Typowa rana od śruby Zakazać definitywnie TROLA !!! i będą duże ryby inaczej zostaną wyżarte do cna ! Słabo mi się robi jak coś takiego czytam... Myślisz, że jak wszedłby zakaz trollingu to wędkarz mając silnik popłynie łowić na spinning czy innego żywca na wiosłach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Rana od śruby na brzuchu?Taaak typowe Przy okazji strasznie debilne te szczupaki na Siemianówce, że tak na te śruby się nabijają. Może to efekt działania jakiejś rybiej sekty i są to efekty zbiorowych samobójstw? hlehle bo ten szczupak chciał zaatakować śrubę i już ją "zawijał", a ta w afekcie go CIACH!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz91 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Takich ryb załapałem kilkanaście w tym roku , a w tym miejscu co je złapałem nie da się wpłynąć na silniku , i na ranach są takie pasożyty jak na pierwszej fotce takie brązowe gówno podobne do ślimaka tylko że jest takie jak mech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evin Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 (edytowane) " Wojtku i Pawle ale przecież kolega zabrał tylko 20 szczupaków-co za szcześćie że jeszcze są tacy humanitarni wedkarze.brak słów"+@Evin, strzeliłeś sobie w kolano. ZNIKAJ " hehe Panowie proponuje zejsc na ziemiemoje 20 szt w porónaniu z siecią 500m długosci to jak kropla wody w szklancewedkując na zalewie i wypuszczając ryby to prawie tak jak zawiesc je na rybakówke by wspaniali rybacy zamienili szczupaki na mączke rybnąPonadto przestrzegam zapisów Regulaminu połowu plus pare innych ustaw, a moje składki członkowskie które opłacam kazdy rok powinny isc na zarybianie łowiska na którym wędkuje a nie na inne wydatki PZW takie jak wygodne fotele do picia kawy na Jurowieckiej w Biuałymstoku Edytowane 14 Grudnia 2012 przez evin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 (edytowane) wedkując na zalewie i wypuszczając ryby to prawie tak jak zawiesc je na rybakówke by wspaniali rybacy zamienili szczupaki na mączke rybnąOsłabiasz mnie kolego. Takie ciemnogrodzkie myślenie jest jednym z powodów braku ryb w naszych wodach. Żałosne. Edytowane 14 Grudnia 2012 przez WhiteWillow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 (edytowane) Wiadomo, ludzie szukają winnego. Moim skromnym zdaniem to wina przemysłowego traktowania wody, a z tym się wiąże zarybianie na dużą skalę, największe k**** jakie człowiek mógł zrobić w imię pseudo szczytnych celów, i tym samym zamknąć pełne rybiego mięsa usta członków PZW i innychużytkowników wody. Głównymi beneficjentami są jednak ludzie czerpiący bezpośrednie zyski z produkcji materiału zarybieniowego i ci co grabią z wody siatami co się da, na zlecenie bandy postkomunistycznych prosiaków co nie potrafią inaczej trzepać kasy. Choroby ryb łososiowatych na pomorzu to skutek wieloletniej patologii, która funkcjonuje w całej Polskiej krainie (i nie tylko Polskiej), a problemy zaczynają się pojawiać również na innych wodach.Kazirodcze mieszańce gatunków widniejących w wykazie zarybień nie zdolnych do naturalnego egzystowania w zachwianym ekosysytemie (a już na pewno takim jest zalew siemianówka), karłowaciejące pokolenia z "próbówki"... a to co jeszcze zdrowe i czyste genetycznie( średnie i duże okazy) dostaje w łeb. Żyjemy w strasznym g****** i tylko od tych co to czają zależy przyszłość nas i naszych dzieci. Proszę nie używać wulgaryzmów. Edytowane 3 Maja 2013 przez milupa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evin Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 (edytowane) Osłabiasz mnie kolego. Takie ciemnogrodzkie myślenie jest jednym z powodów braku ryb w naszych wodach. Żałosne kolego ty nie wiesz co sie dzieje na wodach gospodarowanych przez PZW, i skąd sie bierze maczka rybnato jest żałosneponadto wtrancasz grosz w dyskusji a wogóle widziałes Siemianówke? Edytowane 14 Grudnia 2012 przez evin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Tak się składa, że doskonale wiem co się dzieje na wodach PZW bo miałem niestety nieprzyjemność w tej organizacji pracować. Nie wiem skąd się bierze mączka rybna? Sądzisz, że robią ją ze szczupaków z Siemianówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 kolego ty nie wiesz co sie dzieje na wodach gospodarowanych przez PZW, i skąd sie bierze maczka rybnato jest żałosneponadto wtrancasz grosz w dyskusji a wogóle widziałes Siemianówke? Akurat @Evin Łukasz White Willow jest ichtiologiem i źle trafiłeś. A poza tym wypuszcza rybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evin Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 hehea co ma ichtiolog do technologii przetwórstwa paszowego? pewnie jak garbaty do sciany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 hehea co ma ichtiolog do technologii przetwórstwa paszowego? pewnie jak garbaty do sciany Ano ma, i to chyba jako pierwszy w tym "łańcuchu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz91 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Od następnego roku zakaz trolingu na Siemianówce !!! Hura !!;D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Dlaczego hurra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Uuuuu ,ale będzie "rybów" bez tego złego trolla 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zapraszam Panów oponentów nad Siemianówkę w okresie letnio - jesiennym. Jest tyle łódek z trollingowcami, że trzeba "lusterka składać" żeby się minąć. Zakaz trollingu ma sens na tej wodzie, choć inne działania prewencyjne też są wskazane. Niestety do tej pory ZO Białystok słabo sobie z tym radził. Jak będzie pod nowymi rządami? Zobaczymy. Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Powiem tak lubię trola szczególnie na nudnym zalewie,ale zważywszy na to że większość osób uprawiających tą metodę na tej wodzie to zwykli mięsiarze którzy płacą 200zł składki + 200 za trola i musi się im to zwrócić to mogę się zgodzić na taki zakaz (w imię dobra dużych szczupaków i sumów które wiadomo najlepiej biorą w listopadzie za ogon). Jest tylko jedno ale,jeżeli wejdzie w życie ten zakaz ,a od 2014 (nowy operat) nadal będą na zalewie rybacy ,to będzie znaczyło że PZW -Białystok powinno się nazywać PZR....,a ja opłacę składki w mazowieckim (mamy porozumienie) i będę wszystkich znajomych nakłaniał do tego samego. Druga kwestia to to kiedy w końcu doczekamy się górnych wymiarów dla drapieżników (ale w sumie skoro większość członków stowarzyszenia jest przeciw,to pewnie jeszcze długo trzeba będzie czekać...). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Za takie poglądy wywalili mnie z lokalnego forum pod patronem PZR... hm PZW. Opłaty w innym okręgu z którym ma się porozumienie to chyba jedyny sposób walki z lokalnymi władzami działającymi przeciw wędkarzom. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Efekt 1,5 dniowego ostrego jerkowania.... Zapraszamy na Siemianówkę tu jest w ch... ryb!!!! Prawie jak w Szwecji... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek* Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Oj tam, oj to i tak lepiej ... , większość zeszła na zero.Ja jeszcze nie rozpoczynałem więc nadzieję jeszcze mam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Strasznie dołujący wątek muszę powiedzieć... jeszcze kilka lat temu woda była eldorado - ludzka pazerność i brak szacunku dla środowiska w krótkim czasie doprowadziły jak widzę do tego że nie ma już tam po co jechać... straszne że ta woda tak szybko się "skończyła" chciałem zajrzeć w tym roku na Siemianówkę a widzę że nie ma po co 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Oto efekt ponad dwóch dniówek jerkowania. Jest źle. Frekwencja na zbiorniku również o tym świadczy. Zwalanie winy na przydługą zimę nie może trwać przecież do lata. Trochę dziwne to wszystko, przecież są zmniejszane limity w operacie itd. wędkarzy co roku mniej. Czyżby strategia gospodarki rybackiej na siemianówce zawiodła? Przy okazji to największa przynęta na jaką palną mi okoń . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Przesadzasz, teraz nie biorą bo zima sie przedłużyła i jest za zimna woda .Potem nie będą brały bo jest za ciepła , później nie będą brały bo dopiero zaczną jak się schłodzi i będzie sylwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Przesadzasz, teraz nie biorą bo zima sie przedłużyła i jest za zimna woda .Potem nie będą brały bo jest za ciepła , później nie będą brały bo dopiero zaczną jak się schłodzi i będzie sylwek No co ty biorą świetnie,wlaśnie trwa tam sezon sumowy (bo wyszły na tarliska i pilnują gniazd) ,a jak będę pływał w lipcu za sumem to zalew będzie pusty....(ani łódek,ani ryb). PS.podobno w maju smakują najlepiej bo nie są takie tłuste,a kontroli nie widziałem od 3 lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 W Szwecji szczupaki, w Polsce sumy i sandacze… Co się z tymi ludźmi dzieje??? Idea łowienia ryb w czasie tarła (bo np. się koncentrują, bo są agresywne, bo łatwiej je znaleźć na płyciznach) jest dla mnie przerażająca. Jednocześnie łatwo to kontrolować, więc o co kaman? BTW nie od dziś wiadmo, że maj i czwerwiec to praktycznie jedyne dwa miesiące na ZZ, kiedy sumy można skutecznie łowić na sztuczne przynęty i wielu to skwapliwie wykorzystuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Później trzeba się naszukać (napływać ) ,a teraz wiadomo gdzie ryba jest (na znanych wszystkim bywalcom tarliskach ).Druga odsłona sezonu sumowego dopiero w listopadzie (na znanych wszystkim zimowiskach) troling ryjącymi w dnie woblerami (podobno najlepszymi na szczupaki....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi