Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...

Co

Powiedzcie co ze szczupaczkiem, bo straciłem nadzieję i już dawno mnie tam nie było, a ciągnie mnie niemiłosiernie tylko boję się, że znów bez efektów (bez pamiątkowych zdjęć dla żony), tak jak przez ostatnie kilka wypadów.

Szczupaka nadal trzeba szukać na plytszych wodach, tam się gromadzi w dzień a dopiero po poludniu schodzi głębiej.

Cztery godziny biczowania wody na łódce z zerowym skutkiem, wędkarzy sporo ale dzisiaj ryba nie aktywna

To gdzie ty pływałeś .Ja w sobotę od 6.30 do 12 z synem  szczupaki 59cm .58 cm  i około 40 krótkich .Dużo brań  i sporo ryb spadło niestety rozmiarowo małe ale była zabawa.A,i jeszcze okoń 34cm, i dwa mniejsze ok 25 i 20 cm.

Cieszy to, że po zlikwidowaniu siatek w tym roku, jest bardzo dużo szczupaków krótkich, co rokuje bardzo dobrze na przyszłość.

W zeszłym roku, miałem bardzo marne wyniki, a ten rok obfituje bardzo częstymi połowami.

I oby Policja w końcu zajęła się mięsiarzami, którzy są patologią tej wody.

• Like 2

Patologia Polskich Wod jest PZW

Dokładnie. Nie wiem jak długo Siemianówka się utrzyma bez sieci, bo dochodzą już plotki, że PZW Białystok wróci do odłowów sieciowych w przyszłym roku. Tak prawdę mówiąc, to nie wiem czy to nie była zagrywka celowa, aby uspokoić wędkarzy, a po roku przerwy, mieć więcej odłowionych ryb...

• Like 1

To gdzie ty pływałeś .Ja w sobotę od 6.30 do 12 z synem  szczupaki 59cm .58 cm  i około 40 krótkich .Dużo brań  i sporo ryb spadło niestety rozmiarowo małe ale była zabawa.A,i jeszcze okoń 34cm, i dwa mniejsze ok 25 i 20 cm.

I jak można powiedzieć że w tej wodzie nie ma szczupaków. Trzeba wiedzieć co gdzie i jak. Taki wynik ilościowy(nawet z taką rozmiarówką) na większości wód w Polsce jest jak film sci-fi. :)

Dopóki nie będzie częstych kontroli i konkretnych mandatów dopóty na Siemianówke ludzie bedą jeździć nie na ryby, a po ryby- żeby zapchać zamrażarki swoje, rodziny, znajomych... To co tam się wyprawia w chwili obecnej to po prostu SAJGON!!!!!!!!

Dopóki nie będzie częstych kontroli i konkretnych mandatów dopóty na Siemianówke ludzie bedą jeździć nie na ryby, a po ryby- żeby zapchać zamrażarki swoje, rodziny, znajomych... To co tam się wyprawia w chwili obecnej to po prostu SAJGON!!!!!!!!

Nie tylko na tej wodzie. Na każdej innej też jest to samo. 

Edytowane przez Majo