czocho Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Na całe szczęście dla tych sandaczyków jest to, że większość spininngistów przyjeżdżających nad ten zalew nie umie ich łapać. Obrotówka wahadłówka czy guma jest w ten sam sposób prowadzona ,czyli jednostajnym kręceniem korbką kołowrotka .Ci którzy maja pojęcie jak je łowić ,z moich obserwacji wyglądali na wędkarzy którzy przestrzegają regulaminu lub łowią dla sportu, nie mięsa. I chyba jest szansa,że dla części tych ryb uda się osiągnąć przyzwoity wymiarNie martw się nie takie patenty ogarniają nasi bajorowi wymiatacze filetów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Jeśli te sandacze dorosną do normalnych wymiarów będzie można jednogłośnie stwierdzić, że przy wschodniej granicy zdarzył się cud. Praktycznie 100% sandaczyków łowionych z okoniami jest beretowanych i nikt sobie z tego nic nie robi, tym bardziej, że ten sandacz jest tam PZW potrzebny jak kula u nogi. Temat zgaśnie o wiele szybciej niż się pojawił. PozdrawiamAle te które unikną haków mięsiarzy wyrosną na godnych przeciwników. I gdyby zdarzył się cud to Siemianówka mogła by być jednym z najlepszych łowisk sumowo-sandaczowych w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Ale te które unikną haków mięsiarzy wyrosną na godnych przeciwników. I gdyby zdarzył się cud to Siemianówka mogła by być jednym z najlepszych łowisk sumowo-sandaczowych w Polsce.Tak jak Zegrze i wiele innych zbiorników. Gdybyśmy wypuszczali a nie zżerali a i rybacy swoja cegiełkę dokładają. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Tak jak Zegrze i wiele innych zbiorników. Gdybyśmy wypuszczali a nie zżerali a i rybacy swoja cegiełkę dokładMoim zdaniem w dzisiejszych czasach największą cegiełkę do ubytku pogłowia ryb w naszych wodach dokładają Ci co najwięcej krzyczą, czyli sami wędkarze. Sieci były i są. Ale sprzątanie trzeba zaczynać od własnego podwórka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Takie gadanie na siebie ( wędkarzy) niczego dobrego nie wnosi, jest wręcz językiem niezbyt przyjaznym, powodującym, że patrzymy na siebie wilkiem. Proszę pamiętać, że to PZW jest gospodarzem wód. Kowalski zjadł ryby czy PZW źle gospodaruję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Takie gadanie na siebie ( wędkarzy) niczego dobrego nie wnosi, jest wręcz językiem niezbyt przyjaznym, powodującym, że patrzymy na siebie wilkiem. Proszę pamiętać, że to PZW jest gospodarzem wód. Kowalski zjadł ryby czy PZW źle gospodaruję?I to i to. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Takie gadanie na siebie ( wędkarzy) niczego dobrego nie wnosi, jest wręcz językiem niezbyt przyjaznym, powodującym, że patrzymy na siebie wilkiem. Proszę pamiętać, że to PZW jest gospodarzem wód. Kowalski zjadł ryby czy PZW źle gospodaruję?I jedno i drugie. A wilkiem i tak na siebie patrzymy bez żadnego gadania. Ile ja już nasłuchałem się tekstów w stylu " Po co on łowi te ryby jak je wypuszcza". Tu chodzi o świadomość Ludzką i o nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Mariusz, a jak patrzeć na ludzi, którzy bez skrupułów przy okazji reklamówki okoni z wielką pasją pochłaniają małe sandaczyki, opowiadając o ich walorach smakowych? Te sandacze potrzebują jeszcze 2 lata do tego, aby się rozrodzić. Nie ma takiej siły, aby przetrwały te dwa lata. Zostanie ich garstka i ta populacja nigdy nie będzie na normalnym poziomie, chociaż chciałbym się bardzo mylić... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maroni26 Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 To marnie widzę los tych sandaczyków jak biorą na wszystko,ale przede wszystkim to wina pseudo wędkarzy-mięsiarzy i PZW która nie pilnuje wody.Sam wędkuje na podlasiu i wiem jak tam jest z kontrolami,sam widzę jak dziatki biorą wszystko,łowią na 3-4 wędki bo wiedzą że kontrole są bardzo rzadko i w stałych znanych miejscach.Podlaskie to chyba najgorsze miejsce pod tym względem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Takie gadanie na siebie ( wędkarzy) niczego dobrego nie wnosi, jest wręcz językiem niezbyt przyjaznym, powodującym, że patrzymy na siebie wilkiem. Proszę pamiętać, że to PZW jest gospodarzem wód. Kowalski zjadł ryby czy PZW źle gospodaruję? Proszę Cię... Kiedyś sam myślałem, że winni są tylko rybacy, pzw itp., ale dużo uświadomiła mi m.in. Siemianówka. Byłem świadkiem pogromu szczupaków w sierpniu - październiku. Przykry widok. Uważam, że PZW to patologia, ale duża część wędkarzy niczym się od nich nie różni. Co do Kowalskiego o którym wspominasz, to jak Kowalski jedzie po drodze i łamie przepisy drogowe to winny jest on sam, czy Państwo Polskie, które jest właścicielem drogi? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Proszę Cię... Kiedyś sam myślałem, że winni są tylko rybacy, pzw itp., ale dużo uświadomiła mi m.in. Siemianówka. Byłem świadkiem pogromu szczupaków w sierpniu - październiku. Przykry widok. Uważam, że PZW to patologia, ale duża część wędkarzy niczym się od nich nie różni. Co do Kowalskiego o którym wspominasz, to jak Kowalski jedzie po drodze i łamie przepisy drogowe to winny jest on sam, czy Państwo Polskie, które jest właścicielem drogi?Dobrze powiedziane. Też kiedyś tak myślałem, ale zmądrzałem po tym jak dowiedziałem się ile ryby wyjeżdżało z Siemianówki zabranych przez "wędkarzy". A dowiedziałem się naprawdę z pewnego zrudła. Nie będę tu pisał o szczegółach ale kopara mi naprawdę opadła z niedowierzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Czy słyszysz jak płacze ziemia...... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 (edytowane) Wstrząsający film. Jaki w ogóle był sens powstania Siemianówki??? Bezsens.Ogrom bólu zawartego w tych twarzach przeraża. Edytowane 22 Lipca 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 @jarex - a co to jest pewne ZRUDŁO ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franek88 Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 http://www.poranny.pl/wiadomosci/aglomeracja-bialostocka/g/zalew-siemianowka-robert-kalicki-zlowil-dwumetrowego-suma-zdjecia,10434190,19536816/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Czy ten gość go zeżarł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Czy ten gość go zeżarł ? Nie, tylko poprosił do tańca przytulańca... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 (edytowane) Chciałem ten sam link wstawić. Czy zeżarł? O tym prasa codzienna nie donosi, na głównej stronie internetowej gazety użyto jednak formy przeszłej czasownika "pływać" - "dwumetrowy sum pływał w zalewie". Może wciąż pływa w zalewie...octowej? Z drugiej strony cóż, miał prawo i na pewno rzucenie się temu wędkarzowi do gardła nic nie da. Edukacja, dobry przykład, wywieranie nacisku na wszystkich świętych, coby w końcu jakieś normalne limity i "widełki" wprowadzić, to chyba jedyne rozsądne rozwiązanie. Potępianie za to, że ktoś je złowione przez siebie ryby nic nie da. Tu jest Podlasie, tu się nikt tym nie brzydzi. To normalny odruch i w sumie lepsze to niż karmienie dzieci parówkami za przysłowiowe 3 zł/kg. Argument - kup se w sklepie norweskiego łososia naszpikowanego chemią i antybiotykami - nie znajduje u nas poklasku Edytowane 22 Lipca 2016 przez cristovo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 @jarex - a co to jest pewne ZRUDŁO ?? a jak myślisz??????????? nie nie, nie kłusownicy pewnie tak myślałeś. Wręcz odwrotnie. A ten koleś z Sumem dał ciała. I jeszcze buc do gazety napisał. No ale Ryba piękna BYŁĄ nie ma co mówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 witam kolegow! jak sytuacja na Siemianówce skubie cos czy wszystko przeworowane niestety?.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 witam kolegow! jak sytuacja na Siemianówce skubie cos czy wszystko przeworowane niestety?....a czemu "przeworowane"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 "przeworowane" na pewno cokolwiek to znaczy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 "przeworowane" na pewno cokolwiek to znaczy .też nie wiem. Ale jak chodzi o to o czym myślę, to tak samo jak 90% Polskich wód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 http://www.pzw.org.pl/bialystok/wiadomosci/116601/60/uwaga_wedkarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Super. To już tak na stałe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi