kristofer232 Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Dziś pierwszy raz od dobrych kilku lat wybrałem się na późno jesienne wędkowanie i mam wrażenie że chyba tylko ja z bratem dziś bez ryby wróciliśmy z siemianówki. Złowiliśmy po jakimś króciaku tylko.Łódek ze 30 lub więcej i widziałem że łowili i że już na sznurach mieli. Także sporo ryb zjeżdża dziennie. Ale widzę że tu kolega upatruje winy w żywcach. Dziś widziałem na 2 łódkach spławiki, a na spina na moich oczach ponad 10 rybek wyjeli. Na pewno duuuużo więcej ryb zjeżdża ze spina niż z żywca a najwięcej i tak z trola, choć dziś trzeba przyznać praktycznie nie trolingowali. Nic takie zakazy nie dadzą bez kontroli i dotkliwej kary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Nie popadajmy w paranoję ...takim sposobem to niedługo nie będziemy mogli wedki zarzucić jesienią bo szczupak bierze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Tomek od was czy nasz siedlecki ten kiler od "115" ? Słyszałem, że "łowca" z Hajnówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabias Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Co za roznica kto to byl rybka byla prze gruba i szeroka . Po co mi nr obok stalo kilka lodek bo ludzie patrzyli ale nr nie pamietam. Ja juz slyszalem o tej rybce jak mowilem ze widzialem to mnie pytali czy prawda ze 120 cm czyli juz urosla :/ 115 mogla miec bo tak z miarki wychodzilo ale nie 120.spokojnie ponad 10-12 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Z moich info była mniejsza, ale to nie jest ważne, piękna ryba, zamordowana Dziś nic nie brało na spinn, na żywca łowili, na szczęście nie za duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Ja mam to szczęście, że postawiłem krzyżyk na Siemianówce, nie robią na mnie żadnego wrażenia doniesienia o kolejnych rzeziach...ten zbiornik zabija Narew i musi być poprawiony/zlikwidowany, cała reszta jest bez znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Ja mam to szczęście, że postawiłem krzyżyk na Siemianówce, nie robią na mnie żadnego wrażenia doniesienia o kolejnych rzeziach...ten zbiornik zabija Narew i musi być poprawiony/zlikwidowany, cała reszta jest bez znaczenia Podejrzewam, że raczej nie jest to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Ale konieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkonrad Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Spokojnie 100 łodzi na zbiorniku, gdzie tu miejsce na troling? (patologia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maroni26 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Niestety mięsiarze to na Podlasiu nadal dominująca część wędkarzy,za nic mają regulamin.To samo jest ze strażą rybacka i społeczną, drugi rok daje im namiary na kłusownika z Radul a on dalej robi swoje bezczelnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkonrad Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Spokojnie 100 łodzi na zbiorniku, gdzie tu miejsce na troling? (patologia)Mała korekta,dziś przeliczyłem i twierdze że z 200 łodzi. W zeszłym roku straż społeczna była często na zalewie, w tym chyba poddali się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Ale są praktycznie codzienne kontrole samochodów, co trochę powinno ostudzić co poniektórych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred88 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Co z tego że są kontrole samochodów. Są dziadki na emeryturze którzy całymi dniami siedzą nad wodą. Łapią komplet, telefon po znajomych, a ci odbieraja rybę i łowy trwają dalej. Sam nad Siemianówke jeżdżę bardzo rzadko (1raz w ciągu dwóch lat). Wiadomości jakie dostarczają mi znajomi świadczą o tym, że te kontrole to wielka ściema. Każdy wie kto mimo zakazu troluje, a nikt nic z tym nie robi. Zawsze to jakiś znajomy albo znajomy znajomego i "nie wypada" donosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Powiem szczerze Panowie ze życzył bym sobie wszędzie takich kontroli jakich są na tym zbiorniku...policja patroluje naprawdę bardzo często niekiedy kilka razy dziennie ...to że dziadki tak robią ...no robią i to jest nieuniknione w zasadzie ...ale.myślę ze i takich tez maja na oku..także nie siejmy narzekania na ochronę tej wody ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Co z tego że są kontrole samochodów. Są dziadki na emeryturze którzy całymi dniami siedzą nad wodą. Łapią komplet, telefon po znajomych, a ci odbieraja rybę i łowy trwają dalej. Sam nad Siemianówke jeżdżę bardzo rzadko (1raz w ciągu dwóch lat). Wiadomości jakie dostarczają mi znajomi świadczą o tym, że te kontrole to wielka ściema. Każdy wie kto mimo zakazu troluje, a nikt nic z tym nie robi. Zawsze to jakiś znajomy albo znajomy znajomego i "nie wypada" donosić.Nie byłoby kontroli- byłby lament że nikt nic nie robi, Policja ma to w d*** i takie tam. Na drogach tez wszystkich pijanych kierowców nie da się wyłapac. Podobnie jest z dziadkami od kompletów. Jak mozna być aż takim ignorantem i pesymistą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz91 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 W niedzielę 5 rybek największy 71 i sandaczyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_narew_siemianowka Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Jak tam na zbiorniku ktoś się wybiera ?? W tym tygodniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 (edytowane) Ktoś się wybiera na zbiorniku??? Sorki nie mogłem się powstrzymać... Edytowane 28 Listopada 2016 przez tost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nida Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 wczoraj zajrzałem na mały rekonesans o świcie szału nie było 3 rybki maxymalnie do 60 cm.Natomiast widziałem na jednej łódce hol ładnej ryby na duże wahadło, jednak przy podbieraniu przynęta wystrzeliła jak z procy tuż obok twarzy wędkarza.zgroza dostać w twarz takim pociskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Dzisiaj przepływany cały dzień. Trochę śniegu popadało i bardzo wiało. Wróciłbym bardzo dotleniony, gdyby nie te papierosy hahaha.W sumie było 4 łódki i woda na pewno nie była martwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deha Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 (edytowane) Z brzegu trafiło się kilka okoni , ale dopiero po 13.00, jak przestało wiać. Edytowane 29 Listopada 2016 przez Deha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Co nikt nic? Przynajmniej nikt na żywca się nie mógł dzisiaj wykazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Wyłowili wszystkie szczupaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Aj tam wyłowili . Przelotki zamarzły dlatego nie łowią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkonrad Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Dajcie szybkie info,czy lud odpuścił?, bo jutro chyba ostatnia szansa popływać. (niedziela rybomania Lublin 2016) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi