martek Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 (edytowane) Przy takich temperaturach pewnie codziennie bedzie domarzać Edytowane 6 Stycznia 2017 przez martek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Przy takich temperaturach pewnie codziennie bedzie domarzać Nie ma innej możliwości. Sobota i niedziela jest moja na lodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Nie ma innej możliwości. Sobota i niedziela jest moja na lodzie.Jurek daj znać jak wyniki-ja po wtorku ruszam-urlop już zaklepany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Jurek daj znać jak wyniki-ja po wtorku ruszam-urlop już zaklepany Nie ma sprawy, zdam relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 To ja się wybiorę jak będzie piersza odwilż a co tam, zacząłem przygodę z castem w tym roku to i może na lód czas się wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 nikt dziś nie łapał na Siemianówce ????? co tak cicho, czy mróz wystraszył ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Telefoniczne wieści z lodu. Najodważniejsi wchodzili około 200 m od brzegu, zamarznięty cały zbiornik, na najdalszych przyczółkach 10 cm lodu. Wędkarzy niezbyt wielu, okonie brały tym, którzy znają wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Wczoraj kilka okoni udało się złapać. Rekordowych sztuk nie było ale coś się działo. Dzisiaj powtórka. Zobaczymy co przyniesie cały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 (edytowane) witam Nie będę podawał Nazwiska i wklejał nie swoich zdjęć ale fotki ryb z wczorajszych połowień z zalewu były bardzo owocne .Jak tak dalej będzie to na wiosnę zostanie tylko sam zalew.... Edytowane 11 Stycznia 2017 przez woblerek48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juranty Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Byliśmy wczoraj. Okoń nie żerował. Mimo to z jednej dziurki udało się wyjąć dwa ładne 35 i 37 cm. Trwały wędrówki ludu, bo ludzie szukali okonia, bezskutecznie zresztą. Ludzi w rejonie mostu kolejowego było sporo. Trudno uwierzyć, że tak mocno łowią jak pisze woblerek48. Na Siemianówce taka specyfika, że trzeba się dobrze nachodzić i nawiercić, aby złowić kilka wymiarowych sztuk, a co dopiero mówić o jakichś tam wielkich ilościach. Częstych przygięć kiwoka wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deha Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Pogoda trochę się popsuła, podpowiedzcie koledzy jak trzyma sie lód. Co prawda mróz znowu powraca , powinno być dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Możesz spokojnie wedkowac. Lód dlugo będzie jeszcze bezpieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deha Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Dzięki. To mój pierwszy sezon na lodzie, uczę i chętnie korzystam z rad doświadczonych kolegów. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek38 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Co z tego że są kontrole samochodów. Są dziadki na emeryturze którzy całymi dniami siedzą nad wodą. Łapią komplet, telefon po znajomych, a ci odbieraja rybę i łowy trwają dalej. Sam nad Siemianówke jeżdżę bardzo rzadko (1raz w ciągu dwóch lat). Wiadomości jakie dostarczają mi znajomi świadczą o tym, że te kontrole to wielka ściema. Każdy wie kto mimo zakazu troluje, a nikt nic z tym nie robi. Zawsze to jakiś znajomy albo znajomy znajomego i "nie wypada" donosić.Kolego, ja tak trochę z zamierzchłej historii , ale w temacie dość zbieżnym. Kiedy byłem dzieckiem (ok. 30 lat temu!) w sąsiednich wioskach znałem/wiedziałem o kłusownikach tj. chodzi o "polowania" na zwierzęta- średnio w każdej z okolicznych wsi od 2 do 6 kłusoli. Chodząc na grzyby, czy też podpatrywać zwierzęta konsekwentnie ściągałem sidła, które za chwilę znów się pojawiały. Trwało to dość długo i np. jenot, ryś, jeleń w okolicy został wybity i co???, ano to, że kłusole pomarli, ich synowie po jakimś czasie też odpuścili (policja dość konsekwentnie ich też nękała), zwierz się odrodził, a oni NIE!!!. Paradoksalnie jakimś tam sposobem na "mięsiarzy" jest też drastyczny spadek ilości ryb w ich zasięgu. My jeździmy na ryby, aby miło spędzić czas- oni żeby "zarobić", więc kiedy policzą ile wydali na sprzęt, benzynę itd. to też zrewidują swoje podejście do rzeczy. Kiedyś mój ojciec widząc któryś raz z kolei jak wracam z ryb bez ryb zapytał mnie o koszty karty, paliwa itd., kiedy mu powiedziałem stwierdził, iż za te pieniądze kupiłbym tyle ryby w sklepie, że z rodziną jej bym nie przejadł. ... Po kilku latach sam zaczął ze mną jeździć na ryby jako obserwator, a następnie w wolnych chwilach przesiadywać z wędeczką nad własnym stawem... . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deha Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Podrzuci ktoś, coś Jak wygląda sytuacja na zalewie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Podrzuci ktoś, coś Jak wygląda sytuacja na zalewie?Sytuacja wygląda tak...., jutro jadę ze spinningiem na brzeg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deha Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Sytuacja wygląda tak...., jutro jadę ze spinningiem na brzeg ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_s Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 We czwartek jeszcze podobno łazili po lodzie, wyniki mizerne - sama drobnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 A w piątek nawet jeden wpadł pod lód, całe szczęście że nic się nie stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Może Water Wolfa testował ? Jurek coś trafiłeś ?...pisz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek38 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Na zalewie... ok. 3-4 m od brzegu nadal lód- byłem od strony plaży/ wieży widokowej. Widziałem czterech ludków na kanale i niezliczoną ilość z "tyczkami' na rzece za mostem- chwilę popatrzyłem, ale efektów nie ujrzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deha Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Za mostem dalej jest "las tyczek" ?Może w porcie cos sie dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Za mostem drogowym dalej to samo w weekendy. Jeśli chodzi o port, to niestety nic się nie dzieje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deha Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Dzięki kolego za odpowiedź, na Ciebie zawsze można liczyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniowy21 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Jak tam Panowie tłuka już słoikami o wodę za sumem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi