Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem w szoku. Szkoda moich nerwów na tak głupią decyzję...

Niestety :( ...ja też miałem nadzieję, że zakaz się utrzyma.Widocznie mięsiarskie lobby w zarządzie i delegacjach działało prężnie :angry: Wiem od kumpla, który brał udział w głosowaniu, że kilka osób bojąc się o "reputacje" wtrzymało sie od głosu chociaz zakulisowo byli za utrzymaniem zakazu finalnie dali ciała i trol został przepchnięty...42 do 41 głosów . Nie została sprecyzowana kwota dopłaty ale to na pewno przedział 200-500 zł.....podsumowując...znowu bajoro dostanie po dupie...

To nie tylko troling .Listopad Grudzien 2016 stacjonarnie Siemionka też dostała po dupie bo 40%  wędkarzy bierze jak leci  co się złapie do wora, drugie 40% przestrzega limitów a 20%wypuszcza 100%złowionych ryb. ''SPECE''od trolingu przestawili się na żywca.Ale brak trola i siatek zrobił swoje.Troszkę ryby było więcej  co widać było na jesieni, ale pare fajnych mamusiek pojechało w bagażnikach  do Białegostoku Hajnówki Siedlec i nie tylko.

• Like 2

"Przyjęto Uchwałę Zjazdową, w której z dniem 31.12.2017r uchyla się zapis uchwały Zjazdowej XXX Okręgowego Zjazdu Delegatów w części dotyczącej zakazu trollingu na wodach udostępnionych do wędkowania ze sprzętu pływającego. Wprowadza się możliwość stosowania metody trollingowej na w/w wodach użytkowanych przez Okręg PZW w Białymstoku z dniem 01.01.2018r. Upoważnia się Zarząd Okręgu do opracowania Regulaminu. "  

hmmmm a więc łowienie stacjonarne za sumem na siemionce od 2018 roku straci w ogóle sens :( Pozostaje mieć tylko nadzieję, że uda się jakiegoś nieodpowiedzialnego trollowca wyrwać z łódki :) o tyle poprawi mi się humor 

Edytowane przez wisniowy21

• 3 tygodnie później...