Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Tak teraz sobie myślę, że każdy wędkarz chce trafić na Siemionce w "elodorado" wędkarskie, będąc kilka godzin nad wodą...

Niestety, ta woda jest w pewnym sensie nieobliczalna, chyba jak każda. Mimo pewnych miejsc, notatek, nic nie jest pewne.

Nikt nie opisze miejsc, gdzie miał "jakieś" wyniki. Ja pływam z kumplem od świtu do zmierzchu i naprawdę można połowić, tylko trzeba być wytrwałym niestety.

Mój kumpel nauczył mnie jednego, na ryby nie można się obrażać...

Edytowane przez Werem
  • Like 4

Ja byłem w tym roku na Siemce 2 razy z pontonem. Na początku maja i 4 dni temu. W maju mizernie, ale ostatnio efekty rewelacyjne. Przerażająca jest za to ilość trolingowców-mięsiarzy.

piszesz o okoniach morskich, czy cos innego polapales? Edytowane przez kkonrad

Tak teraz sobie myślę, że każdy wędkarz chce trafić na Siemionce w "elodorado" wędkarskie, będąc kilka godzin nad wodą...

Niestety, ta woda jest w pewnym sensie nieobliczalna, chyba jak każda. Mimo pewnych miejsc, notatek, nic nie jest pewne.

Nikt nie opisze miejsc, gdzie miał "jakieś" wyniki. Ja pływam z kumplem od świtu do zmierzchu i naprawdę można połowić, tylko trzeba być wytrwałym niestety.

Mój kumpel nauczył mnie jednego, na ryby nie można się obrażać...

Święte Słowa. AMEN

Co do trola to nie wiem czy ma sens ten zakaz. Ci co trolingowali dalej to robią tylko za darmo. A czy więcej ryb dostanie w łeb wątpię, teraz przeważnie dostają bo trolują sami mięsiarze, spiningista nie będzie trolował skoro jest zakaz..  Ale to tylko moje zdanie można się z nim zgodzić się lub nie.

Byłem w tamtym tygodniu nockę na nasypie kolejowym i widziałem jak skoro świt 6 łódek pod wyspą trolowało, nawet miałem chęć przez chwilę popłynąć do nich tylko uznałem że szkoda nerwów i zdrowia. A wydaje mi się że troluje większość bo wieczorem to widziałem coś jak truckera też trolującego,a to już nie typowe dziadki mięsiaże.Chociaż oczywiście uważam że i troling jest dla ludzi, ale niestety nie na siemianówce jeszcze.

W moim odczuciu problemem nie jest trolling, a nagminne zabijanie ryb. Zdecydowana większość wali w łeb wszystko jak popadnie nie patrząc na limity, wymiary itp.. 

Andrzej, uwierz mi, trolling sprawia to samo co spinningowanie,czyli ryby nagminnie dostają w łeb a wręcz na Siemianówce wyjątkowo częściej.

Niestety, od jakiegoś czasu trollingowcy mają o wiele lepsze wyniki od spinningistów i wszystko walą w łeb.