Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

O zakach to wiem. Z tego co słyszałem od znajomego, który zna bardzo dobrze rybaków to mówili, ze szczupaki bardzo rzadko wchodzą w zaki, a jak wejdą to faktycznie są wypuszczane. Ile jest w tym prawdy, nie wiem. Ryba się odradza i to widać, wiec chyba tak jest.

• Like 1

I dotarłem do Narewki. Pierwsze posiedzenie nad Narewka na groch z gruntówką na zero... Gdzie najłatwiej/najszybciej/najpewniej podjechać nad Siemianówkę ze spinem z brzegu? Nie chce jeździ wkoło zalewu bez sensu ;)

Edytowane przez RulleZ

• 2 tygodnie później...

Wczoraj się dowiedziałem, że siat na Siemce ma nie być do 2019 r., po tym okresie ma być podjęta decyzja co dalej. Niejako miało by to sens. Okręg po cichu wpuścił mase sandacza, dał mu czas na "podrośnięcie" do wymiaru konsumpcyjnego, wykażą, że ryb jest za dużo i trzeba odławiać..

Takze o siaty nie ma co sie martwic hehehe :)

A Policja to plywa chyba tylko pozwiedzac zbiornik :)

Policja niech zajmie się czymś pożytecznym PZW niech sobie pływa , nie dość że zarybiają za składki to jeszcze pilnować mają za podatki, po to tylko żeby wyciągnąć więcej siatami?

Policja niech zajmie się czymś pożytecznym PZW niech sobie pływa , nie dość że zarybiają za składki to jeszcze pilnować mają za podatki, po to tylko żeby wyciągnąć więcej siatami?

O PZW nie wspominam, bo tych ludzi nie miałem jeszcze przyjemności w ogóle dostrzec na wodzie, Policję owszem i to kilkukrotnie. Nie wiem czy mają aż tak wiele pożyteczniejszych spraw do roboty - suszarka w Michałowie? :)

Maciek

Edytowane przez Maciek_7
  • Like 1

Nie no koledzy przestańcie gadać bzdury ! Nie jestem bardzo częstym bywalcem nad tą wodą ale na 8 wypadów byłem kontrolowany 3 krotnie z czego 2 razy przez państwowa straż wedkarska i raz policja ze strażnikiem . Woda jest bardzo dobrze.monitorowana zastrzeżenia miał bym jedynie do policji żeby zajęła się naprawdę sprawami poważnymi a nie szukaniem kół ratunkowych na 3 m lodkach! To ze troluja juz w tym roku czy zabierają ponad limit tego się nie wytepi do końca ! Życzył bym sobie aby każda woda w Polsce. Była tak kontrolowana jak siemianowka ...pozdrawiam

Widzisz Tomek, a ja na kilkanaście wyjazdów straży na oczy nie widziałem. Policja przepływała obok mnie co najmniej kilkukrotnie - ostatnio zastanawialiśmy się czy ich nie zawołać do siebie na kontrolę...

Tomek, tego co napiszę poniżej bardzo proszę nie odbierz personalnie!

"To ze troluja juz w tym roku czy zabierają ponad limit tego się nie wytepi do końca!" - kurcze, to mamy się na to godzić, bo i tak się nic z tym nie zrobi? 

Siemianówka jest do upilnowania tak prosto, że czasem się zastanawiam czy nie aż za prosto :) Wszyscy wiedzą, że trollingują na Budach i w zatoce Tarnopolskiej, wszyscy wiedzą, że najwięcej "ponad kompletów" wyjeżdża z plaży emetyrów, a my mamy mówić, że tak było i jest i tego się nie zmieni?!

"Życzył bym sobie aby każda woda w Polsce. Była tak kontrolowana jak siemianowka" - ostatnio był u mnie znajomy - po tym co zobaczył powiedział, że u niego na zbiornikach takie bezprawie jest nie do pomyślenia....

Na prawdę nie wiem, nie rozumiem komu jest to na rękę, że tam jest takie bezprawie, że tyle ryb wyjeżdża z tej wody. Bo już czasem na prawdę myślę sobie, że komuś "wyżej" na tym bardzo zależy, aby tam się "działo"...

I tak w kółko to samo pisanie i narzekanie - nic to nie zmieni. Trzeba pakować się i śmigać na ryby ;)

Maciek

Edytowane przez Maciek_7

Heh, kontrole..., jakie....????

Nie ma kontroli  systematycznych!!!!

A wiecie co jest najlepsze??? Że przyjeżdżają wędkarze z Lubelskiego i robią, co chcą!!!

Ostatni weekend nad wodą, Kilka łódek ma wystawionego żywca i przy okazji spinning. Ręce opadaja. Koledzy z Lubelskiego, oczywiście trolują, szok, brak słów. Tak się zastanawiam, czy "wędkarze". aż tak dalego muszą jechać po mięso...