Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj to policja powolutku kursowała po zalewie i było grzecznie jak na spacerniaku we Wronkach ;).

Ostatnio poszukiwanym ogólnie sprzętem na Podlasiu jest zwykła łódka. Ci którzy opędzlowali kilka lat temu środki pływające po wprowadzeniu zakazu dorożki, koniecznie chcą się odkuć, tym bardziej że 250zł odbiją sobie na drogim sandaczu. Biedna ryba.

Aha, dziś trochę ładnych szczupaków i kilka mętnookich maluchów.

Edytowane przez compi

Dzisiaj to policja powolutku kursowała po zalewie i było grzecznie jak na spacerniaku we Wronkach ;).

Ostatnio poszukiwanym ogólnie sprzętem na Podlasiu jest zwykła łódka. Ci którzy opędzlowali kilka lat temu środki pływające po wprowadzeniu zakazu dorożki, koniecznie chcą się odkuć, tym bardziej że 250zł odbiją sobie na drogim sandaczu. Biedna ryba.

Aha, dziś trochę ładnych szczupaków i kilka mętnookich maluchów.

A skąd wiesz że 250zł ?  

• 2 tygodnie później...

Jeżeli można to ja mam pytanie z innej beczki ... Czy latem na Siemianowice można ganiąc za okoniem z jakimiś efektami czy może jest taki syf że to woda tylko na jesień?

Oczywiście, że można. Ja w tym roku trafiłem latem w piękne okonie, więc uważam że warto. A trafiłem nie raz...

Załapałem się z kumplem na pierwszą kontrolę na wodzie. Dowiedzieliśmy się o kilku niemałych mandatach wlepionych dorożkarzom w ostatnim czasie.

Poranek sandaczowy, popołudnie to wydłubywanie szczupaków z zarośli. Siedzą jeszcze na płyciznach.

Compi , a kto Cię kontrolował bo widziałem tylko patrol WOPRu z policjantem na pokładzie , ale mną i kolegą sie nie zainteresowali. U mnie niestety nic :/ , nie wiem co robię źle , ale już trzeci wyjazd w celu złowienia upragnionego sandacza zakończył się fiaskiem. Dodatkowo kilka atrakcji w postaci zaklinowanej kotwicy , która została już w siemianówce na wieczność :D oraz bardziej wkurzające w postaci dwóch TROgLodytów i jednego chłopa walącego w łeb sandaczyka mniejszego niż 30 cm :angry: :( . Tak z innej beczki spytam czy zdarza się ,że w ciągu dnia sandacz dobrze żeruje? Bo jutro może uda mi sie popływać od około 11

Wg mnie sandacze biorą w określonych miejscach. Głębokość w okolicach 2,5-3m. Dno raczej twarde i czym bardziej zróżnicowane tym lepiej, co na tym zbiorniku brzmi czasem śmiesznie. Szukaj ich na cyplach przy wyspie, na wlocie do zatoki przy Bołtrykach lub jak dzisiaj przy porcie. Małe biorą i są niestety zabierane przy moście. Największe padają przy zaporze. Dzisiaj przy porcie wymiarowe łowiono na jakieś marchewkowe kolory, kolega łowi na SG błękitno perłowego lub twistera sandrę, ja swoje łowię na blachę. Skubią czasami tak delikatnie, że nie wiesz czy to zaczep czy branie i tylko ślady po wampirku pozwalają określić co to było. Zaczepy generalnie są pożądane. Często, tak jak dzisiaj, atakuje pod samą łodzią podczas wyciągania przynęty. I gdy już trafisz jednego to trzymaj się miejsca bo można nieźle się wtedy z nimi pobawić.

Kontrolował właśnie policjant na łodzi wopru.

Gdzie straciłeś kotwicę? Przy Cisówce? Pełno tam żelastwa, cegieł i kabli.

na Siemianówce jak na wojnie, na łódkach trolingowych lornetki na obowiązkowym wyposażeniu, a na brzegu na pomostach strażnicy z lornetkami filujący za tymi pierwszymi

Hehe. Pisałem kiedyś o przystani z masztem i flagą. Ma swoją nazwę. "Przystań Zła" :D. Maszt i flaga służą gnojkom podobno do ostrzegania o patrolach.