podlasiak Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Kotwice straciłem przy amfiteatrze w Starym Dworze w drodze powrotnej do auta , nie wiem co podkusiło mnie by stanąć tam jeszcze na chwile . Miejsca z tego co piszesz wybrałem nie najgorsze , bo obławiałem wejście do zatoki w Bołtrykach i potem okolice wyspy. Przy zatoce trafiłem na bardzo fajny kawałek dna usiany twardymi zaczepami i mimo podwojnego podejścia do tej miejscówki nic nie wydłubałem . Stosowałem smukłe gumy około 10-13 cm na 14-20 gramach, miałem kilka delikatnych pstryków ,ale były to chyba okonki , albo przejeżdżałem jakiejś białej rybie po karku bo nie było żadnych ząbków . Na kołowrotku plecionka chyba 0,10-0,15 mm (nie wiem bo korzystałem z kołowrotka dziewczyny ) , a na końcu stalka na 6 kg. Może to w zestawie tkwi problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Hehe. Pisałem kiedyś o przystani z masztem i flagą. Ma swoją nazwę. "Przystań Zła" . Maszt i flaga służą gnojkom podobno do ostrzegania o patrolach.Kolego. Ta plaża z flagą o której piszesz ma już dawno swoja nazwę i nazywa się "Plaża Emerytów" każdy kto łowi na Siemionce jak usłyszy ta nazwę to od razu wie o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Może i plaża emerytów, ale "zło" pojawiło się w kontekście trolingu. Ja na swojej mam też emerytów, ale ci moi w dużej części należą do SSR. Najważniejsze że dorożkarze będą mieli wyznaczony od przyszłego sezonu "spacerniak" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Podlasiak, ja za sandaczowego profesora się nie uważam, ale wg mnie łowiłeś gdzie należy i jak należy. Mam w zestawie typowo sandaczowe jaskółki Berkleya, jakieś dedykowane Havoki, a łowię sandały na małą blachę z przyponem, bo widocznie w amerykańskich wynalazkach nasze ryby nie gustują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Podlasiak, ja za sandaczowego profesora się nie uważam, ale wg mnie łowiłeś gdzie należy i jak należy. Mam w zestawie typowo sandaczowe jaskółki Berkleya, jakieś dedykowane Havoki, a łowię sandały na małą blachę z przyponem, bo widocznie w amerykańskich wynalazkach nasze ryby nie gustują To i pewnie Sandacze wielkości tej blaszki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Największy 58 tydzień temu. Zazwyczaj 50-52. Oczywiście maluchy też się zdarzają. Dużych przynęt nie chcą gryżć. Gumy maks 8-10cm u kolegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podlasiak Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Stało się , pierwszy sandacz w życiu zaliczony Forumowego minimum nie ma - 56 cm , ale i tak cieszy niezmiernie . Wziął na perłową gumę 10 cm na 20 gramach. Oprócz tego brat złowił dwa szczupaki - 61 i 85 cm. Jak na krótki popołudniowy wyjazd jestem zadowolony Oprócz tego przy porcie widzieliśmy martwego sumka około metra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Gratulacje. Szczupaki brata wyjęte przy brzegu czy już głębiej zeszły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podlasiak Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Glebiej , na otwartej wodzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fladra Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Panowie w sobotę jadę pierwszy raz na Siemianówkę. Doradzicie gdzie zwodować ponton żeby się nie zakopać i mieć szansę na spotkanie z rybą A może ktoś ma ochotę pojechać razem to zabiorę i ugoszczę na łajbie wzamian za cenne wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fladra Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Jestem z Białegostoku jakby co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) napisz dokladnie co to znaczy "ugoszczę" .Bo jak bedzie all inclusive to w bondarach po sklepem znajdziesz wielu chetnych - miejscowi wiedza najwiecej Edytowane 24 Października 2017 przez radmac5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 W piątek będę wiedział czy znajdę czas. Jak coś to priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz91 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) Dziś szybki wypad o 15 na wodzie i 71, 75 i kilka krótkich szczupaki jeszcze głeboko w zielu ;D@flondra możesz zwodować się przy białym domku w Siemianówce na żwirowni nie ma tam tłoku i z tamtad mozesz popłynac na dyży albo na mały https://www.google.pl/maps/place/52%C2%B054'25.9%22N+23%C2%B049'01.6%22E/@52.9071306,23.8171972,530m/data=!3m1!1e3!4m6!3m5!1s0x0:0x0!7e2!8m2!3d52.9071892!4d23.8171169 Edytowane 24 Października 2017 przez Łukasz91 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fladra Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) Dzięki za pierwsze info. Co do miejscowych to chyba jednak nie skorzystam:) Pytanie lepiej na mały czy na duży? Rozumiem że chodzi o nasyp który rozdziela zalew na dwie części.Compi odezwę się w piątek z pytaniem-transport i piwko w cenie porady:) Edytowane 24 Października 2017 przez fladra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz91 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Ja proponuję na mały i od wyspy w stronę granicy po zielach jesli lubisz takie łapanie , a jak nie to możesz sprubowac na czystym przy trzcinach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amfot Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Witam. Ja woduję się na małym tutaj: https://www.google.pl/maps/dir/52.9028416,23.8558649/52.9028416,23.8558649/@52.9064136,23.8559507,2585m/data=!3m1!1e3 Jest dobry dojazd, miejsce na samochód i dobre wejście do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Kolego @fladra, ponton to zwodujesz praktycznie wszędzie na zalewie gdzie prowadzi jakaś droga, więc to problemem nie będzie. Ale weź pod uwagę fakt, że zapowiadane są słabe warunki pogodowe i silny wiatr w porywach. Ja proponuję Ci szukania miejsca zacisznego do wędkowania z pontonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz91 Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 W sobotę ma mocno wiec z zachodu chyba ze coś się zmieni wieć sa dwie opcje ,albo przy tamie czołowej albo mały zalew wzdłuż wału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyparypa Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 W sobotę ma mocno wiec z zachodu chyba ze coś się zmieni wieć sa dwie opcje ,albo przy tamie czołowej albo mały zalew wzdłuż wału Jeszcze zatoka (tarnopolska) no i... zatoka bachurowska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość keri Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Troling na Siemianówce to ciągle norma a od 2018 zgodnie z prawem. Jednak ciągle nikt tu na forum nie napisał na czyj wniosek troling wraca i jak wyglądało głosowanie, kto był za przywróceniem a kto przeciw. Mała podpowiedź, nie byli to ludzie z Lubelskiego czy Podkarpackiego.Struktura PZW jest tak zbudowana że każdy wniosek musi być przegłosowany przez zarząd okręgu i przechodzi większością głosów, często plujemy na PZW /mając na myśli pracowników biura/ że podejmują złe decyzje a to niestety decyzje kolegów z kół z Narewki Hajnówki, Gródka czy Bielska P. doprowadzają do nazwę to pięknie odrybiania Siemianówki. To nie prezes zarządu nie vice prezes a lokalne koła walczą o ułatwienia do pozyskiwania białka.Jakiż to aplauzem odbiło się rozporządzenie ministra gospodarki o skróceniu okresu ochronnego suma wśród włodarzy kół bliskich Siemianówki, nie zrozumieli kto ustala zasady wędkowania na podległych wodach a już apetyty na sumie mięso wzrosło. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 A czy któryś z kolegów, mógł by potwierdzić takie ploteczki, że siateczki również mają wrócić? I nie mówię o żakach, ale regularnych odłowach sieciowych. I domyślacie się pewnie, w jakich rejonach zalewu by się odbywały.Ale to są tylko plotki nowy sezon zweryfikuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Ja wiem tylko o żakach w następnym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyparypa Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Ja wiem tylko o żakach w następnym roku. żaki to co roku Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Żaki, sieci, jeszcze pewnie jakieś prądobicie! Paaaanie wszystko co chcesz... Rok w rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi