Dano-G Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 (edytowane) Jaka rzutka.... Koło ratunkowe. Jest oddzielny wątek na ten temat - obowiązkowe wyposażenie łodzi. Warto doczytać, żeby zdziwienia nie było.Bez linii paliwowej również gaśnica i to 2 kg, a nie dwa razy 1 kg.http://jerkbait.pl/topic/49246-obowi%C4%85zkowe-wyposa%C5%BCenie-%C5%82odzi/page-13PozdrawiamDaniel Edytowane 5 Listopada 2017 przez Dano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyparypa Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Jaka rzutka.... Koło ratunkowe. Jest oddzielny wątek na ten temat - obowiązkowe wyposażenie łodzi. Warto doczytać, żeby zdziwienia nie było.Bez linii paliwowej również gaśnica i to 2 kg, a nie dwa razy 1 kg.http://jerkbait.pl/topic/49246-obowi%C4%85zkowe-wyposa%C5%BCenie-%C5%82odzi/page-13 PozdrawiamDaniel tak i to nie 2kg tylko 5kg i kolo od Bizona! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Falkowski Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Do elektrycznego silnika tez gasnica haha?Dzisiaj na malym zbiorniku ja 2 krotkie a kolega 2 po 52cm oba i 5 krotkich. Przy nas wyjeli 90cm. Bral przy zielach na blache i woblery w kolorze zoltym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Nie wiem czy dzisiaj czy wczoraj, bo mówił też o metrówkach policjant, złowiono szczupaka 116cm. A wracając do wymogów, na Siemianówce mamy chyba rosądnych policjantów, bo aż tak nie egzekwują głupich czasami przepisów. Małym pontonem nawet w pojedynkę nikt nie byłby wstanie wypłynąć. Bo zabrać sprzęt wędkarski, w tym większy podbierak, bo przecież płyniemy po metrówkę, echo, aku, czasem elektryk z aku do manewrowanka, coś do jedzenia i picia, wiosła, kotwice, zapas paliwa, kamizelka, koło..... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Falkowski Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Widziales jak zlowili tego potwora czy tylko slyszales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Wczoraj były tylko wiadomości od ludzi łowiących pod zaporą. Dzisiaj info od kolegi i podobno od naocznych świadków. Tylko nie wiem czy to była akcja z wczoraj, czy dzisiejsze połowy, nie dopytałem. I tak jak wczorajsze opowieśći z łodzi patrolowej o wielu metrówkach, wydawały się podkoloryzowane, tak dzisiaj widzę, że chyba polocja w tym przypadku nie ściemniała . Jeśli przy Tobie złowiono 90, to czemu nie mogły paść setki? Teraz łowienie w większości przypadków polega na szukaniu echem ławic na głębszym i przemieszczaniu się o te 100-150 m po ich znalezieniu. Obserwując łowiących na żywca z efektami, widzę że robią to statycznie, czekając na branie i dwie godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Falkowski Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Duzo bylo lodek na duzym? Na malym ze 40 kolo 8 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Marcin mam takie pytanie z innej beczki....jak to jest u Ciebie ...zabierasz ryby do domu czy wypuszczasz po złowieniu ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Marcin mam takie pytanie z innej beczki....jak to jest u Ciebie ...zabierasz ryby do domu czy wypuszczasz po złowieniu ? Kamil ,nie zadawaj tak intymnych pytań na publicznym,szanującym się Forum.Notabene goszczącym różnych ....wędkarzy Napisz lepiej w trzech słowach o wczorajszych zawodach. Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz91 Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Sobota popołudnie mały zalew 3 krótkie niedziela do południa 3 krótkie ,poniedziałek popołudniu 1 krótki i spinka ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Kamil ,nie zadawaj tak intymnych pytań na publicznym,szanującym się Forum.Notabene goszczącym różnych ....wędkarzy Napisz lepiej w trzech słowach o wczorajszych zawodach. Pozdrawiam Tomi Co TU pisać Pogoda dopisała...ryby też...nalewki byli żyć nie umierać Tomciu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Co TU pisać Pogoda dopisała...ryby też...nalewki byli żyć nie umierać Tomciu Eeeee Panie ,jak "nalewki byli" to pogoda i żerowanie ryb nie miały żadnego znaczenia Teraz żałuję że nie dałem się namówić Spożywanie w samotności coraz mniej mnie bawi Może to sygnał ,żeby znów....zacząć łowić? Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Jeśli tak kogoś interesuje wypuszczanie ryb to dzisiaj praktycznie przy nas został wypuszczony okaz 103cm/8,5kg, za co wyraziłem szacunek panom na łódce przy porcie. Złowiony na żywca. U nas pod zaporą jeden 68, a przy porcie kilka pięćdziesiątaków i drugi 67. Sandacz siedzi cicho, jedynie maluch 15 cm połasił się na niewiele większą od niego błystkę. W ogóle wszystkie ryby złowiliśmy na metal. Pod zaporą byli fachowcy, którzy o 10-tej mieli już komplety i spływali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Marcin mam takie pytanie z innej beczki....jak to jest u Ciebie ...zabierasz ryby do domu czy wypuszczasz po złowieniu ? Łowie na Siemionce od wielu lat i jeszcze nie widziałem żeby ktoś wypuszczał wymiarowe ryby. Trochę to mnie zniechęca do łowienia na tym zbiorniku, ale godzę sie z tym że na innych nie jest lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Łowie na Siemionce od wielu lat i jeszcze nie widziałem żeby ktoś wypuszczał wymiarowe ryby. Trochę to mnie zniechęca do łowienia na tym zbiorniku, ale godzę sie z tym że na innych nie jest lepiej. Jarek, no to obracasz się w złym towarzystwie... A tak na poważnie, to jest naprawdę dużo ludzi, którzy wypuszczają ryby.Najbardziej mnie cieszy teraźniejsza "młodzież", która podchodzi do tego bardzo poważnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Jarek, no to obracasz się w złym towarzystwie... A tak na poważnie, to jest naprawdę dużo ludzi, którzy wypuszczają ryby.Najbardziej mnie cieszy teraźniejsza "młodzież", która podchodzi do tego bardzo poważnie.Bo młodzież "wychowywała" się czasach kiedy C&R było propagowane i mają może wiekszą świadomość co może spotkac "Nasze dzieci" jeśli dalej ludzie będą brali "wszystko co sie rusza" do wora.Też uważam się za młodego wędkarza i 90% rybek wraca do wody i zawsze namawiam innych do tego samego,lecz niestety szczególnie starsi koledzy po kiju zachowują się jakby dalej żyli w czasach PRL i PGr-ów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Jarek, no to obracasz się w złym towarzystwie... A tak na poważnie, to jest naprawdę dużo ludzi, którzy wypuszczają ryby.Najbardziej mnie cieszy teraźniejsza "młodzież", która podchodzi do tego bardzo poważnie.I właśnie mnie to też bardzo cieszy że z tego "narybku" wyrosną kiedyś prawdziwe RYBY 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 (edytowane) Też uważam się za młodego wędkarza i 90% rybek wraca do wody i zawsze namawiam innych do tego samego,lecz niestety szczególnie starsi koledzy po kiju zachowują się jakby dalej żyli w czasach PRL i PGr-ów.... Ja niestety już się nie uważam za młodego wędkarza ale od lat 100% ryb wraca do wody. Edytowane 7 Listopada 2017 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Ja niestety już się nie uważam za młodego wędkarza ale od lat 100% ryb wraca do wody.Chwała Ci za to kolego. Niestety sądzę ,że jeszcze za małay odsetek takich wędkarzy można spotkac nad wodą :/ i liczy sie dla nich tylko mięcho a nie przyjemność z tego pięknego Hobby jakie uprawiamy..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Chwała Ci za to kolego. Niestety sądzę ,że jeszcze za małay odsetek takich wędkarzy można spotkac nad wodą :/ i liczy sie dla nich tylko mięcho a nie przyjemność z tego pięknego Hobby jakie uprawiamy..... Mam to szczęście że praktycznie wszyscy z którymi wędkuję wypuszczają wszystkie albo prawie wszystkie ryby. Poza tym z beretującymi na ryby bym nie pojechał. Taka wewnętrzna zasada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Ekipa która wypuściła tego szczupłego 103cm była bliżej wieku emerytalnego niż studenckiego. Natomiast nie wiem czy przeżył sum 23kg z niedzieli, złowiony przez młodego w sumie(!) człowieka. Metoda spinning i wobler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Nie twierdzę że tylko osoby starsze mają takie podejscie do Wędkarstwa,ale na pewno najczesciej widzę zachowanie typu : '' hol-w lewo w prawo - i szczupaczek ok.40cm ląduje w schowku łodki" u osób staszych... a że lornetka to mój nieodłączny element wyposażenia bo lubię obserwować ptactwo wodne, to niekiedy nawet te osoby by się nie spodziewały że ktoś to mógł zauważyć.Ok z mojej strony koniec tematu,bo nie w tym wątku zaczeliśmy tą dyskusję .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Ale żeby nie było, policja wczoraj też pływała , Na betonowym nabrzeżu stał być może Twój kolega, miłośnik ornitologii z porządnym sprzętem na statywie. Za dwa tygodnie mają podobno zrzucać wodę ze zbiornika. PZW ma problem ze swoimi stawami. Nie mają jak ich opróżnić i odłowić ryby. Mogłyby przez przypadek spłynąć wszystkie do zalewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Falkowski Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 W tym sezonie zabralem 1 szczupaka 70cm. Zabieram cos pod swieta i tyle. Nie jestem napalony na rybie mieso. Jeżdżę na ryby dla przyjemnosci nie dla zapelnienia lodowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Falkowski Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Jak nic sie nie zmieni to jade w niedziele pod tame. Moze uda się cos zlapac. Narazie daje spokuj z malym zbiornikiem. Spróbuję swoich sil na glebinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi