Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

A po trzech latach jak już populacja drapieżnika się odbuduje to wrócą rybacy i zgarną żniwo. Chore przepisy, chory kraj. Może należałoby zacząć zmiany od źródła. Kłusownictwo podciągnąć pod przestępstwo, a nie jakieś małe szkodliwości spoleczne. Z drugiej strony taka walka nie ma sensu jak wejdzie rybak i wykosi to co się odbudowało. Walka z kretesem. Uczmy się od cywilizowanych krajów, ale nie my wedkarze, a ludziki przy władzy ustawodawczej i wykonawczej.

Największy kłusownik to wędkarz...

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Koledzy mam takie pytanie z innej beczki. Orientuje się ktoś jak wygląda sprawa trzymania Łodzi przy zaporze w rybakach? Jak jest z opłatami? Lub poprpstu gdzie uderzyć po takie informacje? Szukam Łodzi i nie wiem czy szukać z przyczepa i wozić ja ciągle, czy może będzie możliwość na sezon gdzieś tam zostawić.

W porcie przy zaporze 150 zł / miesiąc można pewnie się dogadać w pakiecie...do tego pewnie przejdzie barter ;) . W przyszłym roku będzie pełny monitoring  jest zajebisty slip i dojazd i wędzona świeza ryba jak ktos lubi ...dzierżawca portu to mój ziomek także mogę podać numer na priv ;) .Możesz jeszcze zapytać w Rybaczówce ile kosztuje...tam kiedyś mieli z tego co pamiętam kamere ustawione na wode gdzie  rybak trzymał żywą rybę w wodzie w skrzyniach. Gorszy slip i gorszy dojazd.pzdr

Edytowane przez czocho

Tak jak mówi Kamil, polecam port wygoda niesamowita, rybaków nie ma co wspierać.

Na żywca łapią, na wobler też spining mogło by być lepiej jak na porę roku.

Za rok pewnie miejsca w wątku zabraknie na zdjęcia okazów, jak te wszystkie łodzie zaczną orać,no a za trzy wróci płacz i lament :P

Edytowane przez kkonrad

Pewnie port super sprawa. To tylko 50 zl kosztuje wyplynac i z powrotem na brzeg no i samochod na parkingu. Przyjdzie taki czas ze i tego ch..a pogonią.

Jak jakisz szwab wydzierzawi zalew i zarzada 1000 zl za roczne pozwolenie to rez bedziecie zachwalac i mowic ze jest ok?

To co państwowe to powinno byc za darmo i bez prawa do dzierzawy.

Dzierzawca portu wystawia paragony?

Akurat dzierżawce portu znam prywatnie i nie uważam Go za chuja ;)  Port to nie jest jego źródło dochodu , a jak wydzierżawiali .....to wydzierżawił  ;)  Takie prawo wolnego rynku....

Nie ciśnieniuj sie Marcin ;)  jeśli masz jeszcze jakies pytania w temacie to polecam u źródła ....zamiast smarować dobrego chłopa ;) Chętnie udostępnię numer do Piotrka....

.....a gdyby Niemcy zabrali Nam Siemianówkę ;) ....do tego wrzucili rybaka do gazu i całą ta hołotę w filcach...czołgami  surowo egzekwowali zakaz trola...i jeszcze kazali sobie płacić....to uwież mi , że mógłbym zapłacic nawet 2000 :D pzdr

• Like 7

Bronisz dzierżawce poniewaz sie znacie. Skoro to nie jest jego zrodlo dochodu to moze udostepnic port bez pobierania oplat. Jak widac pan Piotr lubi zerowac na zwyklych ludziach bez zadnych skrupułów.
Zaraz jeszcze stanie w obronie przyjaciel pana z Siedlec ktory mieszka kolo ,,krzyzy". To tez spoko koles bo na srodku drogi dojazdowej wysypal kupe zwiru i nasyla policje na tych co samochodem wjada pod zakaz.

<<edit>>

Edytowane przez mario

Bronisz dzierżawce poniewaz sie znacie. Skoro to nie jest jego zrodlo dochodu to moze udostepnic port bez pobierania oplat. Jak widac pan Piotr lubi zerowac na zwyklych ludziach bez zadnych skrupułów.

Zaraz jeszcze stanie w obronie przyjaciel pana z Siedlec ktory mieszka kolo ,,krzyzy". To tez spoko koles bo na srodku drogi dojazdowej wysypal kupe zwiru i nasyla policje na tych co samochodem wjada pod zakaz.

<<edit>>

Fajnie że edytowałeś post i pamiętaj że szacunek należy mieć do wszystkich.

Waż słowa i 10 razy zastanów się zanim coś napiszesz, bo poszedłeś zdecydowanie za grubo...

Jak będziesz pisał tak napisałeś przed edycją, to coś czuję że długo z nami na forum nie pobędziesz....

• Like 1