Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Kazde forum jest po to zeby wyrazac swoja opinie. Tak jak kazdy ja rowniez nam do tego prawo. Na szacunek nie zasluguja osoby ktore chca sie wzbogacic w prymitywny sposob. Chyba kazdy z wędkarzy jezdzacych na ,krzyze' wie o czym mowie.

Nie wiem dlaczego bronicie dzierzawce portu przeciez to czysty wyzysk!

Prosze powstrzymac sie od pisania ze sa darmowe slipy i tam moge wyplywac. Teren zalewu powinien byc w ogolnie dostepny wszystkim wedkarzom bez dodatkowych oplat.

U mnie szału nie było ale tragedii też nie - bawiłem się w zatokach 3 szczupłe do 50 jeden 67 i jeden okonek powyżej 35. Brań i uderzeń miałem sporo nie zaciętych. Brały dzisiaj jakoś strasznie anemicznie i delikatnie. Pozdrawiam tych rozmownych na wodzie bo niektórym to trzeba chyba kołek z d.... Wyciągnąć bo strasznie sztywni.

• Like 1

Najważniejsze kolego że coś się działo ... Czasem rzucasz i rzucasz i zmuła taka że by kija połamał. .. a u mnie dziś dobry strzał się trafił.. ogólnie 2 zębate ale jeden 93 cm ... biały fishhunter z czerwonym łbem.. (13cm) narazie moja życiówa..

• Like 2

Dzisiaj chyba większość miała kontakt z rybą. Ja też, tylko że nie z wymiarową:) Padały i fajne byczki po 70-80cm. Gratulacje Karlos za tę 90-tkę! Żałowałem że noe pobiegłem za "stadem" i nie stanąłem na środku przed wyspą. Rano skończyłem liczenie na 80 łodzi. Setka pewnie była na wodzie. Z tego co zaobserwowałem, większość brań miała miejsce na 5-6 metrze, chociaż ktoś tam i przy brzegu połowił.

Edytowane przez compi

Bronisz dzierżawce poniewaz sie znacie. Skoro to nie jest jego zrodlo dochodu to moze udostepnic port bez pobierania oplat. Jak widac pan Piotr lubi zerowac na zwyklych ludziach bez zadnych skrupułów.

Zaraz jeszcze stanie w obronie przyjaciel pana z Siedlec ktory mieszka kolo ,,krzyzy". To tez spoko koles bo na srodku drogi dojazdowej wysypal kupe zwiru i nasyla policje na tych co samochodem wjada pod zakaz.

<<edit>>

Człowieku o czym ty mówisz???....po pierwsze kto ci powiedział , że zwodowanie kosztuje 50 zł? ....po drugie wiesz wogole  jak fukcjonuja mariny w całej Polsce? ....po trzecie masz jakiekolwiek pojęcie ile może kosztować dzierżawa takiego portu ?.....może dzierżawca powinien jeszcze stac z baniakiem na slipie i benzyny wszystkim zalewac ?.....charytatywna kolego szanowny to jest orkiestra Owsiaka  ;)

Przemyślenia na temat "pana z Siedlec" pozostawię sobie....zadam ci tylko pytanie jak zachowałbyś się na jego miejscu?....będąc właścicielem działki nad wodą zapraszałbys wędkarzy z całego świata  do siebie, żeby najebali ci tone śmieci i innego syfu z całego świata? ;) czy raczej byłbys bardziej powściągliwy?......nie popieram jego akcji, ale preferencji seksualnych nie znam jak ty  ;)

Edytowane przez czocho
  • Like 1

Panowie ja tam mam swój ponton ,każde miejsce na wodowanie jest dobre, nie wnikam w żadne slipy czy słupy hah. A pro po lódek dziś to było na Maxa ale od strony Bachur nawet luzik był.. Pod wyspe to żadko pływam chyba z godzinkę by płyną na moim elektryku,ale nie ma co narzekać robi robotę..

Dzierzawca portu osobiscie mi oznajmił jakie sa oplaty za slipowanie. 20 zl w jedna strone i 10 zl za parking auta co razem daje 50 zl.

A jakie moga byc koszta utrzymania takiego portu. Kilka zl za prad. Niedlugo zajade zobacze co sie przez rok zmienilo. Podejrzewam ze przez nastepne 9 tez nic sie nie zmieni. O innych miejscach w Polsce nie wiem bo nie jezdze.

To przez smietnik na ,krzyzach' pan z Siedlec chodzil po wedkarzach i domagal sie oplaty za stanowisko i oplaty miesiecznej za postawienie przyczepy kempingowej czy za smieci wynajął czlowieka ktory plywal łodzią i dokuczal wedkarzom lowiacych z brzegu?

Gosciu zluzuj majty bo nie masz racji ze wszystko jest ok

Dzisiaj chyba większość miała kontakt z rybą. Ja też, tylko że nie z wymiarową:) Padały i fajne byczki po 70-80cm. Gratulacje Karlos za tę 90-tkę! Żałowałem że noe pobiegłem za "stadem" i nie stanąłem na środku przed wyspą. Rano skończyłem liczenie na 80 łodzi. Setka pewnie była na wodzie. Z tego co zaobserwowałem, większość brań miała miejsce na 5-6 metrze, chociaż ktoś tam i przy brzegu połowił.

Oja, ale byki!!!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk