fred88 Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Co w tym złego, że zapytałem o miejsca z możliwością bezpłatnego wodowania? Już nic nie można powiedzieć bo zaraz ktoś z pretensjami wyjeżdża... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Co w tym złego, że zapytałem o miejsca z możliwością bezpłatnego wodowania? Już nic nie można powiedzieć bo zaraz ktoś z pretensjami wyjeżdża...Bezpłatnie i spokojnie możesz zwodować łódkę na plaży Koło miejscowości Rybaki. Tam gdzie jest taras widokowy. Jest tam slip i bez problemów możesz zrzucić łódkę za free 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Piotrek, post Andrzeja nie był adresowany do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred88 Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Tak to na początku odebrałem. Opcja "cytuj" rozwiewa wszelkie wątpliwości... Dzięki kolegom za podpowiedzi gdzie zwodować pływadło. Jadę i skożystam z opcji przy wieży widokowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) Kolego Piotrze ja tylko napisałem jak to wygląda z perspektywy własciciela dzialki ,myslę że nie chciałbys żeby ktoś smiecił ci na twojej działce a to że pobiera opłaty za przyczepy to jego prawo. Co do innych zachowań pana Janka pozostawiam ocenie każdemu indywidualnie.A jeżeli odebrałeś to jako pretensję to przepraszam Edytowane 21 Listopada 2017 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Pan Janek to długa i skomplikowana opowieść 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tel.czar Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Kolego proponuję żebyś kupił sobie działkę nad zalewem i udostępnił ją wędkarzom ,a i może wybudował slip . Oczywiście wodowanie za free,postaw kontenery na śmieci..Nie zapomnij o kibelku bo przy scenie mocno trzeba uważać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Dzisiaj na bogato. Największy spośród trzech dzisiaj wyjętych to 86cm, a spod łodzi zszedł mój życiowy rekord. Woda ma już tylko lekko ponad 4 stopnie i prawdopodobnie był to ostatni wyjazd w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karlos85 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 To fajnie kolego że trochę dziś połapałeś. Szkoda tylko tego rekordu co ci zwiał. Ja w tym roku swój pobiłem. A dziś skromnie 1 sandaczyk 53 cm , Pare się uczepiło ale zwiało. A czemu mówisz że już ostatni wyjazd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karlos85 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 I jak możesz powiedzieć to gdzie łapnoł dzisiejsze sztuki???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Tydzień wstecz żałowałem, że popłynąłem pod port i zaporę. Dzisiaj znowu tłum przed wyspą w korycie i tam się odpychałem. Echo pokazało trochę ławic na 5-6 metrze przed woprem i udało mi się trafić te kilka sztuk właśnie tam. Satysfakcja jest bo u innych było kiepsko. Kolega się lekko podłamał po mojej trzeciej sztuce, ale też potem trafił 66cm. Był też sandacz mikrus no i ta życiówka. Ale tak się kończy hol gdy zbyt pomocny kumpel w końcowej jego fazie stwierdza, że mamy zbyt słabo popuszczony hamulec i pcha łapy w nasz kołowrotek Ten nie zagadał jak chwilę wcześniej i było po wszystkim. Fakt że mając dosyć miękkie wędzisko mam w zwyczaju docinać rybę, a tego tu nie zrobiłem. Zaczynam powoli w ogóle weryfikować sprzęt pod kątem łowionych ryb. Te minimalistyczne agrafki, plecioneczki, podbieraczki i standardowe haki nie wróżą dobrze przy spotkaniu z metrówką. Za tydzień już grudzień. Ma być już podobno coraz zimniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karlos85 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Spoko spoko.. Co do weryfikacji sprzętu to ja też z upływem czasu wszystko pozmieniałem. Wędzidło ,podbierak,przypony,przynęty. Nabieram doświadczenia i weryfikuje na bierzonco. Łowie dopiero od maja tak na serio. A na naszym podlaskim morzu dopiero od sierpnia. Plany na przyszły sezon to mam duże. Łudź lepsza ,echo trzeba zakupić bo bez tego lipa. Pieniędzy pójdzie,ale co tam.. Dzisiaj to też się podłamałem jak cały ranek ani skubnięcia i właśnie w okolicach tamy. Jeszcze jutro pojadę w końcu ostatnie chwilę tak ja piszesz grudzień zara.. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Co do sprzetu to zdecydowanie polecam "mocny". Szkoda ryb.. ja lowie kijem do 80g i plecionka 0,24 i bardzo sobie chwale. Ryby wyjezdzaja szybko, a i z większości zaczepow uwalniam sie bez wyczepiacza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Spoko spoko.. Co do weryfikacji sprzętu to ja też z upływem czasu wszystko pozmieniałem. Wędzidło ,podbierak,przypony,przynęty. Nabieram doświadczenia i weryfikuje na bierzonco. Łowie dopiero od maja tak na serio. A na naszym podlaskim morzu dopiero od sierpnia. Plany na przyszły sezon to mam duże. Łudź lepsza ,echo trzeba zakupić bo bez tego lipa. Pieniędzy pójdzie,ale co tam.. Dzisiaj to też się podłamałem jak cały ranek ani skubnięcia i właśnie w okolicach tamy. Jeszcze jutro pojadę w końcu ostatnie chwilę tak ja piszesz grudzień zara.. pozdro "GrÓbo dobŻe bendzie połowione" ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karlos85 Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Dobra kolego to nie dyktando w szkole.. nie każdy się przykładał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Dobra kolego to nie dyktando w szkole.. nie każdy się przykładałSzkoła przy jerkbaicie to pikuś. Przykładaj się bo można dostać linijką po łapach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 (edytowane) I tak "bierzonco" wymiata;) U nas w sobotę ciekawa sytuacja. Znajomy na łódce w ciągu 15 minut zacina 3 ryby. Dwie (79 cm i 83 cm) wyjmuje, trzecia podobnych rozmiarów ucina przynętę na 30 cm przyponie. Wszystkie brania na rippera raczej nie szczupakowego jak na tę porę roku. Po obcince zero brań na inne przynęty, użyty był też taki sam ripper, ale w innym kolorze. Przynęty z zeszłego tygodnia, na które szczupaki reagowały, w tym interesowały tylko sandacze;) I bądź tu mądry;)W okolicach zapory w ten weekend dużo mniej drobnicy, niż w zeszłym tygodniu. Gdzie temperatura wody wynosiła 4 stopnie? U mnie na echu w okolicach zapory pokazywało 2,8 stopnia. Edytowane 27 Listopada 2017 przez leszczynski.bp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Kiedyś wymyśliłem taką teorię że przepływająca ławica drobnicy powoduje aktywność drapieżników stojących w okolicy. Stąd widoczne brania u wędkarzy łowiących w jednym rejonie, w zbliżonym czasie. A potem przerwa To musiał być szybki hol . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Wszystkie brania na rippera raczej nie szczupakowego jak na tę porę roku.Mógłbyś rozwinąć tą myśl? Nie chodzi mi o model konkretny, tylko zaintrygowało mnie co miałeś na myśli.Nie ma tu żadnej złośliwości [emoji3] PozdrawiamDaniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 W tej teorii może być sporo prawdy;) Na szczupakach było całkiem sporo pijawek, a to oznacza, że czaiły się gdzieś przy dnie. Dodatkowo ledwo zapięte, jakby chwytały przynętę od niechcenia. Co do samej przynęty - nazwałem ją "nieszczupakową", ponieważ mi listopad kojarzy się raczej z większymi przynętami i zresztą na takie reagowały ryby tydzień temu, znajomy zaś złowił swoje na kilkucentymetrowego ripperka. Na przynęty 14-16 cm nie było żadnego brania. Rodzi mi się w głowie pewna teoria na ten temat, ale życie ją zweryfikuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 teoria daje wiele, ale w praktyce teoria to tylko... teoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Moja teoria mówi jedno. Ciągle musisz być zwarty, gotowy i skoncentrowany Już tak było, szczególnie latem, gdy miało się już dość, że sciągałem przynętę z łokciami na kolanach, w pozycji lekko zrezygnowanej i konkretnego brania nie miałem jak zaciąć A z pijawkami to fakt. Szczupłe stoją na dnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkonrad Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Sporo dużych ryb wyjechało w bagarznikach, w sklepie ktoś się chwalił 14kg. Jedyna szansa dla zbiornika przy trolu, górny wymiar. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Tylko co to z tego jeśli nie będzie kontroli, a w egzekwowanie surowych kar ciężko mi uwierzyć ?....Bedzie jak z trollujacymi na zakazie....Jestem pewien , że siemianowscy mięsiarze nie dorośli jeszcze do górnych wymiarów Więcej...nie dorośli do jakichkolwiek limitów..Mam wrażenie , że zatrzymali się trochę w ewolucji gdzies za jaskiniowcami.....Otwórzmy oczy...nastepne dwa sezony z trollem z "delikatna" pomocą rybaka znowu zrobią z Siemianówki bezrybną pustynię nacieszcie sie tymi "wielkimi" szczupakami i sandaczami puki możecie.....niebawem wszystko wróci do normy....również dzięki takim reklamom jak ta w tym wątku.....widać to po rejestracjach....... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Tylko co to z tego jeśli nie będzie kontroli, a w egzekwowanie surowych kar ciężko mi uwierzyć ?....Bedzie jak z trollujacymi na zakazie....Jestem pewien , że siemianowscy mięsiarze nie dorośli jeszcze do górnych wymiarów Więcej...nie dorośli do jakichkolwiek limitów..Mam wrażenie , że zatrzymali się trochę w ewolucji gdzies za jaskiniowcami.....Otwórzmy oczy...nastepne dwa sezony z trollem z "delikatna" pomocą rybaka znowu zrobią z Siemianówki bezrybną pustynię nacieszcie sie tymi "wielkimi" szczupakami i sandaczami puki możecie.....niebawem wszystko wróci do normy....również dzięki takim reklamom jak ta w tym wątku.....widać to po rejestracjach....... Amen.!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi